Analize și opinii

Angelo Davidescu: DESPRE „PROIECTUL DE ȚARĂ”. ADIO!

Postam acum 4-5 ani că toată debandada din frumoasa asta țară este cauzată de lipsa unui proiect de țară. Pe termen lung, 15-20 de ani. Și arătam și cum se poate construi, care ar trebui să fie pilonii, direcțiile prioritare și un action plan, pe care să nu-l mai schimbe nicio guvernare, indiferent de culoarea politică, doar așa având garanția continuității.
Ceea ce postam atunci nu mai este valabil astăzi. De ce? Fiindcă lucrurile s-au lămurit. Le-a lămurit UE, mai bine zis. Un proiect de țară nu poate fi făcut decât de o țară SUVERANĂ. Ceea ce România, ca și celelalte țări din UE – excepție Ungaria – nu mai sunt.
Chiar dacă partidele din România, prin absurd, s-ar așeza la masă și printr-un superb consens național ar vrea să facă un proiect de țară nu mai pot. Fiindcă România este membră a unei structuri supra-statale. Asta a devenit UE, împotriva tratatului fondator, care prevedea o uniune ECONOMICĂ de STATE SUVERANE, o unitate în DIVERSITATEA culturilor, a religiilor.
Noi am asistat în ultimii 3-4 ani la transformarea UE, din mers, fără consimțământul popoarelor care o constituie, într-o dictatură. Fără să mai fie nevoie de modificarea tratatului de funcționare. Niște funcționari globaliști, susținuți de politicieni globaliști, au schimbat fundamental modul de funcționare al acestei structuri unionale într-un supra-stat european. Sfidând voința popoarelor.
Deci nu se mai poate vorbi de vreun proiect de țară. Fiindcă statele au fost deposedate de prerogativele naționale, suverane, sub amenințarea tăierii fondurilor UE. Spre exemplu, România avea capacitatea și resursele de a deveni completamente independentă energetic, dacă și-ar fi reactivat sistemul minier și termocentralele. Poate? Nu. De ce? Fiindcă nu vrea Bruxelles-ul.
A proiectat tronsonul de autostradă Pitești – Sibiu acum 3 ani. A venit o echipă din partea UE și a spus nu. De ce? Fiindcă era culoarul de trecere a unui gândac. Iar UE luptă pentru conservarea biodiversității. Când un prim-ministru tocmise realizarea în parteneriat public privat a tronsonului de autostradă Comarnic – Brașov, a fost chemat de un șef al unei instituții de forță și amenințat cu arestarea. Ce bocanci în gură i-aș fi dat…
Cât timp România este în UE, nu se mai poate vorbi despre un proiect de țară. Fiindcă nu mai decizi tu. Funcționezi în baza directivelor care vin de la Bruxelles. Tu nu mai ai drept la inițiativă. Renunți la combustibili fosili, fiindcă UE vrea ca prin 2050 să funcționezi doar pe energie verde. Nu contează ce faci până atunci. Care sunt costurile economice și sociale.
Repet: un proiect de țară nu poate fi dezvoltat decât de un stat suveran. Privește la Ungaria! Își urmărește interesul național. Indiferent de costuri. Are nevoie de energie ieftină și suficientă, să-și susțină economia? Își ajustează politica externă și economică astfel încât s-o obțină. Scrie în tratatul de aderare că n-are voie s-o cumpere de la Rusia? Nu. Face un abuz UE că vrea s-o sancționeze pentru asta? Evident.
Întrebare pentru prostovani: Ce încredere mai poți avea într-o structură care își încalcă propriul tratat de funcționare? Care impune reguli arbitrare, schimbate în timpul jocului, fără să le supună la vot, care n-au fost negociate atunci când ai decis să i te alături? Care face o politică bazată pe minciună, care se prostituează? Care-ți bagă pe gât obligații care sunt împotriva culturii și religiei tale? În numele unor „valori” care n-au făcut obiectul negocierii la aderare? Care inventează din mers false valori?
Cât de dobitoc să fii să mai crezi în buna ei credință? Doar dacă ești prost și vrei să te sinucizi odată cu ea. Să uităm, deci, câtă vreme suntem în UE și câtă vreme va exista UE, de vreun proiect de țară. Să vorbim de directive europene.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu