Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Acum partidele sunt PROPRIETATEA serviciilor secrete.”

Eșecul guvernării Orban este, de fapt, eșecul guvernării securiștilor pe stil nou, dar cu rădăcini în Securitatea stalinistă. Implicarea ei în politică a mers într-un crescendo, favorizată fiind de legăturile avute, încă din perioada ceaușistă, cu serviciile secrete americane, britanice, israeliene, franceze și germane. Nu, nu cu STASI.
După plecarea lui Iliescu de la Cotroceni, băieții, încurajați de venirea la butoane a lui Petrov, și-au extins influența asupra politicului. Nu s-au mulțumit să scape de unii sau alții din politică, care, de obicei, le stricau afacerile. Au început să-i lichideze, politicieni, dar și oameni de afaceri, intelectuali publici cu influență, dar care nu erau ”pe linie”, și la ordin din afara țării.
Nu s-au mulțumit nici cu asta! Au trecut la nivelul superior: preluarea controlului asupra partidelor. Aparent, la ordinul canaliei de la Cotroceni, Petrov. În realitate, fie la ordin din afară: România intrase în UE, și voturile de care dispunea putea schimba jocuri la Bruxelles(de ce credeți că nu vor să adere Turcia?!), fie pe cont propriu, din prea multa aroganță a șefilor bordelului, pentru că, de fapt, SRI, SIE și restul găștii sunt o mare și fericită familie de ticăloși!
Problema este alta: partidele nu au mai putut, în aceste condiții, să genereze o brumă de bună guvernare. Stârnind furia populației. Faptul că nu sunt pe străzi ”beneficiarii” eșecului pomenit nu înseamnă decât lipsa apetitului pentru ”mămăligă explodată”. Dar securiștii sunt pe cale s-o facă să explodeze, cu decizii inepte, incoerente, luate cu rea-credință. Puterea absolută corupe absolut este o realitate.
Slabe, de rahat, cum sunt ele, conducerile partidelor sunt cunoscute, și, chiar dacă alegerile sunt măsluite la nivel de partid, măcar știi cine sunt și ce le poate pielea liderilor. Fie și mârâind, înjurând, blestemând, există un oarecare control ”democratic” asupra lor. Asupra celor care le trag sforile nu există așa ceva. Securiștii se cred deasupra Constituției și legii, imuni și imposibil de pedepsit.
Pentru securiști eșecul guvernării PNL este doar un accident de etapă. Un amănunt. Nu-i interesează. Doar că, ce să vezi, nimeni nu mai are, din actualul spectru politic, capacitatea de a gestiona criza produsă de guvernarea lor, a securiștilor, prin intermediul PNL. Și atunci gândacii ăștia cu epoleți vor fi obligați, într-un fel sau altul, să iasă la lumină, să guverneze transparent. Nu știu, nu mă duce mintea cum ar putea face asta. Poate printr-o lovitură de stat militară, pentru că și dacă schimbă Constituția, mai mult de un regim de tipul Carol II nu vor putea genera. Și sunt mari șanse de a se ciocni cu exigențele UE. Și fără bani de la Bruxelles un regim Iohannis nu are cum supraviețui.
Și uite așa află băieții că a da MuiePSD nu exclude cazul nefericit în care muia se întoarce înzecită. Mă repet: de plătit eșecul securiștilor tot noi îl plătim. Așa că trăiască lupta pentru pace și ciorba de potroace! Dacă mai găsim din ce, și cu ce, s-o facem…

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • esecul este parte din plan. Problema + solutie noua..securistiii nu vor pierde in lumea asta niciodata, ei sunt picioarele si mainile sistemului de putere mondiala.
    cand in toata lumea e aceeasi spaima e calr ca raul stapaneste peste tot acum.