Analize și opinii

Angelo Davidescu: ONG-CRAȚIA

Nu mai glumesc, vorbesc serios acum. Despre constelația de ONG-uri și think-tankuri finanțate de George Soros și alți ”filantropi”.
„Eurobserver scria, în 2021, că unii europarlamentari câștigă milioane de euro dincolo de salariul plătit de UE, lucrând nu de puține ori într-un evident conflict de interese.
Euobserver scria că cel mai bogat europarlamentar în 2021 era Radoslaw Sikorski, fost ministru de Externe și al Apărării în Polonia, soțul jurnalistei americane Anne Applebaum, cel care, mai recent, după sabotarea conductelor Nord Stream, a găsit cu cale să scrie pe Twitter: ”Thank you USA”.
Sikorksi câștiga între 600.000 și 800.000 de euro anual. Salariul de eurodeputat este de circa 9.000 de euro/lună, iar polonezul mai încasa 40.000 de euro lunar de la firma Sikorski Global. Firește, Sikorski a arătat că cifrele nu sunt corecte și că va opera modificări în declarația de interese.
Guy Verhofstadt, unul dintre liderii partidei federaliste de la Bruxelles, se numără printre cei mai bogați eurodeputați. În 2018 a câștigat între 980.000 si 1,4 milioane de euro, pe lângă salariul de europarlamentar, de circa 13.000 de euro lunar. Un raport din 2021 îl plasează pe Verhofstadt, fost premier al Belgiei, între primii cinci europarlamentari la capitolul venituri.
Sumele acestea pot sugera că europarlamentarii pot fi cumpărați.
Un material publicat de site-ul Origo din Ungaria arată ce căi trebuie urmate pentru a cumpăra influență la nivelul UE. Articolul arată că Fundația pentru o Societate Deschisă a lui George Soros nu îi plătește direct pe jurnaliști, ci optează pentru varianta de a le achita cheltuielile cu cazarea în hoteluri scumpe, cu cheltuielile cu mesele în restaurante scumpe, cu diverse ”călătorii”.
În cazul politicienilor lucrurile merg mult mai departe, de regulă cu promisiunea de a deveni membru de onoare într-un consiliu de conducere al unui ONG sau corporații, de regulă după părăsirea poziției oficiale din cadrul UE. Și discursurile plătite de către corporații si ONG-uri sunt o modalitate bună de cumpărare a influenței, o metodă desăvârșită în Statele Unite.
Firește, guvernele, corporațiile și ONG-urile care caută să cumpere influență la Bruxelles, trebuie să fie atente la persoanele pe care le vizează.
Vicepreședinta PE Eva Kaili nu a fost deloc discretă, a vorbit deschis la telefon cu partenerul ei, implicat și el în acest scandal, despre mita primită. Cu ceva mai multă atenție, șeicii din Qatar ar trebui să se descurce mult mai bine data viitoare.
Qatarul nu ar trebui să-și facă prea mari griji nici în legătură cu imaginea afectată de acest scandal, câtă vreme statutul de speculator lipsit de scrupule nu l-a împiedicat pe George Soros să devină un far călăuzitor pentru toată stânga progresistă și pentru liberalii de la Bruxelles și din întreaga Europă.” (apud cotidianul.ro)
Știți ce suntem noi? O masă de moluște. Câtă vreme nu punem mâna pe bâte… Soros, Schwab, Coroana britanică fac ce vor cu lumea asta. Votați la președinție marionetele conduse de rețeaua Soros! Să vă fie bine !

Autor: Angelo Davidescu

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu