Analize și opinii

Ce este greșit la clasa politică occidentală?

Există mai multe motive pentru care lumea non-occidentală rupe din ce în ce mai mult legăturile cu Occidentul. Unul dintre ele poate fi descris drept „decalibrarea diplomației” în Occident, fenomen care se referă mai exact la abandonarea aproape totală a diplomației de către liderii și diplomații occidentali. De altfel, acest fenomen nu a început cu războiul din Ucraina, ci cu aproximativ un an mai devreme. Ceva s-a petrecut imediat după alegerea lui Joe Biden, ceva ce pare să fi dezactivat gena diplomatică occidentală, ca să spunem așa, activând în schimb gena amenințării. Nu că a existat prea multă diplomație înainte, dar situațiile întotdeauna se pot înrăutăți. Exact asta s-a și petrecut.

Doar prăbușirea diplomației nu prea descrie cât de rea a devenit situația. Comportamentul liderilor americani și europeni a devenit din ce în ce mai deranjant și orice aparență de raționalitate a fost abandonată. Este imposibil să asculți liderii occidentali fără a ajunge la concluzia că ceva este foarte greșit în ceea ce-i privește. În primul rând, ei par să-și fi creat o lume proprie fantezistă cu susu-n jos în care singura regulă este ca adversarii să fie demonizați. Xi Jinping și Vladimir Putin sunt amândoi Satan însuși, Rusia încă pierde, iar Occidentul este încă atotputernic, nemaivorbind de faptul că reprezintă culmea justiției, libertății, democrației și culturii. În al doilea rând, par că nu pot să deschidă gura în public fără să insulte lumea non-occidentală. Nu mai știe nimeni de când a trecut o zi fără ca oricare dintre Joe Biden, Justin Trudeau, Annalena Baerbock, Ursula von der Leyen, Josep Borrell și Emmanuel Macron să nu mai insulte pe cineva. Comentariul lui Borrel despre Europa că ar fi o grădină și că restul lumii este o junglă este punctul culminant al acestui trend, pentru că știm cu toții cu ce sunt asociate junglele: nesiguranța și moartea.

Presiunea care ajunge la elitele politice occidentale le face pe acestea să nu poată ține capacul peste emoții și opinii. Nu își mai pot ascunde ura față de oricine le rezistă sau care, pe bună dreptate, îi contestă sau pur și simplu îi disprețuiesc. Gândirea și standardele lor duble și obsesia că au dreptate, care le justifică orice acțiune în timp ce condamnă orice reacție a adversarilor lor, sunt vizibile pentru toți și provoacă dezgust oricărui cetățean cu simțul echilibrului. Toate acestea, precum și absența lor totală de competență și abandonarea totală a realității, sunt simptomatice pentru un anumit tip de oameni. Nu este o coincidență, așa cum vom vedea în raționamentele ce urmează.

Cultivarea „grădinarilor” 

Nu este un secret faptul că clasa politică occidentală trece printr-un proces de selecție înainte de a-și reprezenta propriile electorate. Au fost înființate diverse programe pentru a recruta și îndoctrina tineri promițători pentru poziții de conducere în guverne și pe alte paliere ale reprezentării statelor. Unele dintre aceste programe sunt opace și funcționează la nivel personal, în timp ce altele au o „funcție de sondare” și sunt deschise, cum ar fi programul „tineri lideri globali” al WEF. Un număr semnificativ de oameni de nivel înalt sunt implicați în această acțiune de recrutare, inclusiv agenții „statului subteran” Klaus Schwab și George Soros.

Un succes recent al acestora este Nikol Pashinyan, care a fost reconfigurat exact ca o dronă sinucigașă care vizează dezintegrarea poporul armean și colonizarea de către Occident a respectivului teritoriu.

După selecție și îmbunătățire ideologică, acești lideri sunt asistați să se infiltreze în guverne și organizații din întreaga lume, așa cum s-a lăudat în mod public Klaus Schwab. Dacă reușesc, ei sunt protejați și asistați la fiecare pas și apoi se retrag la un „călduț” loc de muncă bine plătit la o organizație internațională, ca recompensă pentru serviciul și loialitatea lor. Este o recompensă pentru jaful pe care l-au făcut împotriva propriului neam. Asistența și protecția sunt de obicei efectuate de organizații guvernamentale sau supranaționale, inclusiv organizații ale UE și diferite servicii de informații, cu rolul de a le întări imaginea. Ieși din rând și va fi un scandal. Dacă ești liderul unei țări, va avea loc o schimbare de regim. Acest proces are scopul atât de a asigura loialitatea celor recrutați, cât și de a-i menține pe ceilalți la rând.

Acest proces de punere în aplicare a fost atât de eficient încât a reușit să înfrâneze aproape întreaga elită politică din Occident, în special pe cei care nu au fost recrutați. Toată lumea merge pe coji de ouă și nimeni nu îndrăznește să conteste politicile desemnaților „statului subteran”, altfel vor exista consecințe. Suportul media controlat de aceiași demoni va fi eliberat și s-ar putea chiar să fie înlocuiți. Au existat o serie de schimbări de regim în Occident în ultimii ani care au făcut parte din acest proces de punere în aplicare, de exemplu, în Grecia, Italia, Austria, România și chiar în Islanda și poate chiar și-n SUA. Puțini sunt cei de la putere care ar îndrăzni să spună ceva, pentru că misiunea lor este exact aceea de a-și distruge propria țară. Atât de eficient este acest program.

Orice specialist în recrutare îți va spune că este nevoie să găsești persoana potrivită pentru orice job. Personalitatea respectivului este necesar să se potrivească postului în cauză și, prin urmare, este necesar un proces de selecție eficient. Formarea poate fi, de asemenea, necesară pentru a asigura metode adecvate de lucru, motivație și altele. Elitele noastre politice occidentale trec prin acest proces ca orice alți solicitanți de locuri de muncă. Ei sunt selectați în funcție de sarcina care le-a fost încredințată să o îndeplinească și primesc un antrenament care, să spunem, le afectează puțin ego-ul. Aceste procese de selecție și instruire, precum și sarcina stabilită înaintea lor, explică de ce liderii occidentali sunt așa cum sunt și de ce toți se comportă la fel ca și cum ar fi fost fabricați pe bandă rulantă.

Misiunea

Descrierea misiunii care a fost atribuită elitei politice occidentale ar fi un proces mult prea îndelungat, prea vast pentru acest articol. Cu toate acestea, nu este chiar un secret, deoarece a fost discutat public de multe ori de membri de rang înalt ai „oligarhiei globaliste” precum Klaus Schwab și Yuval Harari, care sunt ideologii principali ai întunericului, un fel de moderni Alfred Rosenberg și Joseph Goebbels. Ascultați-i cum vorbesc și veți înțelege.

Dacă ar fi să descriem sarcina în termeni simpli, ar putea fi asemănată cu spălarea forțată a creierului unui om pentru a-l remodela complet. Aceasta se face prin distrugerea completă a persoanei „inițiale”, apoi reconstruind și remodelând rămășițele distruse în ceea ce doriți. Metoda folosită se numește „fracturarea sinelui”, în care identitatea și voința persoanei sunt distruse prin presiune și abuz extrem, până când aceasta devine complet dependentă de agresorul său. Apoi remodelarea poate începe.

Acest proces exact se desfășoară acum asupra societăților occidentale. Implică deconstrucția completă și reconfigurarea fiecărui aspect al societății, inclusiv a oamenilor. Din acele rămășițe spulberate, se poate modela un tehnogulag utopic, în care oamenii există doar ca parte a unei grădini perene gestionate de „grădinarii întunericului” sau ca parte a unei mașinării infernale.

Aceasta este sarcina care i s-a atribuit elitei noastre politice. Sunt în esență numai lucrări de demolare. Este brutal și sângeros, iar acesta necesită un anumit tip de oameni, bestii mai curat spus.

Persoanele potrivite pentru job

Nu poți angaja pe oricine pentru un genocid cultural, etic și moral și literal, chiar nu există cu adevărat multe opțiuni. Ai putea să cauți psihopați, dar s-ar putea să ai probleme de loialitate cu ei și, în mod ciudat, unii dintre ei chiar au în fapt principii și păreri personale.

Ceea ce ai nevoie este o persoană căreia îi place sau chiar are nevoia de a-și manifesta puterea asupra altora și să aibă și dorința psihopată de a le altera, cu sadism, viețile.

Ai nevoie de o persoană care are un zel de neclintit pentru cauză și este incapabil să se retragă. Ai nevoie de o persoană care să poată raționaliza orice acțiune, fără a fi afectată de atrocitatea acesteia. Ai nevoie de o persoană care poate fi spălată pe creier și controlată ca o maimuță dresată. Ai nevoie de o persoană care să-și poată distruge propria casă fără să-și dea seama de ceea ce face.

Ai nevoie de un narcisist.

Având în vedere care este sarcina, nu există altă opțiune. Nimeni altcineva nu poate fi de încredere pentru a efectua lucrările necesare. Aceasta explică de ce atât de multe dintre elitele noastre politice sunt atât de asemănătoare. Ei nu numai că au personalități similare, dar folosesc și raționalizări și comportamente similare.

Narcisiștii sunt oameni foarte standardizați. Dar ce sunt narcisiștii și de ce sunt ideali pentru lucrările de demolare ale societăților occidentale?

Un narcisist este o persoană cu conștiința de sine atât de scăzută încât nu își poate dezvolta o identitate de sine fără ajutorul altora și căruia i s-a spus că este mai bun și/sau mai inteligent decât alții. În plus, are o mare nevoie emoțională și dependență de ceilalți. El dezvoltă un model de sine care este umflat, nerealist și în conflict constant cu realitatea. El are nevoie să controleze mediul, inclusiv pe alții, pentru a păstra acel model intact. Succesul în menținerea acestui control îi aduce un adevărat tumult emoțional, în timp ce provocarea pierderii frâielor duce la o prăbușire emoțională.

Narcisistul poate și este nevoie să fie capabil să raționalizeze orice comportament, pentru că altfel ar fi necesar să conștientizeze că este un om rău din cauza a ceea ce le face altora. Raționalizările constante generează disprețul față de ceilalți, în timp ce provocările generează ură.

Deoarece eul narcisistului se bazează de la început pe o minciună, orice sistem de credință îi poate fi alimentat, atâta timp cât alimentează minciuna. Orice credință care îi va spune narcisistului că este mai bun și mai inteligent decât alții, va fi acceptată. Toate „chestiunile actuale” din societatea occidentală, inclusiv schimbările climatice, justiția socială, acțiunea afirmativă, drepturile LGBT, Ucraina și energia curată, sunt sisteme de credințe construite cu grijă, dezvoltate pentru a spăla creierul narcisiștilor astfel ca aceștia să facă anumite acțiuni. Aceste anumite acțiuni implică întotdeauna distrugerea a ceva.

Elitele noastre politice alese cu atenție sunt ținta acestei spălări a creierului, împreună cu partea populației cu model de sine suficient de narcisist pentru a fi spălată cu ușurință pe creier, populație care ar putea fi până la o treime din populațiile occidentale în prezent.

Când narcisistului i s-a spălat creierul cu aceste sisteme de credințe, aceste sisteme vor fi interiorizate. Ele au devenit o parte a sinelui și este necesar să fie alimentate și apărate. Pentru aceasta, orice acțiune și minciună poate fi justificată. Orice provocare va fi luată personal și este necesar să fie zdrobită. Abandonarea credințelor nu poate fi permisă, deoarece ar dăuna sinelui, rezultând tulburări emoționale și anxietate. Prin urmare, narcisistul nu poate da înapoi, odată pornit pe acest drum. Nu are marșarier.

Procesul de spălare a creierului

Procesul de selecție a elitelor noastre politice implică identificarea unor astfel de oameni și apoi dezvoltarea lor în continuare. Forumurile cu invitații pe scară largă, inclusiv forumul WEF și diverse forumuri pentru tineret, sunt în esență operațiuni de cercetare. Candidații buni sunt selectați și dezvoltați în continuare în alte întâlniri și la nivel personal.

Convențiile, cum ar fi convențiile ONU privind schimbările climatice, sunt apoi folosite pentru menținerea spălării creierului, pentru introducerea de noi programe și ca evenimente sociale de afirmare reciprocă.

Dezvoltarea, adică spălarea creierului candidaților, are două elemente principale: elevarea sinelui și sistemele de credințe structurate.

Elevarea sinelui

Esența narcisismului este percepția ridicată a sinelui. Narcisistul este mai bun și/sau mai inteligent decât alții. Cu cât eul este mai înalt, cu atât este mai mare nevoia de control asupra mediului și cu atât raționalizările sunt mai mari. Acest aspect crește capacitatea de a justifica fapte greșite tot mai mari față de ceilalți, inclusiv până la genocid în cazuri extreme.

O parte importantă a dezvoltării candidaților pentru elita noastră politică este amplificarea percepției de sine. Candidatul este răsfățat și i se acordată multă atenție. I se spune cât de important este și cât de inteligent este. I se spune cât de importantă este sarcina lui și că oamenii mici nu pot înțelege niciodată. El este făcut să se simtă excepțional.

Dacă acest proces are succes, „nivelul” narcisistic al candidatului poate fi reglat într-un asemenea grad, încât el poate fi convins că trebuie să-și distrugă propria cultură sau națiune, crezând în continuare că este o persoană bună și că face un bine celorlalți, aceia care „nu pot să înțeleagă”. Unii pot fi mutați atât de „sus”, încât aproape că vor începe să creadă că sunt zei și vor folosi metode extreme pentru întărirea emoțională a sinelui, inclusiv abuzul fizic sistematic, chiar și asupra copiilor. O „reglare” relativ ridicată a sinelui este necesară pentru sarcina care a fost atribuită elitelor noastre politice.

Sisteme de credințe structurate

În timp ce procesul de „înălțare” mărește narcisismul, sistemele de credințe structurate sunt concepute pentru a-l îndrepta pe narcisist în direcția aleasă. Ele sunt practic „pachete pentru spălarea creierului” care sunt concepute pentru a se potrivi sinelui gonflat al narcisistului și pentru a-i hrăni orgoliul. Multe ideologii politice funcționează exact așa, iar unele sunt aproape în întregime bazate pe emoții pentru a le fi sporite efectele.

Sistemele de „credințe” folosite pentru candidații noștri sunt oarecum limitate, deși toate au un scop comun. Acestea conțin un element de spălare a creierului care îl face pe candidat să se simtă special și îi permite să-și arate virtutea altora. Acestea conțin, de asemenea, instrucțiuni specifice despre cum să reacționați la elemente potrivnice, care sunt de obicei amenințări reprezentând contestări și despre ce și cum să atacați și să distrugeți pentru a elimina respectiva amenințare.

Un exemplu în acest sens ar putea fi CO2-ul. Narcisistul care a fost făcut să creadă că acesta este o amenințare, va lupta pentru a salva Pământul. Această credință îl transformă într-un cruciat definitiv, dotat cu o înțelepciune specială pe care este convins că ceilalți oameni nu o au și care primește pe tot „traseul” îmbărbătări de la alți narcisiști. Răspunsul programat este oprirea producției de energie și interzicerea mașinilor. Metanul este și el o amenințare, așa că vacile trebuie interzise. Persoanele LGBT sunt persecutate, așa că libertatea de exprimare trebuie interzisă. Rusia este o amenințare, așa că rușii trebuie persecutați și uciși, iar Rusia trebuie să fie destrămată. Deoarece distrugerea este o soluție la o problemă îngrozitoare, distrugerea devine o virtute pentru narcisist. Cu cât este mai multă distrugere, cu atât sinele îi este mai întărit și mai vertical și cu atât mai puternic se simte narcisistul.

Aceste două procese programează în esență elitele noastre politice ca pe niște roboți. Programul manipulează și ridică percepția de sine, specifică o amenințare și apoi le este indicat ce să distrugă. Unele dintre elitele noastre înțeleg cel mai probabil ce se petrece de fapt, deși nu vor recunoaște niciodată că au fost spălate pe creier și manipulate. Ei văd imaginea de ansamblu și privesc distrugerea societăților occidentale ca fiind necesară pentru viitorul glorios pe care și-l imaginează. Este o înțelegere pe care narcisiștii mai evoluați o pot raționaliza. O mare parte, totuși, consideră că doar rezolvă punctual probleme.

Totuși, indiferent de cât de mult înțeleg, toți au fost manipulați și îndepărtați de umanitatea de bază și programați exact cum sunt programate dronele sinucigașe. Elitele noastre politice sunt cea mai înaltă formă de idioți utili.

De ce competența scăzută?

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le pun oamenii recent este de ce elitele noastre politice sunt atât de incompetente. De când a început războiul din Ucraina, ei au pierdut complet controlul asupra tuturor. Au judecat greșit Rusia, au greșit sancțiunile și războiul, au pierdut controlul asupra economiilor occidentale și pierd controlul asupra lumii non-occidentale din cauza distrugerii „sistemului internațional”. Ei eșuează în tot ceea ce fac, în absolut totul. De ce asta?

Incompetența este rezultatul parametrilor de recrutare. Au fost recrutați pentru a distruge, nu pentru a construi sau rezolva probleme. Nu este nevoie de îndemânare să îndrepți pistolul spre cineva și să apeși pe trăgaci. Este nevoie de multă îndemânare pentru a extrage glonțul și a repara daunele. Elitele noastre politice au fost angajate doar să tragă cu arma. În sarcina lor de demolare, competența nu este deloc necesară. Este nevoie de puțină îndemânare pentru a distruge chiar și sistemele complicate. Ei doar adoptă legi și reglementări, iar alții se vor ocupa de restul.

Demolarea societăților și economiilor occidentale este organizată în mod fragmentat. Ele sunt distruse treptat, felie cu felie, pentru că făcând-o rapid ar speria populațiile. Orice fermier știe că animalele speriate pot fi periculoase, iar elitele noastre politice înțeleg acest aspect. Acum însă s-au confruntat cu o problemă majoră.

Războiul din Ucraina și pierderea controlului asupra lumii non-occidentale au provocat haos economic în Occident, haos care va fi urmat de haosul social. Acest aspect periclitează întregul castel de cărți de joc mult prea repede și se tem că ar putea pierde controlul. Este necesar să reacționeze și să rezolve aceste probleme, dar nu știu cum pentru că pur și simplu sunt incompetenți. Toate aceste provocări și eșecuri fac ca modelele lor de sine să fie contestate, ceea ce are consecințe emoționale grave pentru ei și așa că ele escaladează nivel cu nivel. Ei strigă la oameni, insultă oamenii, inventează explicații delirante și apoi se retrag în negare absolută. Toată lumea poate vedea asta, inclusiv liderii lumii non-occidentale. Nimeni nu vrea să vorbească cu elitele noastre politice în aceste zile, pentru că un narcisist care își pierde controlul nu este plăcut să-l ai în preajmă.

Deci, ce se află exact în spatele incompetenței lor? Sunt două aspecte principale. În primul rând, aceștia nu au capacitatea de a-și conștientiza propriul sine, nu au capacitatea de „a se privi în oglindă”. Oamenii cu conștiință scăzută de sine nu își pot evalua în mod corespunzător propriile procese de gândire și prin urmare nu pot evalua dacă fac o treabă bună sau nu. Când vine vorba de muncă complicată sau creativă, o persoană cu conștiință de sine scăzută vede o mică diferență între prostii totale și ceva de substanță. Conștientizarea de sine ridicată este o condiție prealabilă absolută pentru acest tip de muncă. În al doilea rând, este cerința lor emoțională de a fi remarcați, știuți, cunoscuți. Tremură fericiți când știu că „se vorbește despre ei”. Narcisiștii sunt creaturi emoționale, iar emoțiile copleșitoare și motivațiile bazate pe emoții le blochează pur și simplu capacitatea creierului de a gândi logic.

Toate elitele noastre politice atent selectate de „ei” pentru scopurile „lor” sunt incompetente exact la unison, din exact motivele enumerate mai sus. Au fost dresate să funcționeze într-un ecosistem închis, iar acum au luat contact cu un altul, cealaltă lume, unde „mesajul” lor repetitiv, isteric și enervant nu are vreo valoare. Iar singura „competență” ce le-a mai rămas este capacitatea sadică de a ne distruge economiile, cultura, societățile, sănătatea, credința și libertățile noastre.

Articol scris de Gaius Baltar și publicat în 23 septembrie 2023 pe profilul său găzduit de Substack, tradus și adaptat de Călin Tudose.