Analize și opinii

Angelo Davidescu: „CINE SE BAZEAZĂ PE BIDEN… E LA FEL CA EL!”

La doi ani de la învestire, Joe Biden a avut abia a doua conferință de presă la care a fost singur în fața reporterilor, la Casa Albă. Primul an al președinției Biden nu este considerat bun nici măcar de cele mai apropiate publicații, în timp ce o bună parte a presei vorbește despre un prim an dezastruos.
Conferința de presă a președintelui SUA a durat circa două ore și jumătate, timp în care Joe Biden a dat vina pe o mulțime de inamici care amenință societatea americană: virusul (nu însă și modelul autoritar de guvernare instalat în numele combaterii virusului), procesatorii de carne (care ar majorat prețul la produse), Vladimir Putin și Donald Trump (însă niciun cuvânt despre doctorul Fauci, despre care presa a arătat că a finanțat cercetările din China care ar fi putut duce la crearea în laborator a SARS-CoV-2).
Președintele Biden a spus că realizările sale de pana acum ”sunt mai mari decât ale oricărui președinte, în primul său an de mandat”.
Cu siguranță, conferința de presă a lui Joe Biden a fost privită cu mare interes în Ucraina. Președintele a spus că Vladimir Putin va plăti ”un preț mare” în vieți omenești, dacă va invada Ucraina, că va suferi repercusiuni economice ”devastatoare” din cauza sancțiunilor SUA și ale aliaților.
”Nu s-au mai văzut pâna acum sancțiuni precum cele pe care am promis că le voi impune, dacă va ataca”, a spus Biden.
”Opinia mea este că va ataca. Trebuie să facă ceva. Nu cred că s-a hotărât încă”, a spus Biden despre intentiile lui Putin. Președintele i-a lăsat siderați pe reporteri când a vorbit despre reacția SUA în cazul unui atac al Rusiei in Ucraina.
Atenție la diliu! (n.n): ”Una este să avem o incursiune minoră și să ajungem sa ne confruntăm în privința a ce trebuie să facem și ce nu trebuie să facem”, a spus Biden, sugerând că aliații din NATO nu sunt la unison.
”Însă, dacă vor face ceea ce pot să facă cu forțele masate la frontieră, va fi un dezastru pentru Rusia, în cazul în care invadează Ucraina”.
Reporterii Reuters au cerut clarificări: este Biden de acord să permită Rusiei să facă ”o mică incursiune” în Ucraina?
Președintele a sugerat că s-a referit la alte tipuri de atacuri, la cele cibernetice. 😂 Linia roșie intervine atunci când soldații ruși îi ucid pe cei ucraineni. ”Asta schimbă totul”, a spus Biden.
Această clarificare nu a fost suficientă pentru unii oficiali ucraineni, care s-au arătat îngrijorați de declarația lui Joe Biden. Potrivit CNN, un oficial ucrainean a avertizat că ”această remarcă le poate da rușilor liber să intre în Ucraina. Putin simte slăbiciunea”. (cotidianul.ro)
Păi voi credeți că dacă era Trump se ajungea aici? Suntem copii? Trump: „Cred că ne înţelegem foarte, foarte bine. Suntem o putere nucleară extrem de puternică, la fel şi ei (ruşii, n.r.). Ar fi fără sens să nu avem o relaţie de acest gen”.
Putin joacă USA și UE pe degete. De ce? Fiindcă are Germania de partea Rusiei. Toți analiștii români pro UE sunt infantili. Putin nu va ataca Ucraina, dar va obține ce vrea: ca Ucraina să nu acceadă în NATO. Vrea o centură de siguranță între NATO și Rusia. Care deja e ciuruită, prin prezența militară a NATO la granițele ei, în Țările Baltice.
Dar Putin spune: Atât! Rusia a fost slabă după ce a acceptat dezmembrarea URSS, ne-am trezit cu baze militare NATO la granița noastră. Stop! Ne încercuiți? Suntem o putere nucleară! Câștigați ceva din asta? Pierim toți! Și are dreptate. Doar dacă gândești rațional. Neomarxiștii democrați nu gândesc rațional. Dar le e și frică!
Problema e la noi. Că jucăm pe o singură carte. La rupere! Noi putem să intrăm în război cu Rusia pentru Ucraina, fiindcă îi deznaționalizează pe românii ucraineni.