Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: Eu nu sunt „influencer”.

Eu nu sunt ”influencer”.
Influencerul este un lăutar care depinde de numărul de accesări de pe YouTube! ca să primească bani de pe reclame. Sau care depinde de public ca să primească bani pe Patreon.
Pentru asta el trebuie să își menajeze și să își servească clientela, ca un lăutar/chelner/patron de gogoșerie virtuală, etc.
Eu nu depind de voi, nu cerșesc nimic din online (și nici nu o voi face- chit că voi ajunge să lucrez la supermarket, etc.).
Eu scriu aici ceea ce cred eu. O fac argumentat, bazat pe niște lecturi, reflecții, discuții, așa cum stă bine unui om deștept și demn.
O fac motivat din nevoia de a spune lucrurilor pe numele lor. E o nevoie și atât.
Am ajuns la 20 de mii de bucăți de prieteni (5000) și followerși (15 mii) pe Facebook, sute de vizitatori zilnici pe blog în săptămânile în care nu scriu nimic și miile/zecile de mii în zilele în care scriu ceva pe acolo, nu pentru că aș fi alergat după atenție și notorietate.
De altfel, Facebook, care m-a ținut blocat bună parte din timp în acest ultim an, care îmi ține tot timpul postările la vizibilitate redusă și care nici măcar nu îmi permite (fiind un ”băiat rău”) să îmi promovez postările pe bani (nu că aș face-o), e dovada cea mai bună că am ”crescut”, natural, firesc, fără zgârciuri.
Nu am promovat o singură postare la viața mea și nu am cerșit (cum fac alții) niciun ”share” de promovare.
Pur și simplu am ”crescut” ca vizibilitate pentru că lumea a considerat interesant ce spun eu.
La fel, nu m-am ”cerut” niciodată la tv, la radio sau în presă. Am fost invitat? Am scris și vorbit onorând fiecare invitație de colaborare cât am putut de bine, fără să fi solicitat eu așa ceva.
La fel, nu am profitat de pe urma prietenilor și amicilor mei influenți și celebri, nici măcar cât să mă ”bag în poză” ca să vedeți voi ce „tare” sunt eu.
Am cochetat cu mai multe proiecte politice, dar tot timpul cu o reținere, zic eu, rațională și realistă.
Nu voi specula niciodată prostia mulțimii ca să pot să ajung ”pe cai mari”. Din contra, după cum chiar postările mele o arată, am preferat să enervez mulțimea, decât să o las proastă și păcălibilă de oricine.
Am fost tot timpul onest cu cititorii mei.
Deja, de ani de zile de când scriu aici, istoria m-a confirmat în cele mai multe cazuri. Ceea ce nu spune că sunt profetic ci că sunt rațional, echilibrat, greu de dus de nas de lozinci și ideologii, atent la semnele timpurilor.
Din păcate sunt 75% sigur că și prognozele mele despre viitor se vor împlini….
Acesta sunt eu și dacă nu vă place, puteți pleca oricând de pe pagina mea, puteți să nu mă mai citiți.

Autor: Bogdan Alexandru Duca