Analize și opinii

Angelo Davidescu: „Au ieșit la iveală informații abracadabrante din programul PNNR”

Au ieșit la iveală informații abracadabrante din programul PNNR, nășit de useristul Cristian Ghinea. Din cele 30 de mld. EUR alocate României, cca. 2 mld. au fost introduse de Ghinea pentru „consultanță”.
Ciolacu a afirmat că pentru un proiect de 5 mil. EUR au fost bugetate 30 de mil. EUR. Proiectul în sine, de 5 mil., plus 25 mil consultanța. Consultanță pe care o vor asigura ong-uri din sfera USR, că doar e partid creat în spatele ușilor capitonate, pe structura ong-urilor. Îți vine să crezi? Să coste consultanța de cinci ori mai mult decât proiectul?
Marcel Ciolacu arată că „zeci de milioane de euro din împrumuturile luate prin PNRR – mai exact din banii ce vor fi plătiţi de români, cu dobânzile aferente – au fost „alocate” de userişti pentru servicii de consultanţă. Fără transparenţă, fără niciun criteriu, fără nicio fundamentare!”.
Cum e posibilă hoția asta, la un partid care a intrat în parlament tocmai printr-o campanie paranoidă bazată pe hoția clasei politice? E simplu. Este văzut la Bruxelles ca vectorul principal în România al politicilor neomarxiste. Simplu! Cu sprijinul Comisiei Europene neomarxiste.
Cristian Ghinea, fost ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, după ce a plecat de la guvernare a înființat unui think-tank care va monitoriza și asista implementarea PNRR. El a făcut planul, ca ministru, neconsultându-se cu ministerele (cel puțin cu cel al Sănătății unde au ei interese mari), a cules toate datele, și vine acum, acreditat de Comisia Europeană, să urmărească implementarea lui. El va face rapoarte despre cum PSD și PNL respectă implementarea Planului. Da, dar pentru asta câștigă milioane.
Au trimis niște intelectuali și antreprenori o scrisoare deschisă Ursulei, dacă nu este un conflict de interese ca unul care a fost ministru, autor al planului, beneficiar al informațiilor din ministere, să se ocupe acum de monitorizare. Niciun răspuns. Doar Ghinea nu e Dragnea.
Oameni din partidul ăsta de oengiști, dacă PSD și PNL sunt dobitoci, se vor alege cu cele mai mari câștiguri din PNNR. DNA oricum doarme când vine vorba de USR. „Pe lîngă Cristian Ghinea, capul, creierul și sforarul PNRR apar tot felul de firme. Una este parte din grupul de consultanță în afaceri, intitulat Ascent Group (Adela Cristea, managing partner & founder) din care fac parte mai multe firme și filiale risipite prin țară. Și care firme, printre altele, au legături cu Cristian Ghinea și cu Vlad Botoș, europarlamentar de Arad, implicat și el în lansarea proiectului sprijinit de Renew Europe, intitulat pompos ”Vreau o Țară ca Afară”.
Acuma, mă întreb: la ce i-ar trebui milioane de EUR unuia ca Ghinea, care nu știe nici să se îmbrace, nici să se distreze, și, din ce am citit, nu e nici măcar căsătorit. Ce să faci cu ele?
„Chiar dacă pretind că au fost înlăturaţi de la putere, politicienii USR şi apropiaţii lor continuă să încaseze sume uriaşe din bani publici. Este şi cazul lui Vlad Mixich – alt șmecheraș cu pile s..u – , consilierul lui Vlad Voiculescu, care a ajuns să fie plătit cu nu mai puţin de 500.000 de euro. Bani decontați de statul român. Din contractul de consultanţă reiese că el primește 600 de euro pe zi.”
Vă dați seama câți naivi au putut să înșele ăștia? Și mai pot, încă. Bine, ca și alții.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Sa traiasca USR-ul si ai lui conducatori! Au stiut sa ia banii tarii fara sa fie acuzati de ceva. Adevarati profesionisti…
    De fapt, de ce fac politica cetatenii Romaniei? Doar pentru a se imbogati. Ar fi bine ca din 4 in 4 ani sa mergem toti in parlament, prin rotatie, pentru a ne putea ridica nivelul de trai. Ati vazut politician sarac? Majoritatea au fost saraci inainte sa ii voteze lumea. Dupa ce s-au vazut cu stampila pe ei, a inceputa sa le creasca vile si case de vacanta care stau goale 11 luni pe an, sa dispara paduri si spatii verzi si sa creasca tot felul de constructii odioase in locurile unde pasteau caprioare si se zbenguiau ursii, afectand iremediabil flora si fauna. Toti membrii de partid au acelasi interes: imbogatirea cat mai repede si cat mai mult. Restul e neimportant, cu putina gargara trece si se uita.