Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca:„Sigur nu putem acuza comuniștii de trădare de țară”

Sorry, dar cum poți numi “trădare de țară” eradicarea analfabetismului, industrializarea României, construcția de locuințe aproape pentru toți românii (și la prețuri greu de egalat), plata datoriilor externe ale României, construcția infrastructurii medicale pe care rezistă și acum România, construcția infrastructurii agricole pe care acum nici nu visăm să o modernizăm, electrificarea țării?
Ce trădare de țară e aia când România a ajuns în anii 60-70 la un nivel de recunoaștere internațională pe care noi acum nici nu îl mai sperăm?
Au comis crime, da. Au făcut lucruri exagerate, au visat prea mult pentru acest popor mediocru. Au persecutat libertatea religioasă. Da.
Dar sigur nu putem acuza comuniștii de trădare de țară….
Aș vrea să aud eu că guvernanții noștri au apărat interesele României cum a făcut Gheorghiu Dej, care a împădurit câmpuri petrolifere ca să nu le poată exploata rușii.
Care a negociat retragerea trupelor străine de pe teritoriul României. Acum e titlu de mândrie că avem trupe de ocupație pe teritoriul național…
Am auzit de unul, de fapt. Acum e în închisoare la Rahova după două parodii de procese…

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Da.
    Comuniștii au trădat, comuniștii au ucis, comuniștii au distrus destine și vieți…..și cine le-a dat acest drept?
    Toți martirii din închisorile comuniste au avut neșansa de a fi contemporani cu o armata de oportuniști-români care încă din 1948 au pus bazele unei mașinării de propagandă care avea ca unic rol …..acela de a crea ,,omul nou”…..

    Aș vrea să știu ce reprezintă pentru dvs. memoria lui Iuliu Maniu?