Analize și opinii

Angelo Davidescu: „TURCIA SE OPUNE UNOR BAZE NATO ÎN REGIUNEA MĂRII NEGRE”

TURCIA SE OPUNE UNOR BAZE NATO ÎN REGIUNEA MĂRII NEGRE
Cere României și Bulgariei să nu acționeze.
Ankara nu sprijină planurile Washingtonului de a crea forțe speciale de desfășurare a NATO în regiunea Mării Negre.
Propunerea de a crea astfel de forțe în regiunea Mării Negre pentru a limita Rusia, care a fost prezentată anul trecut de secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, implică în special Turcia, România și Bulgaria.
„Noi le-am spus României și Bulgariei să nu acționeze în grabă”, a declarat șeful Apărării turc pentru Hurryet, întrebat despre atitudinea Ankarei față de ideea SUA. (newsweek.ro)
Turcia este o mare putere militară, are a doua armată din NATO, de peste un million de militari. Turcia își cunoaște foarte bine interesele. A susținut Ucraina, i-a livrat drone. Apropo, acest război a reprezentat un excepțional marketing pentru dronele Turciei, cele mai performante la ora asta, care vor avea o mare căutare.
Dar Turcia își cunoaște foarte bine interesele. Analizează totul riguros. Ea nu este România. Nu este obedientă, ci este un stat liber, care pune interesul propriu deasupra a orice.
Erdogan este un mare lider. Pune totul în balanță. Nu uită că SUA i-au înscenat o lovitură de stat. Dar nici nu se aruncă în brațele Rusiei. Calculează totul la rece. Cum ar trebui să facă orice lider care ține la poporul său. Exact ceea ce n-are România.

Autor: Angelo Davidescu

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …in schimb Romania, prin CCC, este impinsa intr-un razboi strain de noi si de interesele noastre, punindu-ne in pericol insasi existenta noastra viitoare… si nu ma refer la existenta noastra ca stat ci la anihilarea totala, prin amenintarea EVIDENTA a instaurarii unui desert nuclear, aici, PE ROMANIA (CCC – ciuca, ciolacu, citu)… iar tu, romanule, vezi ZILNIC ce se intimpla si ca nu este bine si NU FACI NIMIC… intelegi romanule ca esti in ultima clipa a celui de-al doisprezecelea ceas si ca esti in pericol de disparitie? mergi pe YouTube si vezi ce imagini sint de la Hiroshima si Nagasaki… nu te amagi ca ASA CEVA NU SE POATE… exact asta te asteapta… ”umbrela” care ti-a impuiat urechile si mintea va functiona… poate… DUPA… dupa ce tu esti in neant… CCC iti spune zilnic ce mari si tari sintem, care este ”datoria” noastra de ”membru” cu drepturi depline… stii tu romanule ce conotatie mai are cuvintul ”membru” in limbajul tau colocvial? ei, afla ca exact asta sintem si in ”conotatia” politico-militara… sau te amagesti ca NOI mai avem o armata? inca nu ai inteles ca ”ultima reduta” esti chiar TU? ca EI nu au nimic altceva? NU avem o armata, NU avem tehnica de lupta, NU avem armament, NU avem un corp de comanda, NU avem generali strategi… desi, daca te uiti la aparente, le avem pe toate… nu intru acum, aici, in detalii… daca ai minte, daca ai cunostinte, daca ai o anumita formare profesionala, imi vei da dreptate… tot ce pot sa-ti spun acum este o evidenta: traiesti intr-o fictiune, intr-o minciuna intretinuta voit pentru ca tu, romanule, nu esti bun decit de un singur lucru… sa te lasi jumulit si, culmea! banii tai nici macar nu ramin aici, in amarita asta de tara… banii tai ii imbogatesc pe altii si ii fac pe altii sa prospere, pe cei care, cind mergi acolo, te privesc de sus si te trateaza ca pe o sluga ori servitor…