Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: Îl poate cineva contrazice pe Andrei Marga?

Îl poate cineva contrazice pe Andrei Marga?
Ucraina, ca realitate statală, în frontierele pretinse de ea, este creația lui Lenin, completată de Stalin, și a Uniunii Sovietice.
E un adevăr istoric.
Așa cum un adevăr concret este ultranaționalismul și filo-nazismul regimului de la Kiev, instalat după puciul maidanez din 2013.
Acest lucru afectează toate minoritățile din Ucraina, nu doar pe cea rusă, și este o mare rușine pentru autoritățile de la București că acționează în favoarea naționaliștilor de la Kiev și în detrimentul intereselor românilor din Ucraina.
Nu era nimic nefiresc sau non-euroatlantic ca România să își fi condiționat susținerea față de Ucraina de drepturile pentru minoritatea românească de acolo.
Dar aceste slugi ale Washingtonului și Bruxellesului care conduc România, nu urmăresc nici interesele românilor din România ci doar interesele SUA și UE….
În mod normal, România trebuia să preseze Kievul încă din 2013 ca să respecte drepturile minorităților.
Și dacă ar fi făcut asta, nu am fi ajuns la situația de acum, pentru că o Ucraină care respectă minoritățile naționale nu ar fi purtat un război civil împotriva minorității ruse, nu ar fi încurajat și integrat în sistemul său de apărare organizații paramilitare explicit neonaziste, etc….

Autor: Bogdan Alexandru Duca

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu