Analize și opinii Economie

Ce, cum si mai ales pana unde e cu “CRIZA”. Starea natiunii.

De dinainte de a se resimti la noi “CRIZA” si pana acum urmaresc tot ce reusesc si are legatura cu ea. Asta include televiziunea, radioul, presa si mai ales internetul. Urmaresc pe toti cei care pretind ca stiu, pe cei care trebuie sa stie si mai ales pe cei care incearca sa stie. Am sa ma limitez la a-i clasifica pe cei din Romania. In prima categorie sunt guvernantii si (culmea!) mogulii. Mogulii de toate calibrele. Evident ca nu inteleg nimic, opiniile celor 2 componente majore ale categoriei se bat cap in cap. Poate firesc. Poate nu. Dar si unii si altii declara clar fara posibilitate de contrazicere ca stiu ce si cum si mai ales pana unde e cu “CRIZA”. A doua categorie e cea “grea”, include seful BNR-ului si toti povestitorii lui: Vasilescu, Croitoru, Chirovici si altii cu sau fara stiinta lor. Tot aici intra si Schneckerii! Scuze, am gresit: Smecherii. Sau poate nu am gresit. Inca nu stiu.Inca nu stiu unde sa il asez pe Baltazar cu aerul lui de bunic sfatos: la smecheri sau la povestitori? Poate ma lumineaza cineva. Ultima categorie dar nu ultimii fiindca aici i-am introdus pe cei care (chiar eu cred!) incearca sa stie si sa ne spuna si noua: Radu Soviani, Moise Guran si departe de mediatizarea acestora, neavand notorietatea lor: Bogdan Glavan, Cristian Orgonas, Aristotel Costel, Liviu Vasile si nu numai. Din pacate nici unii si nici altii nu reusesc clar si concis sa ne spuna ce, cum si mai ales pana unde e cu “CRIZA”. Cu mentiunea ca unii incearca sa ne descurce si altii sa ne incurce, la intelegerea fiecaruia dintre noi. Importanta si de retinut mentiune, cred eu. Fiindca in 2010 in conditiile in care avem acces la “n” surse de informare realizam mai mult decat oricand ca in masura in care stim mai multe (in sensul de a auzi, a afla, etc.) de fapt nu stim mai nimic si intelegem cu atat mai putin. Ultimul eveniment cu eruptia vulcanului din Islanda si inchiderea traficului aerian e cel mai elocvent exemplu!

Pana de curand eram debusolat din cauza asta. Si ce sa vezi? Mi-am gasit “ busola”! Unde? La cizmarul de la coltul blocului, evident. Unde in alta parte?! Cizmarul meu ( da, am cizmarul meu, sic!) e un baiat tanar, simpatic si cel mai important lucru pentru mine e ca imi face starea natiunii mai bine decat Basescu, Boc si oricine altcineva care isi revendica acest atribut.El imi spune cum merge economia, care este trendul ei si ce, cum si pana unde e cu “CRIZA”. Cum asa? Simplu! La el aud si vad cine ce aduce la reparat si pot sa inteleg cum o duc diversele categorii sociale. La el vad cum sunt din ce in ce mai pline rafturile cu pantofi din ce in ce mai scumpi adusi la reparat si inteleg trendul economiei si cat se acutizeaza criza. Mai mult chiar s-a ajuns si la programari! Adica “aduceti-i poimaine ca nu am nici loc si nici timp”. Norocul cizmarului meu e ca nu inregistreaza intarzieri la plata. La el toata lumea plateste cand ridica pantoful reparat. Si nu numai pantoful fiindca se repara si posete, curele, valize si multe alte lucruri (si ce brand-uri!!) ce nici prin cap nu va trec. (Chiar ma gandesc daca nu ar fi o idée buna sa imi fac reclama in atelierul lui tinand cont de traficul mare de persoane. Mai greu e cu targetarea. Dar mai analizam). Nu in ultimul rand, cizmarul meu e de buna credinta.

Ei bine… da. Vreti sa stiti ce, cum si pana unde e cu “CRIZA”? Starea natiunii?

Cautati-va un cizmar!

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Parca am mai avut un cizmar priceput acum vreo 20 si ceva de anisori. CUm s-a terminat cu el? Mai stie cineva?

  • În numele raţiunii şi moralei ni se ţin discursuri contra unor fenomene pe care le-au declanşat şi alimentat tocmai cei care ne vorbesc acum în numele „patriotismului”. Prin apariţii televizate suntem intoxicaţi cu ideea că întotdeauna alţii sunt de vină…Luând-o sistematic: parlamentarii, opoziţia, presa… Foarte rar cei care ne conduc! Şi niciodată NOI!

  • Noi nu suntem vinovati ca in Duminica Orbului din 1990 s-a votat cu peste 85% pentru FSN si Ion Iliescu ! A fost o mare greseala pe care n-am facut-o noi.Numai tiganii au votat cu Ion Iliescu. Noi romanii, am votat cu Ratiu si cu Campeanu, cu PNL si cu PNTCD. Dupa ani buni am constatat ca PNTCD era un partid slab care a iesit din istorie si ca PNL este mai de stanga decat PSD si dornic oricand sa colaboreze cu acesta. Sunt eu de vina cu ceva ?