Analize și opinii

Angelo Davidescu: STÂNGA GERMANĂ SUSȚINE O REVIZUIRE „WOKE” A LEGII ELECTORALE

Pe baza unui nou act de reformă electorală promovat de social-democrații de stânga (SPD) din Germania, cele mai mari două partide de opoziție din Germania, Uniunea Creștin Democrată (CDU) și Alternativa pentru Germania (AfD), ar putea fi descalificate chiar înainte de începerea campaniei electorale.
Președintele Bundestag-ului Germaniei cere un act radical de reformă electorală „woke”, care impune ca 50% dintre candidații de pe listele de partid să fie femei. Partide precum CDU/CSU – a cărui listă include în prezent 141 de bărbați și 46 de femei – și AfD – care are pe listă 72 de bărbați și 11 femei – potrivit proiectului de lege, n-ar mai fi înscrise în viitoarele alegeri.
Noua reformă ar fi o lovitură majoră împotriva conservatorilor, care tind să trimită mai mulți candidați bărbați. Reforma ar putea, de asemenea, remodela în mod dramatic alegerile, pur și simplu descalificând partidele conservatoare chiar și să candideze. De asemenea, noua lege electorală prevede scăderea vârstei de votare la 16 ani.
Progresiștii sunt diabolici. Simt pericolul creșterii în sondaje a partidelor conservatoare și vor face tot posibilul pentru a pre-întâmpina pierderea alegerilor, cum s-a întâmplat acum în Olanda.

Autor: Angelo Davidescu