Analize și opinii

Comandoul USR – PLUS: dementa distrugerii!

Nimeni normal la cap nu poate considera bombardamentele, cutremurele, tsunamiurile calea firească spre reconstrucţie. Nici cohorte de demenţi puşi pe demolat totul în jur nu pot fi considerate reformatoare, slujind binele semenilor.

În marea lor majoritate, exponenţii USR – PLUS par loviţi de strechea dobitoacelor. Au sticliri minerale în priviri şi pe feţe rictusuri de posedaţi fascinaţi de apocalipsă. Cât despre discursul lor: plat, rece, inchizitorial, opac la contraargumente, instigator.

Să desfiinţăm TVR, să desfiinţăm SIIJ, să sabotăm BOR”! Asta e tot ce ei ne-au putut propune până acum. Pentru că nu sunt în stare să construiască ceva. Pentru că nu au construit niciodată nimic.  Prin tărtăcuţă le umblă exclusiv idei utopice şi impulsuri revanşarde, care nu au nevoie de proiecte ci doar de umori. Băieţii ăştia furioşi funcţionează ca nişte buldozere oarbe, setate pe pilot automat.

Partea bună a venirii lor la putere este că se va accelera dispariţia lor. Partea rea e că, atât cât vor guverna, toate pagubele vor cădea în cârca noastră.

Cu un ideolog precum Andrei Caramitru, cu un justiţiar precum Stelian Ion, cu un reformator al trecutului precum Vlad Voiculescu trebuie să ne aşteptăm la multe reprezentaţii pe viu de demenţă administrativă şi nu numai.

Aceste spectacole oferite în numele guvernării “de dreapta” vor avea, evident,  şi partea lor de joc de lumini şi de comic involuntar. Pentru că primii pe care îi vom admira perpelindu-se pe jăraticul gândit pentru ciumaţii roşii vor fi galbenii peneliştii şi crepuscularul lor far de la Cotroceni.

Aproape că mă apucă mila de Klaus Iohannis. Nu şi-o fi dat seama sau nu a avut încotro?

Sursa: https://www.conteledesaintgermain.ro/