Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Discursul lui von der Leyen -cel mai bun semn că UE se va sinucide în următorii 2 ani de zile.”

Discursul lui von der Leyen de azi-dimineață a fost, după mine, cel mai bun semn că UE se va sinucide în următorii 2 ani de zile.
Von der Leyen a ținut un discurs suprarealist, în care a recunoscut că UE nu mai poate oferi prosperitate, că va fi din ce în ce mai greu pentru cetățenii europeni, dar că merită orice sacrificiu pentru înfrângerea Rusiei și ”salvarea Ucrainei”.
Nicio soluție internă (oricum, bâjbâie tot mai speriați pentru că nu există soluții pe termen rezonabil de timp ca să rezolve penuria energetică- ce să mai vorbim de prețuri?) nu a fost prezentată, dar von der Leyen a spus că trebuie să….luptăm mai abitir cu corupția și cu fake-news-ul.
Adică cu alte cuvinte, poliția politică și cenzura sunt singurele instrumente prin care această șandrama de birocrați cu creierele distruse de ideologie, mai speră să supraviețuiască….
Și cum bine spunea cineva pe aici (cred că L.A. Tirca): cum se iluzionează UE că popoarele europene care, speriate de mass-media că fac o viroză mortală, abia au acceptat măsurile absurde ale dictaturii sanitare, se vor sacrifica acum nu pentru bunica, nici pentru mama, nici de frica că fac o pneumonie, ci ….de dragul lui Zelenski și oligarhilor din jurul lui?
Practic UE și-a semnat condamnarea la moarte.
Cât despre România, vreau să nu uitați ce am spus acum câteva luni: este deja în ceea ce va fi zona de influență ruso-turcă. Și va avea numai ”prieteni” în jurul ei. E drept, pe merit..

Autor: Bogdan Alexandru Duca