Analize și opinii

Alexandru Racu: “Amatorii de claritate morală…”

Amatorii de claritate morală care au avut norocul să se nască pe aceste meleaguri ar trebui să își pună următoarea întrebare: se oferă să se ducă în Fâșia aia, în schimbul unui copil care a avut ghinionul să se nască acolo, pe perioada operațiunii antiteroriste israeliene, pe care o susțin în numele aceleiași clarități morale? Sau ca să îl înlocuiască pe unul din cei 53 de lucrători ONU care au murit în bombardamentele israeliene? Că tot se dau buni creștini unii dintre ei și ne luminează de câteva zile cu postări strategice despre învățăturile antiteroriste și antiantisemite ale Mântuitorului Hristos, în timp ce toți întâistătătorii bisericilor creștine din Țara Sfântă fac apeluri disperate la încetarea focului și a masacrării cu sânge rece a oricăror civili, indiferent de credință și naționalitate.
În fine, dacă răspunsul la această întrebare e negativ, atunci ar trebui să aibă măcar decența să tacă. Iar dacă în ciuda răspunsului negativ continuă să invoce claritatea morală pentru a invoca o soluție profund imorală și inumană, pe care nu sunt dispuși să o suporte pe propria piele, sau dacă nici nu sunt în stare să își pună astfel de întrebări, însă acest simptom de retard moral nu îi împiedică să se erijeze în continuare în înalte instanțe morale ce propovăduiesc sfintele valori și războaie euroatlantice, atunci, pentru mine, sunt doar niște gunoaie, niște rebuturi morale, pe care chiar că le-aș trimite în șuturi în Gaza, în schimbul unor copii care au avut ghinionul să se nască acolo și care, spre deosebire de ei, chiar sunt nevinovați.
Să vedem cum mai definesc claritatea morală după o săptămână de sejur petrecut sub bombardamentele chirurgicale (cică) ale celei mai scrupuloase și mai civilizate armate din lumea întreagă.