Analize și opinii

Ce legături are președintele Klaus Iohannis cu Nikolaus von und zu Liechtenstein, tatăl prințului vânător?

Cum a ajuns prințul Emanuel von und zu Liechtenstein în Ojdula ? Există un catalog al planetei cu hărți conectate la sateliți, pe care urșii se mișcă precum steluțele luminoase?

Și România figura cu o stea mare, pîlpîitoare, pe aceste hărți, exact lîngă Ojdula? Cum a ajuns o asemenea hartă (imaginară, zic eu!), sub ochii prințului obsedat de trofee cinegetice? Oricît ne-am strădui, nu putem presupune decît două căi. Una ar fi Ion Țiriac, mare amator de partide vînătorești. Toate cercetările făcute pe internet nu ne indică un Emanuel von und zu Liechtenstein ca fiind prezent la partidele de la Balc. În schimb, Google ne pune pe o altă pistă. Nikolas Liechtenstein, tatăl prințului Emanuel von und zu Liechtenstein, este președintele comitetului de decernare a Premiului Richard Kundenhove-Kalergi.

Vai de premiul lui Klaus Iohannis!

Un asemenea premiu, sărbătorit cu mare pompă la Cotroceni, în prezența tuturor mărimilor României, a fost decernat președintelui Klaus Iohannis pentru inexistenta contribuție la „construcția europeană”. Am rîs, am scris și am uitat, bombardați de atîtea banalități politice. Cînd am comentat premiul primit de președintele Iohannis, am publicat și câteva comentarii despre cartea lui Kudenhove Kalergi intitulată „Idealismul practic”

Klaus Iohannis și Premiul Marele dezbinator

Iată ce scrie Dimitra Ekmektsis despre cartea lui von Coudenhove-Kalergi la apariția în limba engleză:
Lectura lucrării «Idealismul practic» cere să ai nervii tari! Este cel mai detaliat și amplu plan de distrugere a națiunilor și popoarelor din Europa; Richard Coudenhove-Kalergi invită nu doar la distrugerea națiunilor europene, ci și la un genocid deliberat al rasei albe de pe continentul european. El propune ca acest lucru să se realizeze prin intermediul migrației de masă forțate, prin care să se creeze o rasă omogenă nediferențiată, dominată de o elită plutocratică care se autopropulsează”.

Nimeni nu a făcut legătura între teoria metisajului susținută de Richard Kudenhove-Kalergi și premiul acordat lui Klaus Iohannis de Nikolaus von Liechtenstein.
Bunii mei colegi de presă nu au recționat. Probabil că mulți împărtășesc teoria diplomatului care susținea că „Rasa viitorului este euro-asiatică-negroidă, extrem de asemănătoare cu anticii egipteni și va înlocui multiplicitatea popoarelor cu o multiplicitate a personalităților”.

Probabil că nu vor face nici acum. Dar premiul primit de președintele Iohannis (se pare că un mare amator de diplome și tinichele) face legătura între familia von Liechtenstein și președintele României. Adică între prinț și trofeul său vînătoresc din România.
Cum a ajuns prințul austriac la Ojdula? A beneficiat de o invitație? Cine i-a făcut-o? Cine i-a prezenat un catalog al trofeelor existente? Cine a monitorizat ursul Arthur pentru ca „von und zu” să nu orbecăie prin pădurile Covasnei și ale Vrancei și să-l „rezolve” cu ușurință? Cine l-a primit la gară, elicotpter sau aeroport? A existat o pregătire a operațiunii de extragere a trofeului (a se citi împușcare a ursului)? Derulată de ce serviciu și condusă de ce ofițer? Cine a dat ordin sau cine a încuviințat desfășurarea operațiunii? Ce legături are președintele Klaus Iohannis cu Nikolaus von und zu Liechtenstein, tatăl prințului vînător?
Oricît ar părea de vesel, chiar anecdotic, soarta ursului Arthur pare legată de Palatul Cotroceni și de premiul primit de președintele României.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nemernicul ăsta antinational trateaza România ca pe proprietatea lui iar pe noi românii ca pe niște sclavi idioți!Sper din tot sufletul sa ajunga acolo unde-i este locul,la pușcărie pe viață! Mizerabil om!!!