Analize și opinii

„Cel mai întunecat și mai anti-american discurs ținut vreodată de un președinte american”

Reacția lui Tucker Carlson la discursul lui Joe Biden despre starea Uniunii

Președintele SUA, Joe Biden, a susținut joi, 7 martie 2024, primul său discurs despre starea Uniunii. În discursul său de joi despre starea națiunii, președintele american a atins subiecte precum războiul din Ucraina, vaccinurile anticovid, interzicerea armelor și a ținut să-l atace pe contracandidatul său, Donald Trump.

„Vaccinurile care ne-au salvat de COVID sunt acum folosite pentru a învinge cancerul”, a afirmat Biden despre vaccinuri.

„Vă asigur că Putin nu se va opri la Ucraina. Dar Ucraina îl poate opri pe Putin dacă o susținem și îi furnizăm armele de care are nevoie pentru a se apăra”, a spus el referitor la războiul din Ucraina.

„Mesajul meu către președintele Putin, pe care îl cunosc de multă vreme, este simplu: nu ne vom da bătuți. Nu vom ceda. Nu voi ceda”, a insistat el. „Istoria ne privește”, a afirmat președintele american.

În discursul său din Congres despre Starea Uniunii, președintele democrat l-a acuzat pe contracandidatul său, Donald Trump, că „i se supune” lui Vladimir Putin.

„Predecesorul meu, un fost președinte republican, îi spune lui Putin ‘faceți ce vreți’. Este un citat, un fost președinte chiar a spus asta, supunându-se unui lider rus. Cred că este scandalos. Este periculos și este inacceptabil”, a afirmat el.

Totodată, în discursul său privind Starea Uniunii, Biden și-a repetat apelul ca Congresul să adopte o legislație care să interzică armele de asalt și încărcătoarele de mare capacitate și să înăsprească verificările de securitate.

Joe Biden a invitat din greșeală oamenii să zboare la Moscova la bordul Air Force One în timpul discursului său despre Starea Uniunii, în timp ce a criticat costurile ridicate ale medicamentelor pe bază de rețetă.

„Vreau să limitez costul insulinei la 35 de dolari pe lună pentru fiecare american”, a declarat Biden.

Dorind să facă o comparație, președintele s-a referit din greșeală la zborul spre Moscova – înainte de a-și recunoaște gafă și de a se corecta.

„Dacă vreți să vă urcați în Air Force One și să zburați la Toronto, Berlin, Moscova, adică… chiar și la Moscova”, a spus Biden, adăugând că ar putea obține medicamente pe bază de rețetă „cu 40% din costul pe care îl plătiți acum. Aceeași companie, același medicament”.

„Legea privind îngrijirea la prețuri accesibile, Obamacare este încă o afacere foarte mare”, a continuat el, o referire la momentul în care a numit-o „o mare f***** afacere” când era vicepreședintele președintelui Barack Obama.

„Peste 100 de milioane dintre voi nu mai pot fi refuzați la asigurarea de sănătate din cauza condițiilor preexistente”, a adăugat președintele. „Ei bine, predecesorul meu [și] mulți dintre cei din această cameră, vor să ia aceste medicamente cu prescripție medicală prin abrogarea Legii privind îngrijirea la prețuri accesibile”.

În altă parte a discursului, Biden s-a referit, de asemenea, în mod eronat la studenta ucisă recent și bestial de un imigrant ilegal, tânara Laken Riley, ca fiind Lincoln Riley.

Studenta la medicină Laken Riley a fost ucisă brutal în timp ce ieșise la jogging, în campusul Universității din Georgia, luna trecută, de unul din imigranții fără acte lăsați să intre cu sutele de mii în SUA de regimul Biden.

Fostul prezentator al postului Fox News, Tucker Carlson, a calificat discursul președintelui Joe Biden drept „probabil cel mai întunecat și mai antiamerican discurs ținut vreodată de un președinte american”.

Într-un răspuns imediat la discursul lui Biden despre Starea Uniunii, fostul prezentator l-a acuzat pe președinte că a ținut un discurs „complet lipsit de decență sau de generozitate față de concetățenii săi americani”.

„De fapt, nu a fost un discurs”, a spus Carlson, „a fost un discurs de dezlănțuire”.

Carlson l-a numit, de asemenea, pe Biden un „bătrân dodoloață” care „nu-și amintește când a murit fiul său sau când a fost vicepreședinte”.

În februarie 2024, fostul consilier special Robert Hur a refuzat să depună acuzații de crimă împotriva președintelui, după ce procurorul a ajuns la concluzia că Biden era prea senil pentru ca un juriu să îl condamne.

„Biden s-ar prezenta probabil juriului, așa cum a făcut-o în timpul interviului nostru cu el, ca un om în vârstă simpatic, bine intenționat, cu o memorie slabă”, a scris echipa lui Hur în raportul publicat. „Ar fi dificil să convingă un juriu că ar trebui să-l condamne prin – până atunci un fost președinte trecut de 80 de ani – de o infracțiune gravă care necesită o stare mentală de intenție”.

Potrivit procurorilor, Biden a uitat cronologia mandatului său de vicepreședinte și s-a străduit să își amintească anul aproximativ al morții fiului său.

„Pe baza interacțiunilor noastre directe cu el și a observațiilor pe care le-am făcut asupra lui, este o persoană pentru care mulți jurați vor dori să identifice un dubiu rezonabil”, a scris echipa lui Hur. Memoria lui Biden, au raportat ei, de asemenea, „părea neclară atunci când descria dezbaterea despre Afganistan, care a fost cândva atât de importantă pentru el”.

În monologul său în direct, Carlson a mai afirmat că Biden este incapabil să câștige niște alegeri corecte. „Știm că vor fura alegerile pentru că acum o spun cu voce tare”, a spus Carlson.

Carlson a difuzat imagini cu procurorul general Merrick Garland declarând război legilor privind identificarea alegătorilor. „Șeful forțelor de ordine ale guvernului Statelor Unite vă spune că este imoral, de fapt rasist, de fapt ilegal să le ceri oamenilor actele de identitate atunci când votează pentru a verifica dacă sunt cine spun că sunt”, a spus Carlson.

„Cumva, oamenii de culoare, oamenii de culoare, nu au acte de identitate emise de stat”, a adăugat el sarcastic. „Cumva trăiesc într-o țară în care nu poți face practic nimic fără să-ți dovedești identitatea cu un act de identitate eliberat de stat, fără acte de identitate eliberate de stat. Așadar, nu pot zbura cu avionul, nu pot avea conturi curente. Nu pot avea nicio interacțiune cu guvernul, fie el de stat, local sau federal. Nu pot sta la hotel, nu pot avea cărți de credit, pentru că o persoană care nu are un act de identitate emis de stat nu poate face niciuna dintre aceste lucruri”.

Sursa: anonimus.ro