Politică

LGBTTIQQ2SA, cineva?

banLGBTTIQQ2SA? Nu, nu este o înjurătură, ci doar cea mai recentă actualizare a acronimului care desemnează „minoritățile sexuale”. LGBTTIQQ2SA este termenul propus, recent, la evenimentulWorld Pride 2014 care a avut loc în Canada, și relevă natura expansivă a ideologiei de gen și a agendei anti-familie.

Ați rămas la învechitul LGBT? Sunteți depășiți; așa cum scriam recent, categoria LGBT – lesbiene, gay, bisexuali, transexuali – nu mai este suficient de cuprinzătoare și e necesară „updatarea” constantă cu intersexualii, asexualii… și cu alții, pe măsură ce ideologii trec dincolo nu doar de statutul binar bărbat/femeie, ci și de cel heterosexual/homosexual. De la LGBT s-a ajuns la LGBTQ, apoi LGBTQI, iar acum, la World Pride, cei lăsați pe dinafară s-au revoltat și, discriminați simțindu-se, au nășit o „incluziune” a „minorităților” și „identităților sexuale” ale acestora, după cum urmează:

  • L = lesbian(ă)
  • G = gay, în înțelesul tipic de bărbat homosexual
  • B = bisexual
  • T = transgender (nici bărbat, nici femeie)
  • T = transsexual (nici bărbat, nici femeie – versiunea 2.0)
  • I = intersexual
  • Q = queer (termen care inițial desemna în sens peiorativ homosexualii; azi folosit ca „umbrelă” pentru întreaga comunitate)
  • Q = questioning (persoană aflată într-un proces de descoperire și explorare a identității sale)
  • 2S = „2 suflete” (o tradiție în multe comunități aborigene consideră că minoritățile sexuale au simultan două suflete, de bărbat și de femeie)
  • A = asexual (sau aliat, cuvânt desemnând persoane care nu se consideră parte din minoritatea sexuală respectivă dar care susțin drepturile membrilor acesteia)…
  • …la care se mai adaugă, după unii, P = pansexual sau poliamorist

Confuzi? Vă întrebați cum poate fi cineva intersexual sau ce o fi aceea asexual? Dacă voi sunteți confuzi, gândiți-vă cât de confuzi sunt copiii voștri, aflați în cea mai dificilă și vulnerabilă perioadă a vieții, aceea a descoperirii și conștientizării sexualității.

„Identitatea sexuală” este strâns legată de teoria genului. Aceasta este un curent de gândire ce explică faptul că genul, adică „sexul sociologic” al fiecărui individ este rezultatul unei alegeri personale și al influențelor culturale și nu ține neapărat de biologie. Cuvântul „gen” se refera la ceea ce este construit – și, deci, poate fi de-construit și re-construit – din punct de vedere social în identitatea sexuală.

Întreaga teorie este lipsită de orice fundament științific, fiind pură ideologie vehiculată mai ales de cercurile neo-marxiste, de feminismul radical și de activiștii „minorităților sexuale”.

Scopul teoriei este de a re-modela lumea, prin negarea diferenței sexuale și descalificarea heterosexualității, considerată ca fiind doar un model sexual printre multe altele posibile. Este, în fapt, o luptă pentru hegemonie-dominație; nu prin războaie „calde” și nu cu arme de foc, ci într-un mod mult mai perfid, contra căruia este mult mai greu să lupți.

Aceeași construcție ideologică stă la baza pretenției activiștilor radicali pentru legiferarea „familiei” întemeiate pe „căsătoria” între persoane de același sex (sau „căsătoria pentru toți”, așa cum este denumită în Franța). Și este logic, căci, dacă sexul nu reprezintă o diferență esențială între două persoane, de ce ar mai fi un element definitoriu și o barieră la încheierea contractului de căsătorie sau la adopția de copii?

Sursa: Cultura vietii

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu