Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Asta e, băbăieți! Stăpânul lumii e flămând”

După o lungă saga a acuzelor de corupție, și nu doar, Franța pierde ”contractul secolului” în Australia, submarine de atac Shortfin Barracuda Block 1A din clasa Attack. Era vorba despre 12 bucăți, pe care trebuia să le construiască grupul industrial francez Naval. Care grup industrial e pe cale să se lingă pe bot și de cele trei corvete românești.
Francezilor le-au tras-o, cu mijloace specifice(a se citi NSA și CIA, dar mai sunt și alții prin peisaj), americanii, aliați cu englezii, aceștia din urmă ca putere colonială în Australia. Chiar intrat la apă și răpciugos, Imperiul Britanic continuă să existe.
Și apropo de ”parteneriatul nostru strategic” cu SUA, țineți bine minte reacția ministrului francez al apărării: ”Miercuri, după anunţul creării unui vast parteneriat de securitate în zona indo-pacifică între SUA-Australia-Regatul Unit ce include livrarea de submarine cu propulsie nucleară către Canberra, Florence Parly a declarat că denunţarea contractului cu Franţa este “gravă” şi reprezintă “o veste foarte proastă în ce priveşte respectarea cuvântului dat”.
“În materie de geopolitică şi politică internaţională, este grav”, a denunţat Parly, asigurând totodată că este “lucidă în legătură cu modul în care îşi tratează SUA aliaţii”
O poziție mult mai dură a avut ministrul de externe de la Paris, Jean Yves Le Darian. Potrivit Reuters, acesta l-a acuzat pe președintele Joe Biden că a acționat „brutal și unilateral”, asemenea fostului președinte Donald Trump.
Această decizie (n.a. – a Australiei de a rupe contractul cu Franța și a construi submarine alături de americani și britanici) brutală, unilaterală și imprevizibilă îmi amintește foarte mult de modul în care acționa Donald Trump. Sunt furios și dezamăgit. Asemenea lucruri nu se fac între aliați”, a precizat șeful diplomației de la Paris.
„Am fost înjunghiați pe la spate. Am creat o relație de încredere cu Australia, dar această încredere s-a spulberat”, a completat Jean Yves Le Darian.”
Asta e, băbăieți! Stăpânul lumii e flămând, are nevoie de pițule, și cum ciolanul s-a micșorat evident, rărești câinii. Franța tocmai și-a luat-o magistral în freză. Este și prețul intenției Franței de a avansa în direcția formării armatei europene. SUA este tot mai mult un URSS care își scoate masca, și se comportă ca un hegemon, ce își disprețuiește slugile din propria tabără.
În rest, succesuri, Micronel!Alegeri ușoare!

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu