Analize și opinii

Aurelian Pavelescu: ”A început austeritatea, începe dezastrul! E foarte bine- poporul a votat!”

Așteptăm venirea FMI, farul nostru călăuzitor! Trăiască Regele Iohannis și PNL Salvatorul!



Nici nu a început să lucreze Guvernul Orban și euro a sărit spectaculos, așezându-se la o cotă istorică: toate prețurile, dobânzile bancare și costurile în toate domeniile au și sărit implacabil și nu se vor mai putea opri. Puterea de cumpărare a și scăzut semnificativ, salariile și pensiile rămânând aceleași pentru toți românii! E foarte bine, poporul a votat!

Înghețarea salariului minim va avea, prin chiar creșterea euro. semnificația nu a unui salariu înghețat, ci diminuat. Chiar și în situația, improbabilă, că punctul de pensie va crește, pensiile vor fi, oricum, cu putere de cumpărare mult mai mică. Poporul a votat!

Împrumuturile făcute de guvern în câteva zile de la bănci, aproximativ de 5 miliarde de ron, la dobânzi uriașe, cu mult mai mari decât ale fostului guvern, sunt absolut îmbucurătoare pentru bănci. E foarte bine, băncile vor prospera, poporul a votat! Chiar dacă, milioane de români vor plăti mai mult la aceleași bănci: e perfect, poporul asta și-a dorit!

Înghețarea salariului minim în construcții la 3000 de ron, în condițiile creșterii euro și a scăderii puterii de cumpărare, e, din nou, foarte bună: sute de mii de familii vor avea de suferit, pentru că poporul asta și-a dorit! Zeci sau sute de mii de români din diaspora muncitori în construcții au votat să nu mai vină în țară sau să vină pentru un salariu mai mic, ca semn de omagiu pentru marele conducător Iohannis: excepțional!

Blocarea programului start-up nation, prin refuzul guvernului de a mai finanța proiecte în curs și viitoare, din nou e foarte bună: foarte multe afaceri începute astfel se vor nărui, cu trimiterea în șomaj a alte sute de mii de români! E perfect, poporul asta și-a dorit!

Salariul minim nu va mai crește diferențiat pentru cei cu studii superioare. Adio încurajarea celor care fac parte din pretinsa ”meritocrație de dreapta”: să rămână ca și cei fără studii superioare, patria o cere, și anume guvernul liberal, e nevoie de sacrificii istorice. E, din nou, foarte bine. Electoratul predilect al lui Iohannis și PNL va înțelege, cu siguranță, votul lor masiv fiind, desigur, un suport și o consimțire. Poporul a votat!

Creșterea voluntară a deficitului peste 3%, cu mai multe de 1%, în condițiile în care se putea evita, din nou e perfectă. Va urma procedura de sancționare a României (infringement) din partea UE, probabil scăderea ratingului de țară și dobânzi și mai mari pentru stat, probabil cu intervenția FMI, așa de necesară pentru țară, cum a mai fost. E foarte bine, poporul a votat! Și, dacă lucrurile sunt așa de bune, vom fi obligați, probabil, să privatizăm și ce-a mai rămas – industria energetică! E excepțional, poporul asta și-a dorit dintotdeauna!

Uraaaaaa!

Autor: Aurelian Pavelescu

Sursa: Aurelian Pavelescu Facebook