Analize și opinii

Adrian Câciu: „S-a intrat demult într-un vertige al multiplului de interese, de la interese farma pe vaccin, la interese pentru consum de bunuri si servicii aferent”

Ciudățenii:
La un an de pandemie, peste 106 milioane persoane s-au infectat cu SARS-CoV-2, iar peste 2,3 milioane de oameni au murit.
Și totuși, China a avut doar 89.692 persoane infectate și doar 4.636 de decese.
Raportat la populația Chinei, care numără peste 1,4 miliarde persoane, numarul de infectari dar si de decese, nu poate intra nici in definiția unei epidemii.
Trecem peste, ceea ce este ciudat este ca acel număr de infectari din China, de zece ori mai mic decât cel din România, de exemplu, naște multiple întrebări, printre care aș enumera:
1. Este un virus care a fost destinat celorlalți?
2. Să fi fost măsurile luate de China cele eficiente?
Nu știu, ce pot sa spun este ca nimeni nu ne va da răspunsul pentru că s-a intrat demult într-un vertige al multiplului de interese, de la interese farma pe vaccin, la interese pentru consum de bunuri si servicii aferent(teste, măști, biocide) astfel încât probabil unora chiar le convine să avem în continuare abordari statale psihotice.
Între timp, China încheie anul pe creștere economică de 2,3%, iar toată regiunea asiatică vine puternic pe creștere.
Nu același lucru se întâmplă sau se va întâmpla cu Europa si Statele Unite.
Marota vaccinării nu va produce efecte de plus pentru economiile din cele două continente, pentru simplu fapt ca este greoaie si va dura cel putin 2 ani.
Din păcate nimeni nu dă semne că ar vrea să abordeze altfel lucrurile.
Iar asta va produce pierderi ireversibile.
Veți vedea prognozele de primăvară.
Nu vor mai conține creșteri de 4% in UE.
Se vor diminua spre 1,8%.
Urmând ca in vară sa fie diminuate din nou.
Dacă se continuă așa, bineînțeles.