Analize și opinii

Băsescu fuge de Poliţie, de Poliţie n-o să mai fugă nimeni

“Poliţia, deschideţi!” La cuvintele astea, orice cetăţean al României încremeneşte şi, de voie sau de nevoie, deschide uşa. Traian Băsescu, primul cetăţean al României, n-a deschis poarta de la Cotroceni, deşi la uşă i-au bătut 6.000 de poliţişti. Oamenii legii au încălcat puţin legea, manifestând în faţă la Preşedinţie, mulţi şi-au aruncat caschetele, apoi au strigat: “Ieşi afară, javră ordinară!”, “Moarte lui Băsescu!”. Preşedintele i-a ignorat pentru că “participau la o acţiune ilegală”, apoi i-a lăsat pe reprezentanţii protestatarilor să vorbească singuri, având un consilier anonim pe post de decor. Deja, după asta, problema nici nu mai e dacă revendicările poliţiştilor sunt sau nu satisfăcute.

Problema serioasă e în ce hal a ajuns autoritatea de orice fel în România. Şeful statului e huiduit tocmai de oamenii care trebuie să vegheze la respectarea legilor statului. Stema României de pe zidurile Cotroceniului nu mai înseamnă nimic. Mândra acvilă cruciată, încoronată, cu spada şi sceptrul în gheare, parcă e o găină lovită de aviară, iar poliţiştii, cu uniformele lor albastre, o stropesc cu înjurături ca să o dezinfecteze. După tabloul ăsta zguduitor, unic în Uniunea Europeană, toată lumea pierde.

Traian Băsescu o vrea el să rămână în istorie ca preşedintele Reformei, dar, deocamdată, e preşedintele care a avut nevoie de jandarmi ca să scape de poliţie. La fel, pentru mulţi, poliţiştii nu mai sunt instrumente implacabile ale legii, temute dacă nu respectate, ci nişte mitingişti îmbrăcaţi ocazional în uniforme albastre cu caschete. Dar, cel mai mult, pierd cetăţenii.

Unii ar zice “ce treabă are asta cu noi, dom’le?”. “Să se înjure între ei, acolo, la Bucureşti”. Dar războiul ăsta ne priveşte pe toţi. În fond, autoritatea statului e un fel de infrastructură a construcţiei sociale în care trăim cu toţii, e la fel de importantă precum echilibrul bugetar sau infrastructura de transport. Bugetul l-am făcut praf, căile ferate sunt pubere, autostrăzi n-avem, dar mai rămăsese ceva de stricat.

În final, prin stilul lor de a conduce şi a comunica, preşedintele premier Băsescu şi Emil Boc, stiloul său înarmat, au făcut praf ultimele urme de respect pentru reprezentanţii statului. Un astfel de miting al Poliţiei era ultimul lucru de care avea nevoie România în criză. Urmele lui se vor simţi peste tot. Prin Costeşti şi aiurea, va creşte viteza de dispariţie a găinilor de prin coteţe, iar în Bucureşti se va umfla numărul anchetelor închise cu NUP. Traian Băsescu a rezolvat problema simplu: a fugit de Poliţie. Necazul e că, de frica Poliţiei, nu va mai fugi în curând nimeni.

Marius NIŢU
sursa: gandul.info

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Acum vreți ca Băsescu sa rezolve in 6 ani sau sa pună el banii la loc si sa refacă economia după ce PSD-ul a terfelit-o in mocirla si a batjocurit-o in toate chipurile? Voi, loazelor care ati votat cu Iliescu si gasca lui de cimpanzei aveți pretentia la un trai mai bun? Voi astia care v-ati angajat pe pile si nu știți nici tabla adunarii, nu știți nici măcar sa scrieti un proces verbal iesiti in strada, ca sa ce? Sunteți niște incapabili, niște profitori puturosi care nu au ieșit in strada când s-a davastat economia, ati fost martori la marile tunuri si țepe de pe timpul PSD atunci de ce nu ati ieșit in strada?

  • Tu prietene…tu care spui ca doar PSD a furat…ca PSD a distrus….nu uita ca din 2004 la CONDUCEREA TARII se afla un alt guvern…un alt PRESEDINTE…
    Nu sunt PSD-ista, nici PN-lista si de nici o alta culaore politica, sunt doar un cetatean al acestei tari,cetatean care sufera si se gandeste cu groaza ce se va alege de tarisoara asta, cetatean care este constient ca nici un alt partid sau presedinte roman nu va mai poate face ceva pentru ROMANIA.
    Cred cu tarie ca singura modalitate de a scapa de coruptie si de mizeria in care ne aflam este sa renuntam la ROMANIA…sau…..ROMANIA sa fie condusa de un PRESEDINTE si un GUVERN de alta NATIONALITATE.
    Chiar ISTORIA noastra a romanilor ne arata asta.
    Suntem o tara de HOTI, INDOLENTI, CORUPTI, o tara plina de GUNOAIE deoarece educatia noastra ca OAMENI lasa de dorit…O tara in care nimeni nu face nimic si toti vrem totul de-a gata…o tara fara RESPECT DE SINE…. SI AS PUTEA CONTINUA.
    Cum spui tu prietene ca in 6 ani guvernul si Dl. Basescu nu puteau face nimic…PRIETENE! 6 ani inseamna o GROAZA de timp…in 6 ani s-a distrus tot ce a mai ramas dupa guvernarea PSD…in 6 ani ROMANIA a ajuns in COLAPS…6 ani inseamna enorm de mult PRIETENE pupincurist….care ai votat pentru SLOGANUL “SA TRAITI BINE!” si uite ce ne-ai facut!!!
    Cine a terfelit si a batjocorit ECONOMIA ROMANIEI mai rau decat a fost facuta in ultimi 6 ani?!?!?! CINE PRIETENE?!?!?!? CINE???
    Cine aniverseaza ziua MARINEI dupa ce a vandut FLOTA tarii? si exemple mai sunt …GANDESTE PRIETENE ca de aceea SE PRESUPUNE ca ai un CAP pe umeri!!!!!

  • Băi, nea @Lică, dacă pot să-ţi spun “băi”, că mai potrivit ar fi “papagalule”, România se află unde se află acum datorită unor indivizi ca tine.Brucan a zis în 1990 că în România sunt 20 de milioane de proşti, dar nu am crezut că îşi vor lua şi PC şi vor avea şi internet, că emigram dreak atunci.Vezi fraiere că te uiţi prea mult la televizor şi pui botul, ca orice român prost, la ce se spune la televizor. Şi ca să nu te mai murdăreşti de rahat la gură gând vorbeşti, ia umple tu două găleţi cu vorbele pe care le mesteci şi dute şi plăteşte facturile, sau încearcă să cumperi un produs de la un magazin. Dacă ştiam în 1989 că voi fi împuşcat pentru proşti ca tine şi ca alte milioane de români, stăteam dreak acasă. Şi bă fraiere citeşte Constituţia ţării, să vezi cine are dreptul să facă sau nu ceva în ţara asta. Vorbeşti ca prostul şi ca mulţi alţi români proşti, nedesprinşi de gândirea ceauşistă, că Băsescu să facă şi să dreagă. Unde scrie bă undeva că preşedintele României are drepturi executive sau de comandă în legislativ şi în economie.După ideea ta, dacă preşedintele vine şi spune să-i sugi p_ixula, eşti în stare să execuţi ordinul, sclavule prost care eşti. Şi la manifestaţie nu au fost miliţienii care îi apără pe guvernanţi fraiere, au fost miliţienii noştri, cei care ne slujesc pe noi. Câinii lor de pază au salarii babane şi îi apără de tine fraiere.

  • ADER la tot ce-ai zis d-le Dascalu!
    Doare…dar MARE ADEVAR graiesti.
    Sunt doar un cetatean al ROMANIEI, nu sunt de nici o culoare politica si ii URASC cu ardoare pe toti, pe GEOANA, pe ILIESCU si NASTASE, pe PONTA care imi inspira DEZGUST si mi se pare ILAR pe BASE si a lui CLICA si sa nu uit de CRINEL.Toti au furat considerand ROMANIA ca fiindu-le propria MOSIE.
    “Nu imi e teama de o armata de lei condusa de o oaie, mi-e teama de o armata de oi condusa de un leu!” a zis Alexandru cel Mare.

  • Pana la rma i se taie si lui Base asta ca prea si-a batut joc de noi….d-zeu nu doarme si nu va lasa lucrurile asa e adevarat ca pana acolo te mananca sfintii dar…..sa speram ca mai sunt si exceptii!

  • cine vrea sa vada Romania doar prin ferastra ultimilor 6 ani fara sa il intereseze cauza pentru care s-a ajuns aici, ok poate sa spuna ca Basescu este vinovat. Cine are maturitatea sa analizeze ce s-a intamplat in Romania ultimilor 25 ani, atunci o sa descopere adevaratele structuri care conduc tzara asta.