Analize și opinii

Cina cea de TAIN din sufrageria „ROMÂNICA”

Era nevoie să încalce grav KOVESI Constituția României pentru ca ministrul Justiției să ceară revocarea sa? Nu, săvârșise deja distinsa suficient cât pentru 138 de revocări. A cerut totuși ministrul așa-zisei Justiții revocarea papesei MĂCAR după Decizia CCR? Nu, cum să facă una ca asta!? Blasfemie!

opreamaior

Era nevoie să apară informații despre prezența divinei făpturi în generalisima sufragerie a lui Oprea pentru ca ministrul Justiției să se prindă că diafanele aripi ale prea-purei zeități sunt scufundate integral în mlaștina aranjamentelor politice? Nu, milioane de români știau deja asta de mai bine de 10 ani. A considerat necesar mega-savantul ministru al așa-zisei Justiții să o cheme la discuții pe celesta apariție pentru a afla cu ce anume se ocupa la Oprea-n living? Nu, nu cereți asta! Sacrilegiu! Sfânta Inchiziție „să vină să vă ia”, fie și doar de-oți fi gândit așa!

Ar fi trebuit să demisioneze în secunda doi PROVIDENȚIALA după ce s-a aflat pe unde sălășluia în noaptea alegerilor din 2009? Evident că da. O va face? Sigur că nu. Dacă ar fi fost capabilă de o atare minimă morală, nu și-ar fi deplasat din start serafica ființă la cina cea de TAIN.

Ar trebui ca ultra-doctul Maestru al legilor să ceară revocarea din funcție a IMACULATEI în cazul în care aceasta decide să așeze tacticos, la toaletă, în locul special amenajat, hârtia oficială prin care i se solicită prezența la audierile Comisiei parlamentare de anchetă? Sigur că ar trebui. O va face? Evident că nu! Somitatea Sa are a se ocupa cu lucruri infinit mai importante zilele astea. De pildă, trebuie să amâne la nesfărșit niște legi absolut esențiale. …Apropo, consider profund greșită decizia ca Parlamentul să aștepte o mie și una de nopți și de zile pentru ca super-expertul să se consulte cu toți cei care, de fapt, nu au a face legea, ci au doar a o aplica! E foarte rău pentru democrație, pentru statul de drept și pentru Parlament că acceptă să stea în această umilitoare poziție. Nu știu cum percep colegii mei situația, dar eu o găsesc frustrantă și perfect stupidă!

De mai mult de 12 ani, în SUFRAGERIA „ROMÂNICA” se decide cine are voie și cine nu are voie să iasă președinte, cine are voie și cine n-are voie să fie om politic, cine are voie și cine n-are voie să fie om de afaceri. În general, în generalisima sufragerie „ROMÂNICA” se decide tot, indiferent de majorități, de vot, de voința covârșitoare a acestui popor. Că se face asta cu sprijin de afară – ține de evidențe… Trebuie să fi aterizat de mai puțin de două minute pe Terra ca să nu înțelegi exact cum funcționează mecanismul de control în România și asupra României…

Cert este că acest SISTEM oribil va continua să funcționeze fix atâta vreme cât nimic nu se va ivi ca ALTERNATIVĂ. Cum spuneam recent, lupta cu buruienile nu e suficientă. Dacă nu plantezi ceva în loc, vor crește iarăși. Și tu iar te vei trudi să le scoți din rădăcină. …Și iar te vei bucura. Și ele iar vor crește…

În paralel cu desțelenirea, avem nevoie de un amplu Proiect Național. Iar acest Proiect nu trebuie să fie nici pro-Rusia, nici anti-Rusia, nici pro-America, nici anti-America. Menirea României e tocmai aceea de a fi puntea necesară dintre lumi. Altminteri, nu vom face decât să ne lăsăm prinși într-un Război al Lumilor care nu are nimic de a face nici cu Destinul nostru național, nici cu rostul omului pe această planetă. Proiectul de Țară corect e unul singur – acela al unei Românii a Oamenilor, care să transmită lumii celei mari un puternic semnal constructiv.

Angrenarea energiilor pozitive, creatoare ale acestei națiuni ar putea face diferența într-un timp al URII absurde. De nu vom reuși asta, vom deveni fără voia noastră și pe nesimțite parte a unui război al tuturor împotriva tuturor. Iar țara care ar fi trebuit să se numească „ROMÂNIA” va rămâne, în istorie, „ROMÂNICA” – o tristă parodie de destin și un teribil simulacru de rosturi și de sens…

Motivul pentru care am hotărât să fac pasul către politică este tocmai acest Proiect de Țară în care cred foarte mult. Și pentru care am să mă lupt atât cât va ține de mine. Cred că vom fi fiind deja mulți care să optăm pentru un astfel de Drum. …Fie să FIM!

Autor: Liviu Pleșoianu

Sursa: Liviu Pleșoianu

Abonează-te la newsletter