Analize și opinii

Alexandru Racu: “Sincer, eu chiar îmi doresc ca Nicușor și PNL-PSD să ajungă la o formă de coabitare decentă”

Sincer, eu chiar îmi doresc ca Nicușor și PNL-PSD să ajungă la o formă de coabitare decentă, în care să nu se faulteze reciproc, căci chiar ar fi păcat ca bucureștenii să fie luați ostatici pentru cel puțin patru ani, suportând costurile unui astfel de conflict. Oricum Nicușor a declarat că nu are ambiții la prezidențiale și chiar n-ar avea șanse dacă îl scoți din bula tefelistă din capitală și îl pui să adune voturi de pe meleagurile României Profunde. Sper că și noul USL va avea suficientă înțelepciune ca să nu îl saboteze, ridicându-și astfel capitala în cap, ceea ce ar putea să le creeze probleme pe termen lung.

“În declarația sa de după alegeri, Nicolae Ciucă nu a exclus o colaborare cu Nicușor Dan, dar președintele PNL n-a detaliat.”
“Ciolacu a fost, de asemenea, întrebat dacă social-democraţii care vor face parte din Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor sabota sau susţine proiectele primarului reales, Nicuşor Dan.

„Eu, din acest moment, îl invit pe domnul Nicuşor Dan să mă abordeze, în calitatea de primar general şi în calitatea mea de prim-ministru, de a lua şi de construi cele mai bune lucruri pentru Bucureşti. Nu vorbesc de partid, că nu cred că îşi doreşte acest lucru şi nici eu nu-mi doresc să-l aduc pe domnul Nicuşor Dan. Administraţia locală nu trebuie să aibă politică. Au trecut alegerile locale, de mâine suntem cu cei care ne-au votat”, a răspuns Marcel Ciolacu.”

Autor: Alexandru Racu