Analize și opinii

Alianță pentru ei sau pentru țară?

Au început să circule zvonuri (scăpate, probabil, cu intenție) depre discuțiile privitoare la formarea unei alianțe PSD-ALDE-PRO România. Oricît ar părea de nepotrivită, ea este logică. Nu există nici o altă posibilitate de a lupta cu trinomul PNL-Parchete-SRI. Varianta supunerii orbești la grupul de putere, condus de Klaus Iohannis, înseamnă moarte politică și dispariția de pe scenă. Așa a dispărut PNL-ul, prin operațiunea de asimilare a bandei politice numită Partidul Democrat.



Această alianță neobișnuită a mai funcționat de două ori sub denumirea de Uniunea Social Liberală (USL) și Alianța PSD-ALDE. În ambele variante, PSD a trădat, schimbînd planul într-un moment premergător alegerilor. Dar, pînă la stabilirea candidatului comun, ambele variante au funcționat. În mod logic și de data aceasta, o Alianță în trei ar putea fi cîștigătoare. Banda politică sub denumirea de PD, și strecurată în PNL, prestează atît de prost și este dirijată atît de stupid încît orice opoziție ar trebui să cîștige cu un procent important. Cu o condiție. Să nu cadă victimă unui scenariu pus la cale de lumea lui George Maior, Florian Coldea și Eduard Hellvig, cu care mulți oameni din PSD și din Pro Romania au vizibile legături și afinități.

Ce s-ar putea alege din această alianță în trei? În mod obișnuit, ea va cîștiga și se va umple de sînge spre finalul de mandat. Cîștigă spectaculos și se prăbușește ridicol.

La ce s-ar putea referi discuțiile de acum? Nu am nici cea mai mică îndoială că se referă la funcții. Cine dă candidatul la președinție, cine dă premierul și de la cine sunt cei doi șefi ai Camerelor. Ca să ce? Ca să conducă, să numească oameni (activiști, prieteni, neamuri, oportuniști și aventurieri politici, secondați de clienți și oameni de sacrificiu). Celelalte detalii par a fi secundare.

Acest tip de atitudine va și duce la „prăbușirea ridicolă” din final. Care prăbușire este pe cale de a se petrece cu „guvernul meu” al lui Klaus Iohannis. Tot felul de săgeți, de înaintași, de proști și de activiști, de acoperiți și de impostori au intrat în Guvern și l-au umplut de sînge. Eșecul bandei PD (acum sub denumirea de PNL) vine de la calitatea personalului din Executiv. O armată de proști și de culegători de miere. Nimic mai mult! Este vorba, de fapt, de aplicarea rețetei românești de exercitare a puterii. Și dacă așa a fost în guvernele Boc – Cioloș – Grindeanu – Tudose și Dăncilă, tot așa este și în guvernul Orban și nu văd de ce ar fi altfel în viitorul guvern condus de „reprezentantul poporului”. (fie el Ciolacu, Tăriceanu sau Ponta).

Dacă alianța care se pune la cale rămîne în datele vechi ale politicii românești, ar trebui să ne scuipăm în sîn și să dăm acatiste cu „Scapă-ne, Doamne, de ei!”. Nu ne folosește la nimic o victorie a triumviratului politic la locale și la parlamentare. Doar că ne mai mănîncă vreo cîțiva ani din viață așteptînd o schimbare care se tot amînă!

Ar exista o soluție ca acest scenariu previzibil și trist să nu se repete? Un proiect moral și un proiect politic ar putea face ordine în formulă. Bunăoară, desemnarea experților care să conducă domenii și ministere. Nu activiști, nu lideri politici, ci experți veritabili, aduși de oriunde. Cu un proiect coerent (cu o solidă bază economică și socială), fără condamnați și fără dalmațieni în planul unu și doi, cu un accent rezonabil pe valorile patriotismului și cu negocieri în interesul țării noastre la Bruxelles s-ar putea stopa valul de neîncredere care îneacă poporul român. Ba, încă s-ar mai putea face multe altele, astfel încît populația să descopere încrederea în insituții și în viitorul României.

Dacă vin iar Meleșcanu și Tudose, Dănuț Andrușcă sau Daniel Constantin și Nicolae Bănicioiu (adică trupa de etc ai guvernelor) ne-am dus dracului și cu alegerile din 2020-2021!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • ACESTI GURALIVI BEZMETICI NULITATI UMANE , TRADATORI DE NEAM CAND VORBESC STROPESC MICROFOANELE SI ECRANELE TELEVIZOARELOR CU FECALE INTOCSICAND ASCULATATORII SI TELESPECTATORII DREPT URMARE TREBUIE SCOSI DIN VIATA PUBLICA SI ARUNCATI LA GROAPA DE GUNOI A ISTORIEI….URMAND SA-SI PRIMEASCA RASPLATA.