Analize și opinii

Angelo Davidescu: „Fapt care explică și tăcerea lor complice.”

Noile cazuri de coronavirus vor crește în zilele următoare în România din două motive, anunță Alexandru Rafila. El a vorbit înaintea ședinței de Guvern de astăzi despre facilitarea testării în apropiere de domiciliu și organizarea centrelor ambulatorii de evaluare a pacienților.
În momentul de față, peste 3.200 de cabinete de medici de familie au semnat contractele cu casele de asigurări de sănătate și au început să testeze.
„Ați remarcat că ieri probabil a fost cel mai mare număr de teste de la începutul acestei pandemii. Am ajuns la 90.000 de teste într-o zi. Estimez că această creștere a testării va continua, până la sfârșitul săptămânii viitoare vom ajunge cred la peste 100.000 de teste efectuate și implicit crește și numărul de persoane detectate”, afirmă el.
Conform ministrului, numărul de persoane infectate detectate va crește din două motive: în primul rând pentru că tulpina este mult mai transmisibilă și lucrul acesta se observă în toate țările afectate, cifrele din această perioadă fiind incomparabil mai mari față de cele înregistrate în valurile anterioare.
Al doilea motiv pentru care va crește numărul persoanelor găsite infectate va fi generat de creșterea capacității de testare.
În ce privește centrele ambulatorii de evaluare, unde au acces exclusiv persoanele cu un test pozitiv, au fost semnate contracte cu 123 de centre: „mai avem circa 100 și ceva de centre care trebuie operaționalizate. Marea majoritate vor fi operaționale până la sfârșitul acestei săptămâni”.
Rafila: Favipiravir se va găsi în scurt timp în farmaciile cu circuit deschis
Aha, păi de ce abia acum, monșer? Oare câte decese ar fi putut fi prevenite dacă ar fi existat în schema de tratament favipiravir, ivermectină și hidroxiclorochină, ultimele două fiind recunoscute acum și în USA? N-a fost de acord cartelul vaccinurilor Big Pharma, nu? Cât timp a țipat Didier Raoult? Păi hidroxiclorochina costă 5 Euro, iar REMDESIVIRUL 2000 de Euro. Să fie asta o explicație? Și cîte decese ar fi putut fi prevenite dacă s-ar fi făcut testări urmate de tratamente la timp, ca să nu ajungă oamenii la ATI în forme grave? Va răspunde cineva pentru asta?
Am avut ieri o discuție privată cu o doamnă care lucrează la o universitate de medicină și farmacie. Mi-a spus că sunt cadre universitare care au administrat ivermectină celor din familie în timp ce oficial o diabolizau. O să postez mai multe lucruri interesante despre unitățile Covid, ce avantaje uriașe au adus și aduc ele cadrelor medicale care lucrează acolo. Fapt care explică și tăcerea lor complice.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …ce ”multe lucruri interesante”? ca tart_orilor care sint manageri de spitale le iese ”pe plus” cu virusu’? ca pe un am_arit cu peritonita sau can_cer se plateste infinit mai putin decit pe unu’ covid-at? pai s-au dat publicitatii aceste sume, sint online si ORICINE poate vedea… insa, din nefericire, traim in Romania… iar aci, in am_arita asta de tara, ”functioneaza” si, ia ghici!, si ROMANII… iar romanii, asa cum spuneam zilele trecute in chestia cu preturile la energie, au un ”obicei” local… le place sa f u t a la greu pe ceilalti romani… orice sef de coada de stampila cu drept de semnatura f u t e tot ce prinde… fie din cauza ca este negru in ceru’ gurii, fie de frica sa nu raspunda el, fie de sa_dic, fie de frica sefilor (”decit sa plinga mama, mai bine sa…”), fie doar pentru ca poate… cindva, in vremuri de mult apuse, lucrurile erau mai simple, mai asezate, mai stratificate… daca stiai niste chestii elementare… olteanului ii place sa comande, sa conduca… moldoveanului ii place sa manince… ardeleanului ii place ordinea, chiar daca acea ordine se obtine mai domol, pentru ca, nu-i asa?, ”ce atita graba?”… (si iar imi vine in minte gluma aia cu melcu, ”tusti in tufis!”)… daca erai ”sef de destine” si stiai ”tipologiile” din ”regiunile istorice”, puteai sa iti formezi o echipa care dadea rezultate bune in fosta SSMD… azi? azi f o m i s m u l si ava_ritia, dorinta de capa_tuire, au anihilat ”trasaturile native”… fiecare f u t u t vrea, la rindul lui, sa f u t a pe cineva, sa nu fie ”p r o s t u” satului… cind este vorba de luat decizii insa, fiecare cauta sa ”arunce pisica”… prin ”delegare de semnatura”, prin ”concedii” subite, de odihna sau medicale (vezi cazu’ asta cald cu sefu’ de la ANRE sau ”delegarile” ministrului ”viteaz” de la usr, voiculescu ori ”implicarea” lu’ plicusor ban la primaria Capitalei)… negindu-ne firea, matricea noastra, am ajuns unde sintem acu’… NOI, repet, sintem ”produsul” nostru… NIMENI nu ne-a impins aici ci NOI insine ne-am ”croit” acest drum, incepind cu ianuarie 1990… cind niste soferi se pling de faptu’ ca salariul de 4200-4300 de lei este PREA MIC si ca LOR nu le-a fost aplicata o marire de doi ani in timp ce sotia mea, in spital lucrind, are cu 30% mai putin, ce sa mai comentez de romanu’ meu? pudoare? bun simt? simtul masurii? ce-s astea? ce? IO, NOI, sintem mai pro_sti? si TOTI gindim la fel… ”durutu’ la basca” a devenit noua mar_ota nationala… insa, din cite vad de la marinaru’ beat incoace, a inceput sa ”ne doara la basca” si de ziua noastra de miine… cind va disparea ”basca”, unde se va localiza durerea aia insa? eu stiu raspunsul deja… astept, cu rabdare, sa afle si romanu’ meu…