Analize și opinii

Angelo Davidescu: CE SE MAI PUNE LA CALE ÎN POLITICA INTERNAȚIONALĂ

In this Monday, Nov. 20, 2017, photo, Russian President Vladimir Putin, right, shakes hands with Syrian President Bashar Assad in the Bocharov Ruchei residence in the Black Sea resort of Sochi, Russia. Putin has met with Assad ahead of a summit between Russia, Turkey and Iran and a new round of Syria peace talks in Geneva, Russian and Syrian state media reported Tuesday. (Mikhail Klimentyev, Kremlin Pool Photo via AP)
După împăcarea cu semnificații geopolitice majore dintre Iran și Arabia Saudită – inițiată de Rusia și finalizată de China -, diplomația rusă lucrează acum din greu la o altă împăcare istorică. Cea dintre Turcia și Siria. O altă lovitură strategică.
În luna mai, la Sharm El-Sheikh, Egipt, va avea loc o întâlnire a miniștrilor de finanțe și guvernatorilor băncilor centrale ale statelor africane, inițiată de Egipt, care se pregătește să devină lider de influență pe continent. Și care și-a anunțat intenția de a adera la BRICS. Acolo se va discuta și despre o nouă monedă care să înlocuiască dolarul în schimburile comerciale inter-țări.
În toamnă, va avea loc reuniunea țărilor BRICS în care țările membre vor lua act oficial de cererile de aderare ale țărilor care și-au manifestat în ultimul an dorința de a deveni parte a noului pol de putere politico-economică.
Și surpriza cea mare este că Mexicul și-a anunțat și el interesul, alături de alte state central și sud-americane. Va fi demn de urmărit care va fi reacția USA.
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi costum