Analize și opinii

Biserica Evanghelică a scos românii din casele retrocedate ilegal și acum invită refugiați în ele

Biserica Evanghelică C. A. din România a decis primirea și susținerea refugiaților care vor ajunge în țara noastră.

biserica-evanghelica-sibiu-336b

După ce a dat românii afară din casele retrocedate abuziv de către propriul enoriaș devenit primar, Klaus Werner Iohannis, Biserica Evanghelică din Sibiu a anunțat că este gata să primească în aceste case refugiați arabi și africani! „Vom face posibil ca să poată locui în, de exemplu, în școli sau grădinițe care au fost retrocedate și care nu mai sunt folosite astăzi de statul român. Nu mai este nevoie, că sunt copii mai puțini, peste tot și în special în sate”, spune Reinhart Guib, episcop, Biserica Evanghelică C.A. Știrea a fost transmisă de televiziunea de casă a președintelui, DIGI TV, postul unguresc de limbă română.

Cum a ajuns așa plină de imobile retrocedate Biserica Evanghelică C.A. (de Confesiune Augustană)?

Prin Sentinţa civilă nr. 2790, din 28 mai 2007, a Judecătoriei Sibiu, FDGR-ul condus de Klaus Iohannis a fost declarat, în urma propriei cereri, succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German. Instanţa a admis cererea preşedintelui organizaţiei F.D.G.R. (municipiul Sibiu) Hans Klein, iar sentinţa civilă nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007, nu a fost atacată de nimeni şi a rămas definitivă. Aşa că, în mod oficial, printr-o sentinţă definitivă, Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), este succesorul unei organizaţii naziste.
Fapta constituia infracţiune la vremea respectivă, conform  Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, publicată în Monitorul Oficial nr. 214 din 28 martie 2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. Acum este și mai gravă fapta săvârșită și condamnată fără echivoc prin noua Lege 217/2015 pentru modificarea si completarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de savârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

Puterile Aliate au impus României, prin articolul 15 al Convenţiei de Armistiţiu din 12 septembrie 1944 , dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc. Astfel, Grupul Etnic German a fost desfiinţat prin Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al României, prin care se dizolva Grupul Etnic German și se confisca averea acestuia ca reparații de război.

Prin succesiunea ilegală după organizația hitleristă s-a dat drumul la jaful imobiliar prin retrocedări către FDGR și către Biserica Evanghelică, care își donase întreaga avere Grupului Etnic German, biserica protestanților germani fiind mai aproape de Adolf Hitler decât față de Dumnezeu!

După sentința abuzivă din 28 mai 2007 era suficientă doar o decizie a primărie semnată de primarul Iohannis pentru ca imobilul respectiv să devină proprietatea Bisericii Evanghelice sau FDGR-ului, unde preşedinte, la nivel naţional, era… tot evanghelicul Iohannis! Detalii aici.

O serie de imobile (locuințe din care românii au fost dați afară, grădinițe, școli, licee, un cămin de bătrâni, Filarmonica) au fost retrocedate Bisericii Evanghelice, inclusiv muzeul Brukenthal şi liceul Brukenthal, deşi biserica evanghelică îşi donase întreaga avere grupului Etnic German în data de 11 august 1942! Atunci s-a semnat Convenţia Generală privind Reglementarea Relaţiei dintre Biserica Evanghelică de Confesiune Augsburgiană (augustană) şi Etnicii Germani din România, prin care s-a hotărât trecerea averii fostei „Universităţi săseşti” (desfiinţată de Curtea Regală a României în 1 iunie 1937 pentru că funcţiona abuziv ca un „stat în stat”) la Grupul Etnic German. „Convenţia” este semnată de episcopul Bisericii Evanghelice C.A., Wilhelm Stäedel şi Andreas Schmidt – liderul Grupului Etnic German (Volksgruppenfuhrer) din Braşov. Iată și documentul prin care Biserica Evanghelică C.A. şi-a pus la dispoziţia Grupului Etnic German întreaga avere:

conventie-biserica-evanghelica1

conventie-biserica-evanghelica2

Așa cum spuneam, „Convenţia” a fost semnată de doi hitleriști fanatici: episcopul Bisericii Evanghelice C.A., Wilhelm Stäedel şi Andreas Schmidt – liderul Grupului Etnic German (Volksgruppenfuhrer) din Braşov. Iată ce cuvântau cei doi „camarazi” hitlerişti în 31 martie 1941, la Braşov: „Germanii din patria noastră, care sub uriaşa influenţă a mişcării naţional-socialiste a lui  Adolf Hitler  aspiră la o nouă şi puternică unitate, sunt divizaţi din punctul de vedere al credinţei religioase în cel puţin două mari grupuri – Conştiinţa naţională a germanilor şi credinţa religioasă nu se mai suprapun. De aceea conducerii Grupului Etnic German îi revine azi o mai mare importanţă în comparaţie cu trecutul.[…] Acum însă, după ce  Grupul nostru Etnic German este recunoscut în România prin decretul lege din data de 20 noiembrie 1940  ca personalitate juridică şi este înzestrată cu certe competenţe în cadrul comunităţii, misiunea Bisericii noastre, de conducere politică a poporului, necesară în trecut se sfârşeşte, iar conducerea populară revine iarăşi în drepturile sale.[…]Volksgruppenführer (Nota traducerii: Volksgruppenführer = Conducător al Grupului Etnic German. Minorităţile etnice germane din ţările din Europa centrală şi de Sud-Est (Cehia, Polonia, România) au fost organizate în aşa numite Volksgruppen (Grupuri Entice). Saşii din Transilvania îl aveau  conducător pe Andreas Schmidt, fost Obergruppenführer SS) , vin astăzi la dvs. ca un camarad mai vechi, care, cu mare mândrie şi bucurie şi, să speram fără a fi înţeles greşit, poate să arate deschis aici faptul ca a participat activ în calitate de  lider al unui important sector al frontului (Nota traducerii: În mod figurat. Propaganda nazistă se referea deseori la populaţia civilă ca făcând parte din “Frontul de acasă”), însă deseori şi în calitate de soldat politic la  întreruperea mişcării de înnoire naţionalistă aici în ţară […] Vin la dvs. într-un moment istoric important, căci la chemarea măreaţă a destinului, poporul nostru sub conducerea lui Adolf Hitler are de trecut o proba de tărie fără egal şi sub forţa evenimentelor actuale, contradicţiile vechi trec înapoi şi întregul popor german va fi unitar ca într-o continuă camaraderie de lupta…” (Wilhelm Staedel, episcop). Iată şi replica: „Stimate Domnule Episcop şi dragă camarade, vă mulţumesc dumneavoastră care aţi intrat în rândurile mişcării naţional-socialiste ca unul dintre cei mai buni pentru disponibilitatea dumneavoastră la colaborare şi pentru înţelegerea dumneavoastră pentru noile vremuri şi noile sarcini al Grupului nostru Etnic” (Volksgruppenführer Andreas Schmidt – liderul Grupului Etnic German). Am citat fragmente din cuvântările celor doi nazişti, reproduse în publicaţia „Südostdeutsche Tageszeitung“, nr. 15 din 2 aprilie 1941, pag. 3.

Grupul Etnic German a fost înfiinţat imediat după Dictatul de la Viena. Sub presiunea Germaniei naziste, la 21 noiembrie 1940, în România a fost emis Decretul – Lege nr. 830 pentru constituirea Grupului Etnic German din România. Acest grup etnic a fost o organizaţie cu statut de persoană juridică, subordonată direct capitalei celui de-al treilea Reich. El exista şi în alte ţări cu minoritate germană: Franţa (Alsacia), Polonia (Silezia), Cehoslovacia (Sudeţi). Scopurile acestor Grupuri Etnice Germane (celebra Coloana a V-a a lui Hitler) erau: propaganda nazistă, sabotajele economice, acţiunile diversioniste în spatele frontului, „intoxicarea” şi dezinformarea populaţiei majoritare din ţările respective. Conform dicţionarelor: NAZISM s.n. Doctrină politică a fascismului german fundată de Hitler, profund antiumană, care, susținând superioritatea rasei ariene, al cărei reprezentant „pur” ar fi poporul german, încerca să justifice violența, rasismul, genocidul, războaiele de cotropire; național-socialism. V. fascism. [< fr. nazisme, germ. Nazismus]. Cuvântul „nazism” provine de la prescurtarea numelui naţional-socialism (Nationalsozialismus, prescurtat pe nemţeşte Nazi). În 1921 Hitler a devenit liderul Partidului Muncitoresc German Naţional – Socialist (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei – NSDAP). Detalii aici. 

Ne întrebăm de ce nu s-au sesizat autoritățile române, la nivel central, pe vremea când Klaus Iohannis era doar primar, pentru reactivarea unei organizații naziste,conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, publicată în Monitorul Oficial nr. 214 din 28 martie 2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii? Ne mai întrebăm de ce nu are nici o reacție Parchetul General sau DNA-ul nici acum, când a apărut  Legea 217/2015 pentru modificarea si completarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de savârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii?

Sindromul Stokholm

Parcă nu doar România a devenit mare iubitoare de germani, ci întrega Europa suferă de Sindromul Stokholm, cel al victimei îndrăgostită de răpitor și violator. Repede a mai uitat Europa cum a fost transformată în ruine, cu orașe și țări distruse, cu milioane de morți și răniți, cu văduve și orfani, în cele două războaie mondiale, ambele decalnșate de germani!

Ce spuneți de asta? Iohannis a fost decorat de slovaci pentru eliberarea Slovaciei în al Doilea Razboi Mondial, desi bunicu-său luptase alături de ăia care ocupasera Slovacia!

Joi, Klaus Iohannis, alături de omologul său, vor merge în oraşul Zvolen, unde vor participa la ceremonia depunerii coroanelor de flori la Cimitirul militar al Armatei Române din Zvolen şi va participa şi la ceremonia de decorare a veteranilor slovaci participanţi la luptele de eliberare a teritoriului slovac în cel de-al Doilea Război Mondial. Cinci veterani vor fi decoraţi de preşedintele Sloveniei, alături de Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis îi plânge cu ipocrizie pe românii uciși de hitleriștii în numele cărora a făcut el retrocedări la Sibiu, cât a fost primar! Robotul lipsit de sentimente joacă teatru și încearcă să-și confecționeze o atitudine tristă în fața mormintelor românilor uciși de hitleriștii lui, de cei al căror succesor  s-a declarat la Judecătoria Sibiu. Sacul de osânză – este singurul cu burtă din poză, costumul stă pe el gata să pocnească – îi jelește fals pe cei împotriva cărora a luptat bunicu-său, la fel ca și restul sașilor transilvăneni! De unde știu în ce tabără a luptat bunicul lui Iohannis? Simplu! El a declarat că bunicii lui au fost deportați în URSS. Iată ce spunea  domnul Klaus Werner Iohannis: „Cu 70 de ani in urma, in ianuarie 1945, 70.000 de sasi si svabi din Romania au fost deportati de autoritatile bolsevice in lagare de munca fortata din Uniunea Sovietica. Femei, barbati si copii. Germania fusese infranta si orice vorbitor de limba germana trebuia pedepsit, indiferent daca participase sau nu la razboi”. Nu-i adevărat, fiindcă nu au fost deportați toți etnicii germani din România, ci doar aceia care au luptat în trupele Waffen-SS, împreună cu familiile lor. Naziștii fanatici din Waffen-SS au săvârșit cele mai mari atrocități împotriva populației civile pe frontul de răsărit. Sovieticii s-au răzbunat când s-a întors roata, dar au exagerat fiindcă au deportat și familiile presupușilor criminali de război. Interesant este că cifra de 70.000 de deportați este aceeași cu numărul etnicilor germani din România care s-au înrolat în Waffen SS și nu cred că este o coincidență această cifră identică! Probabil că sovieticii au dorit să existe o simetrie numerică în acțiunea lor revanșardă.  În URSS au fost deportate familiile sașilor și șvabilor care luptaseră în Waffen SS. Practic familiile tuturor combatanților, fiindcă aproximativ 70.000 de tineri germani din România (sași și șvabi), începând cu anul 1939, au preferat să se înroleze în trupele Waffen-SS, care erau formate exclusiv din hitleriști fanatici înrolați voluntar, deși tinerii de etnie germană puteau să opteze pentru armata regulată Wehrmacht sau chiar armata română, ei fiind cetățeni români! Când a fost oficializat Grupul Etnic German din România (21 noiembrie 1940) toți militarii etnici germani din armata română au trecut în trupele germane, marea majoritate la Waffen-SS. După 23 august 1944 toți aceștia au luptat împotriva românilor. Nemţii ne-au urât şi ne-au considerat trădători pentru întoarcerea armelor din 23 august 1944, uitând că mai întâi ne-au trădat ei prin Dictatul de la Viena (30 august 1940), când au dat ungurilor jumătate din teritoriul Transilvaniei. La fel, germanii ne-au trădat şi prin Pactul Ribbentrop – Molotov (23 august 1939) când s-a pecetluit soarta Basarabiei, care a fost răpită de URSS în iunie 1940! Demn de remarcat este faptul că după căderea „Cortinei de Fier”, doar Germania s-a unificat, deşi se creaseră premisele aparent optime şi pentru reunificarea României cu Basarabia – zisă Republica Moldova – şi revenirea la ceea ce a fost odată România Mare. Mai mult, după fărâmiţarea Iugoslaviei, a venit rândul Cehoslovaciei să se rupă în două. La originea ambelor dezmembrări: Germania!

Prima companie a divizionului SS – Leibstandarte „Adolf Hitler” – era formată în exclusivitate din tineri fanatizaţi de propaganda nazistă, etnici germani din Romania. După aceea, majoritatea voluntarilor saşi şi şvabi, din Transilvania şi Banat, au fost înrolaţi în Divizia 2 tancuri SS „Das Reich”. După ocuparea Iugoslaviei de armatele germane (aprilie 1941) acţiunea de recrutare s-a axat în special pe etnicii germani din Banat (în primul rând Banatul sârbesc, trecut sub administraţie germană, dar în secundar si din Banatul românesc), pentru aceştia creându-se în mod special Divizia 7 Vânători de Munte SS „Prinz Eugen”, sub comanda lui Arthur Phleps, fost general de vânători de munte în armata austro-ungară din Primul Război Mondial (cf. „Înrolarea etnicilor germani în unităţi SS, 1939-1943″, dr. Dan Grecu). Au fost recrutaţi atunci circa 3.000 oameni, toţi la Waffen SS. Câţiva dintre aceşti voluntari au ajuns şi la Organizaţia „Todt”, responsabilă cu programele de construire a echipamentelor de apărare, cât şi cu toate construcţiile şi structurile de care armata germană avea nevoie. Aproximativ 70.000 de tineri germani din România s-au înrolat în trupele Waffen-SS, care erau formate exclusiv din voluntari nazişti fanatizaţi. Acestea au servit alături de Wehrmacht, armata regulată, dar nu a făcut niciodată parte din ea. După război, la procesele de la Nürnberg , Waffen-SS a fost condamnat ca organizaţie criminală din cauza apartenenţei la Partidul Nazist (NSDAP) şi implicarea sa în crime de război. Veteranilor din Waffen-SS le-au fost refuzate drepturile acordate veteranilor care au servit în Wehrmacht. Cine vrea să aprofundeze acest subiect, găsește detalii aici.

Și apropos de vizita președintelui Klaus Iohannis în Slovacia, nu putem trece cu vederea următorul gest strigător la cer! „Pe 28 august, Primăria din Brezno (Slovacia) intenţiona, cu ocazia Zilei insurecţiei slovace, să dea numele podului «Ion Şiugariu», întrucît acolo şi-a pierdut viaţa poetul-erou. Ambasada României nu este însă de acord, considerîndu-l „fascist”, deşi a murit luptînd pentru eliberarea Slovaciei împotriva trupelor fasciste! (…) Motivul pentru care Ion Soreanu-Şiugariu, cum este numele lui complet, este considerat în mod abuziv ca fiind «fascist» de către Ambasada Română din Slovacia îl reprezintă actuala Lege 217/2015, care condamnă, de fapt, genocidul şi crimele de război! Or, după cum se ştie, Ion Şiugariu şi-a dat viaţa luptînd împotriva armatei fasciste! (…) Singurul argument care a stat la baza acestei acuzaţii absurde îl reprezintă faptul că, înainte de a pleca pe front, a fost funcţionar de nevoie al Statului în timpul guvernului Antonescu, ca şef de cabinet al ministrului Ion Petrovici. Avea simpatii legionare, însă totul s-a redus la credinţa că România avea o şansă de renaştere prin Mişcarea Legionară.” 

Deci pentru un erou român autoritățile s-au sesizat și au aplicat imediat Legea 217/2015, dar pentru reactivarea organizației hitleriste Grupul Etnic German din România, recunoscută ca atare de Puterile Aliate și condamnată de Tribunalul de la Nürnberg, nu s-au sesizat autoritățile statului român?

Sirienii, mai importanți decât sibienii!

Dar, să revenim la Biserica Evanghelică cea iubitoare de hitleriști și acțiunile ei din zilele noastre! Iată că acum, probabil în semn de căință pentru ororile pe care le-a susținut în timpul războiului, protestanții germani fac pe ospitalierii cu teritoriul românesc, unde și ei au ajuns tot prin colonizare! Ca să nu dăm impresia că suntem tendențioși, preferăm să cităm preoții evanghelici: „Urmându-l pe Domnul nostru Iisus Hristos, noi ca Biserica Evanghelică C.A. din România suntem chemaţi să ne ridicăm glasurile şi să ne angajăm pentru oamenii care suferă din cauza persecuţiilor, violenţei şi foametei. Având certitudinea că Dumnezeu iubeşte la fel toate făpturile şi în baza credinţei noastre creştine şi a responsabilităţii noastre ca oameni şi creştini totodată, nu putem întoarce privirea, atunci când atât de mulţi oameni se refugiază în Europa în căutarea unui adăpost şi a siguranţei. Suntem recunoscători că strămoşii noştri au fost bine primiţi în secolul al XX-lea peste tot, unde s-au refugiat sau au ajuns în vremuri de război sau răstrişte, devenind cetăţeni devotaţi ai ţării care i-a primit”, se arată în Declarația semnată la finalul celui de-al 83-lea Congres General al Bisericii care a avut loc la Sibiu.

Cu alte cuvinte: Nu a fost suficient că ne-ați primit strămoșii, așa că vă mai băgăm pe gât și niște arabi și africani ca să vă arătăm astfel recunoștința noastră!

„Biserica evanghelică (lutherană) din Germania a susţinut întotdeauna politica statului. Pe vremea lui Adolf Hitler a susţinut politica nazistă, acum susţine politica de extremă stângă promovată de Angela Merekel în chestiunea refugiaţilor. Biserica lutherană din România nu este decât o filială a bisericii mamă din Germania.” (Gheorghe Cionoiu, scriitor român stabilit în Germania)

Iată ce binefaceri pentru sibieni, pardon SIRIENI, au mai decis capii bisericii sașilor: „Ca biserică suntem pregătiţi să ne asumăm o parte din responsabilitate şi sprijinim Statul Român la primirea şi integrarea de refugiaţi, după puterile şi posibilităţile noastre. Prin colectarea de bani, îmbrăcăminte, alimente, medicamente şi alte ajutoare cât şi prin punerea la dispoziţie de locuri de cazare în clădirile şi locuinţele libere din parohiile noastre, dorim să dovedim solidaritate şi omenie. […] Suntem conştienţi de grija şi teama, care se răspândesc în societate, şi rugăm toate bisericile şi comunităţile religioase cât şi instituţiile de stat şi cele publice, de asemenea, politicienii şi oamenii de afaceri, dar şi mediile, asociaţii şi ONG-uri, angajaţi şi voluntari, să facă posibilă primirea şi integrarea refugiaţilor”.

„Biserica Evanghelică din România a anunţat că poate primi refugiați sirieni. Decizia a fost adoptată în cadrul Congresului General de la Sibiu, cu unanimitate de voturi. Refugiații vor fi cazați în foste case parohiale, dar și în școli și grădinițe retrocedate, în care acum nu mai învață nimeni.” (Sursa: DIGI TV)

Nu a fost suficientă prigoana sașilor asupra românilor din Evul Mediu, iată ca ele continuă și în mileniul trei. Biserica Evanghelică din Sibiu a scos românii din casele obținute prin retrocedări abuzive și acum invită emigranții în ele! Pentru minoritatea germană, aceea infimă rămasă în România, sirienii sunt mai importanți decât sibienii!

Îl întreb pe Gauleiterul Iohannis Klaus Werner, cel numit guvernator peste colonie, cum se împacă decizia sa unilaterală de primire a numărului mare de refugiați (în fond emigranți economici în marea lor majoritate), impuși de UE, cu Constituția României pe care o calcă în picioare? Conform Constituției României, Articolul 3, aliniatul (4): „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”.                                        

P.S.: Tocmai am primit explicația, de la un prieten din Germania, pentru gestul preoților sași din România. Nu este vorba de dragostea față de semeni, ci de iubirea pentru „arginți”. În Germania, multe pensiuni și hoteluri au renunțat la activitatea lor și preferă să cazeze refugiați pentru banii oferiți de către statul german în schimbul adăpostirii imigranților. Este un venit bun, constant și sigur, așa că primirea de imigranți și cazarea lor s-a transformat într-o afacere deosebit de rentabilă. Preoții sașilor știu că așa o să fie și în România, mai ales că unul dintre enoriașii lor, cel care a contribuit direct la acumularea averilor imobiliare ale protestanților germani din Sibiu, a devenit președintele acestei țări!

Autor: Marius Albin Marinescu

Sursa: Justitiarul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Iohannis pentru noi este Hitler 2!!! Absdolut toate bisericile chrestine din istoria Chrestinismului nu reprezinta altceva decat niste sandramale mistico-religioase de tip politico-mafiot care cred in niste zei abominabili arhetipali (imaginari) si care intotdeauna vor fi jumatatea “mai buna” (“good cop”)a binomului multi-milenar religie-politica!!! Germania este o civilizatie-cultura-societate bolnava psihic condusa de spirite malefice care vor sa cucereasca Europa inca din secolul al VII-lea e.n. fara rusine si fara Respect pentru Pace si Omenire!!!

  • Acestor Iude ale neamului romanesc, nu pot decat sa le “urez” cu ajutorul versurilor marelui nostru patriot si poet national, Mihai Eminescu: Indragi-i-ar ciorile Si spânzuratorile!

  • Bisericile evanghelice trebuie transformate in cazinouri,sali de dans sau restaurante!Sasii trebuie alungati,sa plece unde-or vrea!