Analize și opinii

Adrian Onciu: “Serviciul de informații poate închide platforme online”

Generalul Anton Rog, șeful departamentului Cyber Security din cadrul SRI, pretinde potrivit ActiveNews (care citează un interviu apărut pe Youtube – Stakeborg Academy) că serviciul de informații poate închide platforme online dacă deținătorii acestora promovează o ”campanie de dezinformare, un atac hibrid la ordinea constituțională menit să influențeze alegerile”.
Fenomenul poate avea loc după ce pe 14 martie CCR a declarat constituțională Legea securității și apărării cibernetice. ”(…) În multe situații nici nu se știe că noi suntem în spate și facem toată treaba. Mergem către instituțiile care au atribuții de a le închide, le dăm toate informațiile, iar ele iau acele măsuri. Dacă ajungem și la persoane despre care știm sigur că fac treburile alea, la fel, luăm în mai puțin de o oră un mandat pe securitate semnat electronic de director, de procuror, de procurorul general, de un judecător de la ÎCCJ”, explică generalul Rog.
Și acum vine partea frumoasă. În pandemie am văzut cum au fost blocate site-uri, după ce guvernul a considerat că acestea au dezinformat în legătură cu campania de vaccinare. Știm acum în ce a constat ”informarea corectă” promovată de regimul Iohannis.
Ne întrebăm ce înseamnă ”dezinformare” în contextul campaniilor electorale, în viziunea SRI? Spre exemplu, dacă spui că Ciolacu și Ciucă sunt marionete ale globaliștilor de la Davos se cheamă că dezinformezi? Se cheamă că ataci ordinea constituțională și influențezi oamenii să voteze complet aiurea? Și că în secunda doi te poți trezi cu mascații la ușă?

Autor: Adrian Onciu