Asistăm la erupția degradării acumulată prin lipsa responsabilizării și a transparenței instituționale. Pus în fața crizei economice, sistemul vrea să se salveze prin strategiile meritocrației care nu sunt decât o altă formă de manipulare.
Sistemul, în generalitatea lui, este o ierarhie a grupurilor mafiote care și-au pus emblemele statului pe faptele lor reprobabile.
Sfidarea generalizată este nu numai o formă de luptă contra schimbării, însă, arată forța de temut a celor care se declară a fi statul însuși, cu aceeași certitudine bolnavă în linia unui cunoscut personaj istoric.
Statul român este deocamdată captiv unor grupuri de putere din justiție, politică, servicii, așa-zisă societate civilă, din pseudo-presă, a comandourilor mediatice, încât intrarea juridică în amănuntele acestei afaceri reprezintă soluția, reforma.
Instituțiile supradimensionate, inerte, lipsite de relevanță funcțională, cu firma statului în mod fraudulos pe frontispicii, au ajuns un pericol pentru siguranța publică, pentru cetățeni, pentru statul român.
Sfidarea pe care o manifestă aceste uriașe grupuri de interese, contrare interesului general al statului român, economiei, moralei publice, liniștii sociale, vine din asimilarea frauduloasă a statului unor acțiuni predominant private.
Schimbarea României nu poate veni decât din reducerea minuțioasă a aparatului public la maxim, la instituții utile, dinamice.
România are nevoie iminentă de un parcurs prevăzut al unor simplificări istorice în administrație, legislație, politică și economie.
Expresia „să plece acasă”, pentru foarte-foarte mulți, care au distrus în acești ani România – de la Justiție, la administrația publică, Guvern, are nevoie de dovezi concrete.
Autor: Ioan Vieru
Sursa: cotidianul.ro
Adauga comentariu