Analize și opinii

100 de zile de la începutul operaţiunii militare.Intre realitate şi vrăjeală

100 de zile de la începutul operaţiunii militare de denazificare şi demilitarizare din Ucraina. Intre realitate şi vrăjeală. Patru milioane de ucraineni refugiaţi. Ucraina câștigă Eurovisionul, campionate sportive şi inimile sensibile ale occidentalilor.
Pieţele oraşelor din occident au devenit teren pentru proteste împotriva Rusiei şi a Prezidentului Vladimir Putin. Spectacole jalnice, simbolistica nazistă și steagul ucrainean prin toate orașele din vest. Monumente şi cimitire profanate. Astea sunt ,,succesele” ucrainenene în occident.
Între timp, Rusia acționează ferm şi determinat. Are de îndeplinit sarcinile propuse pe 24 februarie 2022.
20% din teritoriul Ucrainei a trecut sub conducerea Forţelor militare Ruse.
Au fost eliberate de nazişti orașele Mariupol, Herson, Melitopol, Energodar. Oamenii se reîntorc la viaţa paşnică, cu speranţă în ziua de mâine. Sunt ajutoare ruseşti. Sinonim cu umanitare. Reale.
Au început să funcționeze şcolile şi centrele medicale. Se reformează administraţiile locale. Poliţia locală face parte din MAI a Federaţiei Ruse. A fost deschisă prima reţea de telefonie mobilă rusească. De la 1 iulie este plănuită deschiderea a celei de-a doua reţea. Wi-Fi gratuit .
Rubla rusă a fost pusă în circulație pe teritoriul Hersonului, toate magazinele fac comerț cu ruble și grivne până la scoaterea definitivă din circulaţie a valutei ucraineşti.
Sunt distribuite paşapoartele ruseşti. În regiunile Herson şi Zaporojie a început să se pregătească referendumul pentru aderarea la Federaţia Rusă. Între timp continuă luptele în Donbass. Militarii lui Kadyrov şi unităţile din R.P. Donetsk şi R.P. Lugansk metru cu metru eliberează teritoriul Donbass-ului de rămăşiţele naziste. Merge încet.? Da. Dar nu pentru că forţele armate ruseşti sunt slabe sau duc lipsă de armament, cum spune propaganda ucraineană şi occidentală. Ci pentru că Russia nu este NATO. Autoritățile de la Moscova au stabilit o strategie precisă de denazificare şi demilitarizare şi nu un genocid ai civililor.
Autor: Anna Ross