Analize și opinii

Angelo Davidescu: Societatea civilă a devenit o societate „în civil”.

După 30 de ani de la căderea dictaturilor comuniste, după ce s-a constituit și la noi „societatea civilă”, am sperat că puzderia de ong-uri create va fi o redutabilă armată care să apere drepturile și libertățile democratice în fața tentației puterii politice de a acapara instituțiile statului. Am tot crezut că o societatea civilă puternică este o garanție a democrației.
De unde? Care a fost primul avion care a aterizat în România după căderea lui Ceaușescu? Cel care l-a adus pe Soros. Care a înființat prima „baricadă” în fața încercării restaurației comunismului: Grupul pentru Dialog Social (GDS). Cât de proști am fost… Câți am crezut în el…
A urmat apoi acordarea de burse pentru mii de tineri români care să meargă să se instruiască în universități occidentale, unde să învețe principiile și mecanismele democrației liberale, să construim o societate sănătoasă.
Urmarea? Ne-am pricopsit cu o constelație de asociații și fundații care de atunci inoculează constant otrava neomarxismului sorosist globalist în societatea românească. Au reușit să creeze o asemenea falie în societate – prin propagandă și spălarea creierului – că ne trebuie decenii să mai restabiim armonia socială. Dacă vom mai putea.
Toată rețeaua „societății civile” din România și din țările fost comuniste a devenit o cangrenă socială și națională. Un asemenea aparat propagandistic l-ar face invidios și pe Hitler. A fi român e o rușine, a fi european e o virtute. Fiindcă UE are „valori”. Valori europene. Pe care trebuie să le asumăm imperativ, pentru a nu pierde trenul civilizației. În ce ar consta ele?
Renegarea culturii și a istoriei naționale. ACULTURAȚIE. Preluarea de către societate a unor elemente de cultură materială și spirituală sau a întregii culturi a altor societăți aflate pe o treaptă SUPERIOARĂ de dezvoltare. Ca de exemplu: political correctness, genderism, transgenderism, transumanism, teoria critică a rasei, ateism, guvernanță globală.
Doar așa te poți ridica la treapta următoare de dezvoltare. Te califici pentru a deveni membru al viitoarei societăți pe cale a se edifica. Susținută pe baze psiho-socio-psihiatrice sănătoase. Adică, un fel de Bălăceanca și Socola. Intri în rândul gds-iștilor și al urmașilor lor, pe care-i vedeți zi de zi în presă și social-media. Mi-e și scârbă să le pronunț numele. Au o etichetă: #rezist.
CONCLUZIA: Societatea civilă a devenit o societate „în civil”. Patrioți adevărați.