Politică

Iohannis în DELIR după eșecul la summitul NATO

Iohannis-Summit-nato-e1468074787430-680x365Președintele Klaus Iohannis a afirmat că deciziile Summit-ului NATO de la Varşovia, care s-a încheiat sâmbătă, confirmă faptul că România îşi intră în rolul de actor regional important după ce, în primii ani după aderarea la această organizaţie, a acţionat ca ”un musafir cu oarece obligaţii”, transmite news.ro.

Declarațiiel lui Iohannis sunt halucinante deoarece România nu a obținut nimic din ce și-a propus la summitul de la Varșovia.

”În primii ani am acţionat ca un fel de musafir cu oarece obligaţii. Am intrat şi ne-am conformat, am făcut ce ni s-a spus. Ceea ce fost corect (…) Mulţi ani am stat într-o postură de stat aliat ce primeşte securitate. În ultima vreme, România a avut parte de o dezvoltare pozitivă, benefică românilor. În domeniul securităţii au apărut ambiţii mai mari decât de a fi un executant. Astfel România îşi intră în rolul natural de actor important regional. Noi vrem să beneficiem de securitate, dar avem ambiţia de a fi şi un actor, vrem să proiectăm în regiune securitate şi stabilitate. Putem face acest lucru şi îl vom face. Aliaţii au recunoscut că am trecut la următorul nivel şi ne-au dat două unităţi NATO, dintre care una este de importanţă regională”, a declarat Klaus Iohannis la finele Summit-ului.

Iohannis a menţionat şi asistenţa oferită de România unor state vecine. Astfel, armata Moldovei primeşte consiliere din partea românească, iar România coordonează eforturile NATO de întărire a securităţii cibernetice a Ucrainei şi asigură asistenţă sanitară răniţilor ucraineni în conflictul din Donbass. ”A apărut zilele acestea o iniţiativă foarte bună din partea Slovaciei ce vizează îndepărtarea proiectilelor neexplodate din Ucraina, periculoase pentru civili, mai ales pentru copii. Noi ne-am alăturat acestei iniţiative”, a mai spus Iohannis.

Sursa: Flux24.ro