Analize și opinii

Călin-Liviu Georgescu:„Suntem fii ploii; plouă cu vaccinuri și n-avem umbrelă”

Proiectul de lege pentru vaccinarea obligatorie nu este nou, nou este doar ministrul, guvernul și înclinația aprigă a Puterii, de la Cotroceni și până la Voiculescu, de a transforma România într-un client permanent al corporațiilor producătoare de vaccinuri, și nu oricum, ci pe bază de abonament anual, bătut în cuie prin lege.
Cu toate acestea, cheia înțelegerii proiectului de lege nu stă în termenul de ”obligativitate”, ci în planul național de vaccinare, care este stabilit de Ministerul Sănătății, adică de Voiculescu.
Acest plan conține lista afecțiunilor pentru care vaccinarea va deveni obligatorie, iar conținutul listei stă în pixul unuia care are ca punct central al biografiei sale publice traficul cu medicamente. El aduce medicamente ”de afară”. Atâta știe. Și, desigur, atât va face. Am mai scris despre faptul că Voiculescu a fost împins spre Minister cu o misiune. Iată că a apărut și misiunea. Omul este plantat ca să transforme populația civilă în clientela captivă a producătorilor de vaccinuri, gen Pfizer și alții.
Nu încap zerourile în fereastra calculatorului pentru a scrie cifrele din spatele viitoarei tranzacții cu bani publici. Am mai scris și despre faptul că această lege va fi urmată de consecințe bugetare de tipul NATO, prin care un anumit procent din PIB va fi pus deoparte pentru totdeauna, pentru ca țara să beneficieze de ”protecție medicală”. Iată că se întâmplă aievea, sub ochii noștri.
Nici gând ca Puterea să măcar să mimeze intenția de a localiza producția de vaccinuri în România, măcar pentru a face o minimă încercare de a pătrunde pe această imensă piață. Zero. Era chiar așa grav dacă ar fi prins în lege și un plan de dezvoltare a industriei noastre? Asta apropo de patriotism.
Dacă mă-ncordez puțin parcă și aud telefoanele de Ambasada SUA și de la Bruxelles: ”Băi, voi sunteți tâmpiți? D-aia v-am pus noi acolo, ca să ne faceți concurență?”
Alt aspect pe care lumea îl scapă din vedere atunci când devine obsedată de cuvintele ”obligativitatea vaccinării” este acela, foarte important, privind compensarea eventualelor daune provocate de vaccinuri. Legea, Voiculescu, guvernul și presa tac superb pe acest subiect. De ce oare?
Mai sunt țări în Europa unde vaccinarea este obligatorie, pe primul loc fiind Slovenia, cu un număr de nouă vaccinuri incluse pe lista de obligativități (vor fi zece, cu vaccinul anti-COVID). Cu toate acestea, statul sloven oferă compensații generoase pentru oamenii care au de suferit în orice fel din cauza vaccinului. Vom avea și noi în această lege (deja foarte confuză) prevederi care să mai domolească cât de cât elanul corporațiilor farmaceutice în a transforma populații întregi în cobai?
Compensații care să arate că bișnițarii de vaccinuri din Stat se gândesc măcar o secundă la milioanele de oameni, copii, tineri, adulți și vârstnici pe care îi vor obliga, cu atâta ușurință, ca să se înțepe? Nu știm.
Totuși, dacă luăm în calcul nivelul de compasiune și responsabilitate exprimat de guvernanți (inclusiv pe pârtia de schi) cu ocazia nenorocirilor spitalicești din ultima vreme, putem estima că nimeni nu va vedea nicio firfirică în caz de Doamne-ferește. Suntem fii ploii; plouă cu vaccinuri și n-avem umbrelă. O să fim sănătoși fleașcă.