Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „2 miliarde de euro, consultanță, nu-s chiar bani de bomboane agricole”

Mi-a trecut prin minte un gând subversiv: soluția crizei politice ar putea sta în anchetarea la sânge a felului în care a fost scris PNRR, și în folosul cui. Eu știu cine l-a scris cu adevărat: gașca de la PwC. De aici și secretomania în jurul lui. Nici acum, după așa-zisa aprobare de către cei de la Bruxelles, PNRR este încă un secret bine păzit. Și de asta pică formulă guvernamentală după formulă guvernamentală. 2 miliarde de euro, consultanță, nu-s chiar bani de bomboane agricole.
Lupta pentru banii ăștia este nemiloasă. Dar niciunul dintre combatanți nu vrea să aducă astea în lumina reflectoarelor. Or, tocmai de transparență în privința PNRR este nevoie! Totul se învârte în jurul banilor ăstora! Ei, nu programul Saligny, au constituit motiv de război în coaliție, plecarea USR de la guvernare, splitarea PNL, delirul lui Cîțu, interzicerea accesului PSD la guvernare(nu pentru că ar fura banii, ci pentru că ar vedea mățăraia furtului planificat de USR din banii PNRR!), și eșecul unei țări care s-a senilizat, nu mai poate judeca limpede, nu mai percepe realitatea!
Pentru binele comun, primul lucru ar fi anularea actualului PNRR, și reluarea negocierilor după instalarea unui guvern legitim și stabil. Dacă începe consumarea banilor, după șase luni derularea programului, și tragerea de fonduri, vor fi blocate. Pentru că nimic din reformele promise nu se fi făcut. Or, fără ”reforme”, ciuciu bani! Dar în astea șase luni cine trebuie să ia niște bani, îi va lua. După care ce urmează nu mai contează. Așa că gașca lui Cîțu are tot tot interesul să prelungească această criză până la limita pomenitelor șase luni. După care, potopul…

Autor: Constantin Gheorghe