Analize și opinii

Alexandru Amititeloaie: UN EXERCIȚIU DE LOGICĂ ELEMENTARĂ

De ani de zile, mari companii străine au penetrat mediul de afaceri românesc și ne storc resursele economice strategice într-o manieră barbară, fără a fi deranjate de nicio autoritate a statului „român”. S-a avansat colosala sumă de 250 md. de euro, obținută anual de aceste companii, profit scos din țară fără a fi fiscalizat. S-a mai devoalat în aceste zile, de când cu isteria provocată de blocajul austriaco-olandez la admiterea României în spațiul Shengen, că respectivele companii sunt de mulți ani în întârziere și cu plata mărunțișului la bugetul statului „român”, stat care, pentru a-și întreține aparatul bugetivor, se împrumută. De unde se împrumută? Tot de la aceste lăcuste, cum ar fi, de exemplu, Raiffeisen Bank. După cum ați aflat, mulți români, revoltați de refuzul Austriei la admiterea noastră în spațiul Shengen, și-au retras conturile de la această bancă. Salvarea ei a venit tot de la statul „român”, prin contracte de împrumut înrobitoare, gest de un dispreț inadmisibil, dacă poporul român ar mai avea energia să riposteze.
Păi, dragi români, v-ați pus întrebarea de ce fiscul românesc este paralizat în relația sa cu aceste companii și nu îndrăznește să le execute așa cum îi execută pe români? Răspunsul este la îndemână oricui și nu poate fi altul decât că statul „român” a devenit instrumentul de care se folosesc aceste companii în acțiunile lor devoratoare în spațiul românesc.
Deci, autoritatea supremă în România nu este nici parlamentul, pe care-l „alege” poporul, nici președintele, nici guvernul și nicio o altă instituție din arhitectura statală. Întreaga putere este uzurpată de capitalul străin, de aceste companii care, chiar în văzul lumii, se comportă ca niște stăpâni. Cu un mărunțiș derizoriu, comparativ cu uriașul lor câștig, își asigură docilitatea întregului aparat de stat, iar ca supliment i se permite acestuia să-și mulțumească funcționărimea, din bugetul național în mod discreționar, pentru a nu produce dereglări în sistemul colonial creat în România.
În același timp, este supravegheat, cu mare atenție, întregul spectru politic, pentru a nu fi surprinși de vreo ofertă electorală care să dinamiteze conștiința națională și să se ajungă la eliberarea țării din ghearele acestor lăcuste.
Priviți vă rog în trecut și vă veți convinge că așa stau lucrurile. Ori de câte ori vreun român s-a lansat în politică cu astfel de proiecte, tinzând chiar să ajungă la putere, a fost blocat și, în unele cazuri, chiar eliminat fizic. Unul dintre instrumentele cele mai eficiente în astfel de operațiuni îl constituie mass media mainstream, adică acei vectori de imagine, aflați la dispoziția statului vrăjmaș și controlați sistematic prin pârghiile sale de forță. Toxicitatea informativă cu care sunt anesteziați românii nu le mai permite să discearnă și să mediteze asupra realității. Să vedem la câți români va ajunge această postare și câți vor fi deranjați de conținutul ei!?
Autor: Alexandru Amititeloaie