Analize și opinii Cultură și Familie

Spânzuraţi-ne !!!

De ceva timp circula pe emailuri un text. Interesant, poate un pic cam dur ca mod de adresare dar cat se poate de adevarat! Nu este meritul nimanui ca l-a scris este meritul multora ca il inteleg si ca se simt aproape de mesajul transmis.

“Nu inteleg de ce tipa Basescu la mine. De ce ma ameninta ca intra Romania in colaps. In ceea ce ma priveste, tara asta mi se pare in colaps dintodeauna. De cand m-am nascut.

Comunistii, nu stiu cum se facea, dar nu pridideau sa ne ia la ‘contract’ porcul din cotet. Erau stapani pe livada noastra, pe cazanul cu tuica, pe orataniile din batatura.

Pe capitalistii din ’89 i-am primit cu o bucurie generoasa, aproape nefireasca. Trezirea din reverie m-a dus la primul colaps. In dificultate a fost tara si la mica privatizare si la marea privatizare si dupa ce am scapat de primul FMI si cand duduia economia si cand cautam luminita de la capatul tunelului, pe care vad ca n-am mai gasit-o. Va fi fiind, probabil, lumanarea de la capataiul parintilor si bunilor nostri.

Si-acum aud ca Romania se duce fix in faliment. Iar Traian Basescu ma solicita sa fiu solidar nu stiu cu cine, sa dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.

Ma uit la Basescu si nu prea seamana a om aflat in criza. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt in criza. Nici ministrii. Berceanu, Videanu, Udrea, Blaga. Nici ailalti ministri de pe vremuri. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.

Dar, defectul meu e ca am avut ochi de vazut si urechi de auzit.

Da. Aparatul de stat este urias. Dar nu populatia l-a facut urias.Voi, clasa politica, l-ati transformat in monstru.

Daca exista un monstru care capuseaza mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, functionarul public; monstrul care a incalecat tara asta sunteti voi, clasa politica. Si pentru ca sunteti la putere peste tot, voi, PD-L sunteti grasul care l-a incalecat pe slab! Cu contributia anterioara, in ordine procentelor de reprezentare in structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc…

Ati devastat Romania cum nici popoarele migratoare n-ar fi reusit. si-apoi ati calarit aceasta tara, ati luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de cata clientela i-ati varat pe gat.

Lacustele politice !

Ati spart institutiile statului nu pentru ca asa era necesar, ci pentru ca va trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.

Ati creat institutii noi nu pentru ca nu functiona statul fara ele, ci pentru ca ati avut, de fiecare data, cate un mofturos caruia, fiindca i s-a nazarit sa fie mare director, mare presedinte, i-ati fabricat o institutie.

Si nu v-a ajuns: an de an, legislatura de legislatura, ati mai creat alte structuri; ati adus directori noi si ceilalti au ramas in sistem. Ca … deehhh … nu se stie cand o fi nevoie de ei pentru niste alegeri, nu-i asa?

Nu populatia ocroteste faradelegea in tara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot. Nu populatia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Si venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat, pentru pupezele voastre de la partid. Nu credinciosul de rand a construit zeci si sute de biserici cand mosneagul adasta, zile-n sir, pe ‘tambal’, ca n-avea 3 lei pentru lumanari! Ca si popii sunt buni in campanie, nu-i asa? Voi, clasa politica, ati facut-o: in guvernele formate din partidele voastre, in parlamentul format din partidele voastre, cu binecuvantarea patriarhiei voastre, iar legile le-a promulgat … institutia presedintelui Romaniei.

Nu mama-mare din mormant a distrus industria, a vandut petrolul, vapoarele si rafinariile, a taiat padurile si a manarit pamanturile. Ministerele conduse de voi, clasa politica, au facut-o. Prefecturile voastre, consiliile judetene ale voastre, primariile voastre si mile de contracte ‘preferentiale’ pe care le-ati generat.

Nu populatia a praduit banii statului – sute si mii de miliarde de lei, munti de bani – pe licitatii trucate, pe lucrari proaste, inutile, pe sosele cu gropi, pe autostrazi care inghit bani cu ghiotura, ci primarii vostri, ai clasei politice; consilierii vostri, ai clasei politice; ministrii vostri, ai clasei politice si sponsorii vostri, ai clasei politice.

Nu populatia a organizat, din 2008 incoace, doi ani intregi de dantuieli electorale, de parca venea sfarsitul lumii. Voi, clasa politica, ati facut-o. Pe banii cui?!! Pe astia pe care-i taiati azi de la pensionari!

Domnilor, v-ati construit un aparat urias de manareala: ministere, agentii, deconcentrate conduse de voi si clientela voastra politica. Prin ei, controlati tot, terorizati institutiile mai ceva decat politia politica a lui Ceausescu.

Nu populatia se afla in AGA si CA din companiile si bancile de stat, platite regeste, ci voi, clasa politica.

Nu populatia a stricat tara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politica. Cum ati venit, ati distrus ca niste lacuste tot ceea ce a facut guvernul de dinainte si ati luat-o iar de la zero, de parca statul roman s-ar reinventa la fiecare 4 ani! Si-apoi, ati rostogolit vinovatii intre voi, partidele politice, de parca ati fi jucat ping-pong cu Romania. Dati-va afara intai pe voi si clanurile voastre si-apoi sa v-atingeti de parintii nostri!

Si veniti, acum, sa ma trageti de urechi pe mine? Sa ne trageti de urechi pe noi, ca se duce Romania de rapa?

Vreti s-o scoateti din criza pe spinarea somerilor, a pensionarilor si a bugetarilor de executie, cei care va tin in spate alesii si numitii, in functiile de conducere?

Ce ce curaj? Cu ce moralitate?

Restructurati-va intai pe voi, pana sa va atingeti de pensionarul ala slabanog, de profesorul care v-a pus creionul in mana, desi se pare ca l-ati scapat cam des pe jos!

Dati-va afara si in somaj pe voi, pe oamenii vostri, ai clasei politice, pe amantele voastre, pe smenarii vostri si pe progeniturile voastre de cafenele de Dorobanti si dupa aceea sa-ndrazniti sa scuipati pe noi. Dupa aceea umblati la salariile si pensiile noastre necajite.

Dupa aceea sa-l certati pe batran ca mai are indrazneala sa traiasca, sa duca Romania-n faliment, cu venitul lui … gras, de 500 sau 600 de lei.

Decalogul vostru!

1.Daca nu sunteti capabili sa comasati sau sa desfiintati institutiile de pomana create de voi, clasa politica, macar reduceti numarul de directori. Aveti o droaie de sefi. Ati umplut tara de sefi. Pe ei dati-i afara intai si dupa aceea sa ajungeti la pensionar. Sau la doctor. Sau la amarata de spalatoreasa de la ‘Casa de Copii’ !

2. Trei sferturi dintre directorii vostri pe care i-ati instalat, mot-cocot, in institutiile bugetare, au afaceri acasa. Fac afaceri cu banul public. Dati-i pe acestia afara! Nu ei sa manance cu doua guri, si de la firma lor grasa, si de la buget, si de la AGA, iar altul sa crape de foame!

3. Luati-va clientela politica din toate AGA si CA-urile companiilor de stat, de pe langa primarii, consilii judetene si ministere. Aveti deja directori acolo, exista specialisti.

4. Dati-va afara consilierii de la birourile demnitarului. De ce ati crede ca ei sunt mai putin paraziti pe buget decat functionara de la ‘taxe si impozite’ de la primaria de oras?

5. Dati-va afara consilierii de pe langa ministri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecti, presedinti de consilii judetene, catel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.

6. Incetati sa mai capusati ministerele (primariile, consiliile judetene) cu clientela pe care o serviti cu miliarde de euro.

7. Voi, clasa politica, ati creat si intretineti evaziunea fiscala si munca la negru. Oamenii vostri, ai partidelor, ii protejeaza. Ii apara de functionari, sa nu-i descopere. Ii apara de lege.

8. Recunoasteti public ca sunteti incapabili sa respectati normele minime de morala. Apoi sa ne cereti noua sa fim corecti!

9. Traiti macar o luna cu salariul minim pe economie. Asigurati-le, din banii astia, acelasi nivel de trai pe care il aveti voi acum, si copiilor si sotiei si bunicilor si sa mai fumati dupa aia si-un pachet de Benson&Hedge pe zi.

10. Mergeti fiecare din voi, macar o data pe luna, cu metroul. Ca sa vedeti adevarata Romanie. Nu cea privita prin geamurile fumurii din escorta!

Dupa ce veti face toate astea, abia atunci sa aveti indrazneala sa va legati de batranii acestei tari.

Asta este Romania, domnule Basescu. O stiti, o cunoasteti, dar nu indrazniti sa va apropiati de clanurile care v-au adus la putere. Dar va este la indemana sa-i jupuiti de vii pe batrani. Sunt inofensivi. Ascultatori. Mult prea blajini. Tacuti. Loviti-i cu nadejde! Dati-le in cap! Nu tipa. Si chiar daca o sa tipe, ce mai conteaza? De foame, cu vocea stinsa, din spatele gardurilor, cine o sa mai auda vocea lor?”

Asta e textul care circula pe net de vreo saptamana. N-am facut decat sa-l reproduc!

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu