Politică

Panaramele (cu funcții!) și un mult necesar control psihiatric!

NotJimWallaceMDNu mai am niciun dubiu! Mulţi, prea mulţi dintre aleşii noştri au nevoie de controale psihiatrice! Faptele vorbesc de la sine. Un deputat P.N.L., la dezbaterea pe tema Legii Prevenţiei (lege antinaţională care vizează bolnavii de cancer), şi-a exprimat năstruşnica propunere ca în şcolile româneşti să fie amplasate automate cu periuţe, pastă de dinţi, prezervative, săpun şi şampon. Săpunul ar fi necesar spălatului pe mîini înaintea gustării din pauza mare, dar la ce ar putea folosi elevii şamponul şi prezervativele în şcoală?!

Totuşi, să nu nesocotim aprioric logica tovarăşului Zlati, clasînd-o ca derizorie, adică de tot rîsu-plînsu! Probabil vreo făbricuţă de şampoane ori niscaiva magazine ticsite cu prezervative şi periuţe pe stoc sînt gata să se înece şi musai trebuie scoase la mal! Deşi peneliştii iniţiatori ai aberantului proiect de lege privind prevenţia în sănătate, începînd cu Alina Gorghiu, au primit numeroase, dure şi binemeritate – dar nu îndeajuns! – critici, aceştia, incapabili de a-şi da seama de caraghioslîcul care îi caracterizează, nu renunţă la aberantul proiect, ci încearcă să-l cosmetizeze cumva, să-l lungească, să-i mai pună cîte un moţ şi un prezervativ.

Celelalte partide de guvernămînt, dar şi specialiştii, afirmă că proiectul de lege propus de penelişti ar trebui retras, categoric, însă, Radu Zlati, nu şi nu! În opinia sa, „ţara noastră ar avea cel mai mic consum de săpun pe cap de locuitor!” (vă daţi seama ce statistică academică!), şcoala ar fi un bordel, astfel că îi invită, oarecum mascat, pe elevi la liberalizarea dezmăţului, adică să facă sex în toalete  sau pe hol! Cu condiţia expresă de a folosi prezervativele, ca mijloc de prevenţie!

Un om întreg la minte nu-şi explică de unde propunerea cu prezervativele, aşadar examenul psihiatric i se potriveşte ca o mînuşă iniţiatorului. Nişte rechizite gratuite pentru copii nu ar fi mai indicate, în locul prezervativelor, tovarăşe Radu Zlati? Păi, mă’, tovarăşe Zlati, da’ bateţi cîmpii rău de tot, o luaţi voiniceşte pe arătură şi aduceţi grave deservicii procesului de educaţie a copiilor! Şi, uite cum mă duceţi cu gîndul la spusele lui George Călinescu, dacă aţi auzit cumva, măcar în treacăt, de acest nume, care statua un adevăr irepresibil, spunînd că „Analfabeţii nu pot învăţa pe alţii alfabetul!”. De acolo, din luxul în care trăiţi, n-aveţi cum înţelege că în şcolile de la sate, unde invocaţi necesitatea prezervativelor, sînt copii care n-au bani să cumpere un creion, un pix sau un pachet de biscuiţi! Nu ştiţi, oare, tovarăşe penelist că peste 200.000 de copii din România adorm flămînzi seară de seară, fără dreptul la creştere şi dezvoltare fizică normală? Habar n-aveţi, probabil, de Raportul Parlamentului European, care arată că jumătate dintre copiii români (51 la sută) trăiesc sub spectrul sărăciei, unii chiar în sărăcie extremă, iar România conduce detaşat în topul sărăciei, cu 51 la sută, urmată de Bulgaria, unde 45,2 la sută dintre copii se află în risc de sărăcie!

Ei da, cînd au venit tehno-rockării ăştia la putere, vai de ei!, mi-am zis în sinea mea. Unul mai slab şi mai necunoscător decît altul! Da’ de unde? E vai de noi cu bruxeliştii! Ce-au făcut cu miliardele lăsate de Ponta, aceşti miniştri tehno, care se vaită acum că n-ar fi bani pentru nişte amărîte de majorări de salarii şi alocaţii ale copiilor?! Tavanele unor şcoli de la sate stau să cadă pe elevi, multe dintre şcoli au closetul afară, săpat în pămînt, căldura le lipseşte cu desăvîrşire, bunînţeles, unele nici n-au autorizaţie de funcţionare, iar tovarăşul Zlati propune automate cu prezervative în şcoli. Mai potrivite ar fi în Parlamentul României, Doamne, fereşte!, împotriva suprapopulării Casei Poporului cu astfel de exemplare! Că tot se spune despre faimosul nostru Parlament că este bordel naţional! Pentru cauze care ţin de siguranţa naţională n-au bani niciodată! Da’ pentru ei sînt! Şi încă din belşug! Ar trebui înfiinţat un Minister pentru evaluarea corupţilor, incompetenţilor şi şpăgarilor şi altul pentru evaluarea sărăciei şi durerilor românilor.

Tot în categoria panaramelor cu funcţii se încadrează şi Ioan Ciulea, consilier local în Mediaş. Tovarăşul Ciulea a depus un amendament la o hotărîre a Consiliului Local, care reglementează creşterea, deţinerea şi protecţia animalelor pe raza Mediaşului, amendament ce propune ca persoanele care deţin cîini în curţi sau în case să fie obligaţi prin lege să-i opereze la corzile vocale, astfel ca aceştia să nu mai latre şi să deranjeze vecinii! Auziţi enormitate, pe care şi-o motivează ştiinţific, pasămite! Consilierul Ciulea de la Mediaş are un Labrador, dar spune că „e cîine civilizat, nu latră la orice adiere de vînt, pentru că e inteligent”. Concluzia: labradorul lui Ciulea, negreşit e mai inteligent decît stăpînul! Mai urmează ca un alt cap pătrat din Parlament să propună o Comisie Naţională care să facă recensămîntul cîinilor din curţile românilor, să constate care sînt necivilizaţi şi latră cînd bate vîntul şi să-i treacă pe lista de operaţii. Ar mai fi nevoie de o altă Comisie Naţională, cu funcţionari la fel de inteligenţi, care să poată investiga dincotro adie vîntul şi cum îi provoacă pe cîini la lătrat. Numai aşa vom da nas în nas cu alţi impostori care se prefac a fi moralişti. Vedeţi, odată cu dotarea şcolilor cu prezervative, odată cu operaţia corzilor vocale la cîini, s-au cam terminat de rezolvat toate problemele din România.

Autor: Maria Diana Popescu

Sursa: Ziarul Natiunea