Analize și opinii

13 lucruri întâmplate în anul 2021 pe care nu ni le-am fi putut imagina în urmă cu 5 ani.

Anul acesta au avut loc evenimente care ar fi fost considerate imposibile până nu demult, aducând cu ele noi dezavantaje dar și noi progrese tehnologice, scrie editorialista Eleanor Bartow în Federalist, pe 27 decembrie 2021. Prietenii ActiveNews au tradus pentru cititorii ActiveNews viziunea jurnalistei americane:

„Lumea pare să o ia complet razna în 2021. Dacă mi-ar fi spus cineva acum cinci ani că bărbații vor fi tratați ca femei, că infractorii nu vor fi urmăriți penal și că cenzura va fi generalizată, nu l-aș fi crezut.

Ceea ce odată erau considerate cele mai de bază adevăruri științifice (cum ar fi faptul că te naști cu sexul tău și că nu-l poți schimba) ni se spune acum că nu mai sunt valabile. Guvernele nu-și mai îndeplinesc funcția principală de a asigura securitatea și protecția granițelor.

Există multe altele. În timp ce reflectam asupra anului trecut, iată doar câteva dintre multele lucruri care s-au întâmplat în 2021 și pe care nu le-aș fi crezut posibile dacă cineva mi le-ar fi prezis cu doar cinci ani în urmă.

1. Bărbați ca femei

Tendința care i-ar fi șocat cel mai mult pe bunicii mei este genul ”transexual”. Bărbații concurează acum cu femeile în sport și sunt puși alături de femei în închisoare. În 2021, președintele Biden a numit un bărbat în funcția de amiral cu patru stele și a afirmat că acesta este “primul” “ofițer cu patru stele” “femeie”.

2. Blocarea pubertății

Un al doilea aspect șocant este faptul că părinții le permit copiilor mici să încerce să-și schimbe genul prin operații periculoase și utilizarea unor inhibatoare ale pubertății. Multe școli de stat au ca politică să nu le spună părinților dacă fiul sau fiica lor a adoptat o identitate „transexuală” la școală.

3. Recrutarea femeilor

În al treilea rând, Statele Unite au evitat la limită obligația recrutării femeilor în caz de război, care a fost susținută de mulți aleși din partidul “conservator”.

4. Fără urmărire penală

În multe orașe din SUA infracțiunile grave nu sunt urmărite penal, iar criminalitatea a crescut, o duzină de orașe depășind recordurile anuale de crime.

5. Imigrație masivă ilegală

Milioane de imigranți au intrat ilegal în Statele Unite în acest an, în numere record. De asemenea, administrația Biden a luat în considerare plata a 450.000 de dolari ca despăgubiri pentru familiile de imigranți ilegali separate la graniță.

6. Cenzura generalizată

Fostul președinte al Statelor Unite este în continuare interzis pe Facebook și Twitter. Big Tech cenzurează dezbaterile pe cele mai importante subiecte ale zilei. Actorii nu mai pot glumi.

7. Părinții etichetați drept teroriști

Părinții au fost etichetați drept “teroriști interni” de către Departamentul de Justiție al președintelui Biden pentru că s-au prezentat la ședințele consiliilor școlare cu plângeri [privind educația forțată sexuală și „supremația albilor”]. Școlile nu le spun părinților ce predau, iar politicienii neagă ceea ce este evident – tinerii sunt învățați, folosind fonduri și instituții publice, că țara lor este rasistă.

8. Îndoieli asupra abilităților mentale ale președintelui

Președintele Biden face deseori greșeli de vorbire. Faptul acesta i-a făcut pe mulți comentatori să se întrebe dacă el este cu adevărat cel care conduce țara.

9. Se cer sfaturi de la sportivi

Oamenii își îndreaptă atenția către sportivi și actori când au nevoie de sfaturi în timp ce alți lideri sociali par să fi renunțat la datoria lor de a conduce.

10. Datorie record și inflație

SUA are o datorie națională record, iar cantitatea de bani de pe piață a crescut cu aproape o treime în ultimele 18 luni. Țara se confruntă cu cea mai mare inflație din ultimii 40 de ani. Prețurile la energie sunt în creștere și unul dintre cele mai importante evenimente ale anului s-a întâmplat în luna mai când principala conductă de gaze ce transporta această resursă energetică către Coasta de Est a fost închisă din cauza unui atac cibernetic.

11. Restricțiile COVID nu se opresc, chiar se înăspresc

Prezentate inițial ca „două săptămâni pentru a încetini răspândirea virusului”, restricțiile, măștile și obligativitatea vaccinării continuă să fie implementate la doi ani de la debutul pandemiei. Unele orașe din SUA, precum Los Angeles, New York și Washington D.C., separă oamenii în spațiile publice pentru a-i sancționa pentru opinia independentă privind Covid.

12. Descoperiri științifice majore necelebrate

Fiecare an aduce surprize și noi descoperiri în domeniul științei, dar în acest an, trăind în timpul unei mari dezbinări sociale, aceste descoperiri n-au fost sărbătorite de toată lumea.

Cu siguranță că cel mai însemnat impact al științei în acest an a fost introducerea pe scară largă a vaccinurilor COVID-19. …. Mulți au sperat că vor readuce viața la normal; dimpotrivă însă, restricțiile și obligativitatea purtării măștilor au continuat, iar vaccinurile au devenit un alt motiv al diviziunii dintre oameni, cei vaccinați fiind împotriva celor nevaccinați.

Au apărut îndoieli de vreme ce vaccinurile nu previn complet infectarea și transmiterea virusului, dar și pentru că publicul și-a pierdut încrederea în știință întrucât aceasta a fost politizată de oamenii de știință, guvernanți, birocrați, media, „Big Tech” de la analiza originii virusului COVID până la tratamentul și prevenția acestuia.

Desigur, putem să sărbătorim descoperirile științifice din 2021 pentru că visul mult așteptat al omenirii, călătoria individuală în spațiu, s-a îndeplinit? Trei miliardari au depășit și-au îndeplinit acest vis, dar au fost criticați, gestul fiind considerat bani aruncați în vânt și un act egoist.

13. Ne-am pierdut busola

În timp ce călătoria în spațiu sună SF, Statele Unite ale Americii pierd statutul de lider în știință. China a continuat dezvoltarea tehnologică depășind SUA, ajungând să-i surprindă pe oficialii SUA cu lansarea unei rachete supersonice cu focos nuclear. Racheta a făcut înconjurul pământului, atingându-și ținta aproape perfect.

A lovit ținta deși avea o viteză de circa cinci ori mai mare decât cea a sunetului – performanță neegalată până în prezent de altă țară conform celor de la Financial Times. Pentagonului nu îi este clar cum a depășit China constrângerile legilor fizicii pentru un aparat ce călătorește cu viteze hipersonice.

China poate fi de asemenea în spatele aparițiilor de-a lungul a două decenii a OZN-urilor observate de piloții armatei americane conform unui raport al Pentagonului.

În ciuda acestor vești proaste, națiunea noastră are atâtea motive pentru care să fie recunoscătoare. Însă, privind haosul societal și dezvoltările științifice distopice, nu e de mirare că unii cred că sfârșitul este aproape. Pentru moment, putem spera că victoria Republicanilor din noiembrie anul trecut arată că mulți dintre americani vor vota pentru o schimbare la următoarele alegeri.

Până la urmă, poate că ar trebui să ne bucurăm pentru acei miliardari care merg în spațiul cosmic.”

Și poate ar face bine să rămână acolo, ne gândim noi…

Sursa: activenews.com