Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Până și proștii de la SRI(unii dintre ei contribuind la ascensiunea USR!) s-au speriat!”

Ca să înțelegeți esența conflictului PNL-USR, meciurile Cîțu-Voiculescu, chemarea lui Barna la DLAF, și ce urmează la Ministerul Justiției. Problema este că serviciile noastre de informații au fost luate prin surprindere de viteza cu care USR a ONG-nizat și Soros-izat ministerele de care răspund. Este vreun ministru userist care nu e în vizor? Ăla de la Economie și Mediu de Afaceri umbla prin programele de ajutor, având, ilegal, parola de administrator.
Să nu ne întindem: băieții s-au lipit, de cum au intrat în ministere, de camera de date confidențiale, și sapă îndârjit! Până și proștii de la SRI(unii dintre ei contribuind la ascensiunea USR!) s-au speriat! Pentru că este o problemă de siguranță națională, dar și o amenințare pentru ei. Probabil că, prin gloata aia de consilieri ”onorifici” se află oameni din servicii secrete străine, care știu ce caută, și îi ajută să cearnă gunoiul de pepite din bazele alea de date! Furia liberalilor în ceea ce-l privește pe Orban nu e tocmai gratuită, și nici nu face parte din jocurile de putere din coaliție. Vă închipuiți că Boc, fost premier al României, nu mai are contacte în servicii? Suntem copii?
Povestea asta se va termina foarte prost pentru noi. ONG-nizarea puterii este însoțită de distrugerea capacității administrative a statului. Sunt importante și datele din camerele de care vă povesteam(mai ales din perspectiva banilor europeni), dar mai importantă este capacitatea statului de a funcționa în interesul cetățenilor, nu doar în interesul unor jeguri, aflate în căutare de bani publici, care să le umfle profitul în mod nemeritat.