Analize și opinii

Angelo Davidescu: UCRAINA PUBLICĂ O LISTA NEAGRĂ A „PROPAGANDIȘTILOR RUȘI”

Guvernul ucrainean a publicat o listă neagră de politicieni, academicieni și activiști americani despre care spune că promovează „propaganda rusă”. În mod absurd, această listă include oficiali americani de top – chiar și un senator american în exercițiu – și un jurnalist câștigător al Premiului Pulitzer.
O agenție legată de guvernul de la Kiev, Centrul Ucrainean pentru Combaterea Dezinformarii, identificând personalități precum senatorul republican Rand Paul, fostul reprezentant guvernamental Tulsi Gabbard (D-HI), analistul militar Edward Luttwak, profesor la Universitatea din Chicago și teoretician în relații internaționale, John Mearsheimer și jurnalistul premiat Glenn Greenwald, fostul The Intercept, printre mulți alții.
Pe listă se află și o serie de nume internaționale notabile, precum liderul politic francez Marine Le Pen sau un general italian, generalul Leonardo Tricarico, care dă vina pe Ucraina pentru invazia rusă și a cerut negocieri imediate pentru a pune capăt războiului.
Unii dintre cei de pe listă, cum ar fi Edward Luttwak, au susținut cu voce tare trimiterea de arme occidentale către armata ucraineană. În cazul lui Luttwak, se pare că el a fost văzut de oficialii ucraineni drept un „propagandist pro-rus” pur și simplu pentru că a propus un compromis de război pentru a permite referendumuri în regiunile separatiste Donețk și Lugansk.
Se pare așadar că este suficient să ne abatem chiar și puțin de la punctul de vedere al liderilor ucraineni pentru a fi catalogați drept propagandiști „pro-ruși”.
Jurnalistul câștigător al Premiului Pulitzer Glen Greenwald a numit noua listă neagră ucraineană „idioție clasică macarthystă”, declarând pentru UnHerd…
„Suporterii războiului din Occident și alți oficiali din agențiile de securitate de stat occidentale au folosit aceeași tactică de zeci de ani pentru a demoniza pe oricine pune la îndoială politica externă a SUA și a NATO. Tactica principală, care datează de la începutul Războiului Rece, este să acuze orice dizident că răspândește „propaganda rusă” sau că servește Kremlinul. Asta e tot ce au ucrainenii: idioția clasică macarthystă.”
Greenwald continuă spunând: „Ucrainenii au dreptul absolut să urmeze orice politică de război doresc. Dar când încep să ceară ca țara mea și guvernul meu să-și folosească resursele pentru a le alimenta efortul de război, atunci eu, ca orice alt american, am dreptul absolut să pun la îndoială acea politică sau să-i subliniez pericolele și riscurile. Nu-mi pasă deloc de încercările Ucrainei de a închide dezbaterea din țara noastră, acuzând jurnaliştii și politicienii care pun la îndoială politica SUA şi NATO de a fi propagandişti ruşi. Această tactică este pe cât de lipsită de importanță, pe atât de ieftină, cretină și discreditantă.”
Interesant este că pe listă se află și economistul și profesorul de stânga american Jeffrey Sachs, fără îndoială datorită criticilor binecunoscute la adresa politicii externe americane și a apelului său pentru încheierea războiului din Ucraina la masa negocierilor. Fostul inspector de arme al ONU, Scott Ritter, se află și el pe lista neagră.
PS. Articole și analize făcute de Mearsheimer, Ritter, Greenwald, Rand Paul, Gabbard și Tricario am tot postat și eu pe-aici. Îi urmăresc. Oameni cerebrali, experți în geopolitica profundă. Îi va veni ziua circarului trădător de țară. Iar Ucraini, prin asta, confirmă tot ce s-a spus: a fost/este condusă de naziști. Înarmați de Occident.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …lista a ”disparut” in neantul lui ”404”… ar trebui sa facem si noi, romanii o LISTA… incepind cu momentul 21 decembrie 1989… de fapt ar trebui facut un TABEL dupa normele vechi, comuniste, cu: === Nr. Crt., Denumirea Intreprinderii (Combinatului, Uzinei, Fabricii), Nr. de angajati, Productie anuala, Numele persoanei care a ”raspuns” de desfiintare, Termen de ”executie”, Anul desfiintarii, Nr. persoane disponibilizate, Obs. 1 (urmarile LEGALE asupra ”responsabililor”) Obs. 2 (Numele persoanelor responsabile de musamalizare) ===… doar o asemenea LISTA ne-ar putea da macar o urma de speranta… de data asta ar trebui, ”CU VOIA DUMNEAVOASTA”, ca in fruntea listei sa fie ion-iliescu-ilici-kgb si ”osu’ de ardelean”, ala cu ”gramada de fiare vechi”, ca si ”mijlocu’ fix”, imuabilul Manole de la BNR… cei trei ”corifei” sint cei care ne-au daruit Romania de acum si viitorul nostru luminos… si asta, ca la reclama aia, ”pentru ca iti pasa”… ori nu? nu ne pasa, nu? dupa peste 30 de ani inca spunem ca a fost ”revolutie” si nu LOVITURA DE STAT, avem ”revolutionari” si ”eroi”, ”orase martir” si drepturi ”speciale” pentru ”revolutionari”, platite din BUGETUL STATULUI, de catre NOI TOTI si avem o puzderie de ”speciali”, platiti cu ”pensii speciale”, ”salarii speciale”, ”drepturi speciale”… repet, de catre NOI TOTI… asadar, uite ca este propunerea si pentru a doua lista: LISTA SPECIALILOR si a drepturilor lor… cit de greu ar fi? si cred ca m-ar durea la… basca de lista ukrilor daca as vedea macar o ”lista” romaneasca… da’, asta e! cum spunea ”falnicul”, dulapu’ din Cotroceni… ne f_ute grija de listele altora care nu au nici un impact si nici un rol in viata noastra… ca in vorba aia: ”baba arde si tara se piaptana”… hai ca m-am saturat de liste…