Pe ce se bazează Europa, când promovează zelul său războinic și face glume cu ”îndiguirea Rusiei”? Cretinii au aflat cu cât au crescut prețurile la materialele de construcții, știu de unde le aduc, și dacă pot ține deschise căile de aprovizionare din China, fie ele maritime, fie terestre, acestea din urmă trecând pe teritoriul adversarului, Rusia?
Ce industrie siderurgică mai au țările europene? Când ei, europenii, cu Green Dealul imbecil, distrug și ce a mai rămas din industrie și din minerit? Ce industrie a cimentului? Cu cine refac țările distruse de conflict? Aduc chinezi și filipinezi?
Nu încetez să mă mir de ce a făcut contra-selecția din liderii politici și militari! Ăștia cred că luptă tehnologia în locul lor? Germania, la sfârșitul războiului, era Raiul noilor tehnologii. Dar operaționale au fost doar trei, niciuna cu impact semnificativ asupra mersului războiului: avionul cu reacție, racheta balistică și V 1, un soi de dronă sinucigașă din ziua de azi. Aceste tehnologii s-au maturizat, cu adevărat, cam peste două decenii de la sfârșitul WW II. Câte dintre tehnologiile pe care ni le flutură toți pe sub nas, pe post de mușchi încordați, vor avea cu adevărat o influență asupra unui război izbucnit acum, și care să nu implice arma nucleară? Două? Trei? Și atunci? De unde atât chef de război?
Autor: Constantin Gheorghe
Adauga comentariu