Analize și opinii

Catalin Marin: „Sunt anti-comunist și o să crăp astfel.”

Sunt anti-comunist și o să crăp astfel.
Mi-a apărut o reclamă sponsorizată de la Ted Ed, era un clip cu titlu care promitea să mi vorbească în limbaj simplu și desene animate despre “the burden of proof fallacy”, chestia aia de-a dres-o Russell cu problema lui pozitivistă cu ceainicul foarte mic pe care nu-l putem măsura, arătând că povara dovezii cade în spinarea celui care susține teza. Adică dacă eu susțin că există un ceainic foarte mic și nedetectabil care se învârte în jurul lumii, e treaba mea să demonstrez că e acolo, nu a celui care îmi spune că bat câmpii.
Treaba se mișcă repede, vine vorba de o “vânătoare de vrăjitoare”, dar stai să vezi, că cică e una din anii ‘50, stârnită de McCarthy și era îndreptată împotriva comuniștilor care cică ar fi tulburat Statele Unite și pac zboară o seceră și un ciocan și vai președintele cel rău care flutura o listă cu vreo 200+ comuniști și m-am oprit, fiindcă îmi venea să vărs și oricum știam de problema asta de la socialistul de Russell, care a lăsat de izbeliște matematica pentru activism și deconstructivism pe stil oarecum propriu.
Mă irită genul ăsta de clipuri și campanii puse la punct de tot soiul de trâmbițași retardați. Da, m-am polarizat contra stângii din pricina acestor propagandisme și mi-e tot mai clar că de-ar ajunge să domine zona noastră, m-ați găsi pe la Palatul Victoria, la bustul gol și cu căciulă de blană încornorată, ca pe prăpăditul ăla american de făcut ocolul internetului.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu