Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Asta e! Slava Ukraine!”

Vești foarte bune: americanii negociază cu Kievul livrarea unor sisteme de arme, capabile să lovească în adâncimea teritoriului Federației Ruse. Facem un mic efort de imaginație: cum va arăta Ucraina, dacă asta se întâmplă? Care va fi răspunsul Rusiei?
Dar pe noi nici la bască nu ne doare: trăim în statul liberal protector! Ne apără Ciucă al nostru, os de Brătian, după ultimele analize de ADN politic. Bine, e greu de spus de la cine a fost prelevat respectivul ADN, că de unde liberalism în PNL? Poate băsism, dar ce știm noi?
Asta e! Slava Ukraine!
***
Aud că Ford România vrea să-și vândă acareturile sucursalei Ford Turcia. Și Renault caută cumpărători pentru Mioveni. Dar ce le-am mai tras-o rușilor! De aici se aud țipetele lor de groază! Sau sunt alea de foame ale românilor trecuți în șomaj? Mă rog, Slava Ukraine!
***
”La 25 mai, armata rusă cu rachete de înaltă precizie a distrus în zona localității Dneprovskoe, regiunea Nikolaev, un centru ucrainean de informații radioelectronice, 11 militari din echipajul de luptă, precum și 15 specialiști străini sosiți cu pază fiind lichidați. La stația Pokrovsk din Republica Populară Donețk, unitățile și echipamentele militare ale brigăzii a 10-a de Asalt Munte a Forțelor Armate ale Ucrainei, care au sosit pentru a întări grupul din Donbass, au fost distruse în timpul descărcării.”
Nu am cum verifica astea, care apar într-un comunicat al ministerului rus al Apărării, citat de Ambasada Rusiei. Dar din asta e ceva ce mă îngrijorează în mod deosebit: moartea celor 15 specialiști străini. Cine sunt? De unde sunt? Practic, NATO primește și el sicrie cu combatanți morți într-un război care nu există pentru țările membre ale NATO.
Unde ajungem, până la urmă? La implicarea pe față împotriva Rusiei? Într-un fel, ar fi mai bună ieșirea din ipocrizie. Orice decizie are implicații, iar mai devreme sau mai târziu tot acolo ajungem: la meciul Rusia NATO, cu consecințele de rigoare.
Eu nu mai întreb nimic despre pozițiile României. Pentru că România NU mai există, deci nu are ce poziții/decizii lua! Dumnezeu cu mila!

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Da! Sa renunte la ipocrizie si o parte si cealalta! Totul poate fi incadrat la categoria „propaganda”, inclusiv acest articol.