Analize și opinii

CONSILIERUL LUI PUTIN, DESPRE NOUA MAJORITATE MONDIALĂ: O NOUĂ ORDINE CONSTRUCTIVĂ SE CONTUREAZĂ PE PĂMÂNT

„Țările eurasiatice formează o nouă majoritate mondială care susține principii juste și universale”, a declarat azi consilierul Kremlinului, Iuri Ușakov.
„Puteți deja să spuneți că o nouă forță puternică, constructivă, se conturează pe pământul eurasiatic, ceea ce se poate numi majoritatea mondială, care apără principii și abordări juste și universale”, a spus consilierul Kremlinului.
În plus, potrivit lui, „aceste abordări și principii sunt destul de conforme cu interesele unor regiuni vaste precum Africa și America Latină care, de asemenea, nu tolerează formele moderne de neocolonialism sau ordinea mondială bazată pe „reguli determinate de oricine” (adică Conceptul occidental de ordine bazată pe reguli). (ziuanews.ro)
Eu am spus-o, dar n-ai cui. De 8 ani a pregătit Putin războiul ăsta. A fost deschis la colaborare cu Occidentul. A fos un admirator al lui. În 2000, Putin a avansat occidentalilor ideea ca Rusia să adere la NATO. Rusia aparține culturii occidentale, nu asiatice. A fost tratat cu dispreț. Fiindcă America s-a temut de o alianță UE-Rusia (Eurasia), care ar fi pus cruce dominației lor pe plan mondial.
Cine îi mai stătea în față unei fuziuni dintre tehnologia europeană, de vârf, și imensele resurse naturale ale Rusiei?
Când în 2013 Occidentul a orchestrat lovitura de stat din Ucraina, Maidanul, pentru a pregăti Ucraina să ceară aderarea la NATO, deci pentru război – fiindcă știa că Rusia nu poate accepta așa ceva la granițele ei, ceea ce cu atât mai mult USA n-ar fi acceptat – Putin s-a convins că are ușile închise, că nu mai are partener de discuție.
Și a început pregătirea. Investiții masive în tehnică militară, cu costuri economice pe măsură. A anulat decalajul de tehnică militară față de Occident pe care, în multe direcții, l-a depășit. A pregătit în timpul ăsta un nou sistem economic mondial, paralel celui Occidental. Nu spontan India, Iran, Pakistan, Arabia Saudită, țări africane și latino-americane vor aderarea la BRICS. S-a creat un front împotriva Occidentului colonialist.
Următorul pas este crearea unui sistem financiar paralel, care să elimine dominația „Asociației” Visa și Master Card la nivel global și dedolarizarea comerțului mondial, a cca 70%. În acel moment, Occidentul va intra în disoluție. Lumea i-a întors spatele.
Iar lucrul de care mă tem cel mai mult este că Occidentul, în disperare, pentru a-și păstra supremația, va recurge la soluția ultimă: un război mondial, chiar și nuclear, bazându-se pe o prezumtivă superioritate militară. Pe numărul bazelor militare amplasate în lume: 720.
Numai că e prea târziu. Asta putea s-o facă prin anii 2.000. În răstimpul ăsta, Rusia, China, India, Iranul, Turcia, au performat enorm în domeniul tehnicii militare.
Asta este o analiză. Nu este putinism. Mie-mi pasă, fiindcă ne privește. Occidentul dement și-a renegat principiile, cultura, care ar fi trebuit să civilizeze lumea, s-o ridice pe o nouă treaptă de civilizație. Și cu ce vine? Cu amenințarea armelor pentru a impune cultura sub-umanității. Nu mai reiau cretinismele lui. Le știți. Pe care restul lumii nu le poate accepta sub nicio formă. Ies din cadrele lor de gândire. Trist.
Concluzia: Putin n-a atacat Ucraina spontan. A pregătit mai întâi terenul la nivel global. Lucrează la asta din 2013. Când a înțeles că ori salvează Rusia de la dezmembrarea pregătită de Occident, ori acceptă să fie înghițită de Occident. Ăsta nu e putinism. E o analiză realistă. Fie că ne place sau nu.
Oamenii inteligenți, când analizează, se poziționează succesiv, când într-o tabără, când în alta. Să înțeleagă rațiunile amândurora. Proștii n-au capacitatea asta. Încep să arunce cu bolovani. Trebuie să înțelegi cum gândește fiecare parte, din perspectiva ei. Altfel, mori prost. Cum ai rămas din naștere.
Vezi? De-aia mă blochează ăștia! Nu le plac analizele.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu