Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Acum plâng dobitocii că Europa nu are îngrășăminte? Păi, nu o rezolvă și p-asta piața?”

Le pays(Germania, n.m.) s’active tous azimuts pour couper le cordon énergétique… avec la Russie.” (Liberation)
Hai să ne înțelegem bine: Rusia NU a strâns Germania de oo și nici nu i-a pus atomica la tâmplă, obligând-o să cumpere gaze naturale și petrol de la ea. Și Nord Stream I, și Nord Stream II au fost construite împreună, la cererea și cu acordul Berlinului! Și nici alte țări n-au fost obligate de ruși să aprovizioneze de la ei. Și atunci de unde isteria asta, cu eliberarea din strânsoarea rusă? Chiar nu le este rușine?
Germania a ajuns prima putere economică a continentului cu contribuția esențială a Rusiei. Când văd ipocriții de la noi plângând pe umărul Ucrainei, poate își aduc aminte că nu mai avem unități de producția îngrășămintelor chimice din cauza aceleiași Ucraine. Care s-a folosit de gazul luat pe nimic din Rusia, pentru a ne scoate de pe piață, cu complicitatea Germaniei, a Bruxellesului, a serviciilor noastre și a DNA! Ucraina a făcut dumping pe piață, noi cumpăram gazul rusesc din Germania! Acum plâng dobitocii că Europa nu are îngrășăminte? Păi, nu o rezolvă și p-asta piața? S-o rezolve!
Așa că a se scuti! Lipsa noastră de demnitate și de coloană verticală ne-a adus unde suntem. Povestea aia cu ”capul plecat sabia nu-l taie!” are limitele ei. Când ești executat cu sabia, la ordin, tot cu capul plecat ești! În rest, succes în lupta pentru ieșirea din strânsoarea gazului ieftin din Rusia, bine ați venit în strânsoarea americană a firmelor care se ocupă cu petrolul și gazele naturale! Viitor de aur, aia, aia…

Autor: Constantin Gheorghe