Politică

Iata dovada ca FMI dicteaza arestari in Romania, Valcov s-a opus unui nou acord, Rusanu s-a opus privatizarii Transgaz . Valcov in programul de denigrare prin media masonica,.. Klaus Iohannis a cerut demisia lui Valcov, dupa ce acesta s-a opus unui nou acord cu FMI

06-07-valcov-agerpres-08Programul de denigrare pe canale de tv, semana foarte mult cu regia si arestarea lui Zoe Ceausescu.

De ce este denigrat Valcov in sistem repetat? Iata de ce: Ministrul Finantelor, Darius Valcov, in timpul mandatului sau ca cel mai probabil Romania nu va mai incheia un nou acord cu Fondul Monetar International (FMI).

„Nu am cerut acordul celor de la FMI (pe noile masuri cuprinse in proiectul de Cod Fiscal – n.red.). Acordul expira in septembrie 2015 si sper ca toate masurile din noul Cod Fiscal sa fie adoptate la jumatatea acestui an si sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2016.

Cel mai probabil, nu se va continua acordul cu FMI. Stam foarte bine din punct de vedere macroeconomic, avem a cincea crestere economica in UE in 2014 (din punct de vedere procentual – n.red.). Cred ca am depasit de mult timp stadiul in care profesorul trebuia sa ne arate unde e tabla si unde e usa, doar ca trebuie sa avem un dialog mai bun cu mediul de afaceri”, a sustinut Darius Valcov, la Realitatea Tv.

Klaus Iohannis cere de urgenta demisia lui Darius Valcov, – dupa ce acesta s-a opus de curand unui nou acord cu FMI, fiind apoi cercetat imediat penal si gasindui-se o acuzatie:

Ca Ministru al Finanțelor, Vâlcov a fost unul dintre cei care au susținut că România nu mai are nevoie de un nou acord de asistență cu FMI, după ce actualul expiră în 2015. „Am depăşit de mult stadiul în care trebuie să vină profesorul să ne arate unde e tabla şi unde e uşa. Trebuie să avem doar dialog mult mai consistent cu mediul de afaceri”, afirma Vâlcov acum o lună.

Intelegeti acum la comanda cui lucreaza Klaus Iohannis? Stiam de atunci ca oculta mondiala  care nu a suportat nici acum doi ani o declaratie a unui politician care s-a opus in fata comisiei, privatizarii Transgaz propusa de FMI, pe nume Dan Radu Rusanu, Erik de Vrier a cerut nervos ca presa sa paraseasa de urgenta sala, dupa care acesta a fost arestat, gasindui-se un motiv, ca oculta mondiala nu doarme si elimina in stilul sau caracteristic pe oamenii incomozi lor.Cum puteti citi si in articolul :

Iata dovada ca FMI dicteaza arestari in Romania, Valcov s-a opus unui nou acord, Rusanu s-a opus privatizarii Transgaz

Iata ce a declarat astazi marioneta Iohannis:

„Având în vedere că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de ministrul Finanțelor, domnul Darius Vâlcov, m-aș fi așteptat ca domnul Vâlcov să demisioneze din funcție, înțelegând că afectează activitatea și credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat. În această situație, solicit premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcția de ministru al Finanțelor a domnului Darius Vâlcov”, se arată în declaraţia lui Iohannis.

Intelegeti acum ca presedintele Romaniei nu lucreaza in interesul tarii ci in interesul FMI-ului si a strainilor care distrug tara asta sistematic de 25de ani? Mai aveti vreo indoiala, vazand ca acest presedinte nu a facut nimic pentru tara de cand e in functie decat, sa impuna impozite taranilor si populatiei sarace care detine animale, sa permita americanilor sa isi instaleze armata si armament in tara, sa faca acorduri cu Polonia pentru a implica Romania in razboiul din Ucraina, sau sa o luam invers, nu s-a opus public contractelor abuzive care saracesc tara precum Schweighofer, care taie toate padurile din tara, contractului cu OMV care mentine pretul mare la benzina noastra, la noi in tara, din contra a petrecut revelionul cu consulul Austriei, n-a facut nimic sa creasca alocatiile copiilor, pensiile si salariile populatiei, a anulat datoria uriasa a Germaniei fata de Romania, nu a facut nimic decat sa se inchine ocultei mondiale prin tarile care ne asupresc cu supermarketurile si magazinele lor, care ofera un salariu de 200 de euro lunar romanilor, dar pleaca cu zeci de milioane de euro anual, din tara noastra.

Nu o fi nici Darius Valcov lipsit de pacate, dara asa cum s-a intamplat si in alte cazuri gen Dan Diaconescu si Dan Radu Rusanu, oamenii care se trezesc si nu sunt de acord cu abuzurile FMI si trezesc la randul lor populatia, sunt eliminati de urgenta iar acest lucru nu duce decat spre mai mari asupriri, distrugerea poporului roman si a tarii noastre.

UPDATE:

Darius Vâlcov a demisionat din funcţia de ministru al Finanţelor, a anunţat premierul Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică laRomâniaTV. Anunţul premierului a venit la puţin timp după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut primului-ministru să-l demită pe Darius Vâlcov, urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă în perioada în care era primar al oraşului Slatina.

La auzul vestii ca ministrul Finantelor a fost adus cu mandat la DNA si pus sub urmarire penala pentru fapte de coruptie, cineva imi spunea: „ultimul care pleaca din Palatul Victoria sa dea cu subsemnatul ar trebui sa stinga lumina”.

Situatia este intr-adevar dramatica. Guvernele Ponta au marcat record dupa record in privinta intrarii sub ancheta penala, ca sa nu mai vorbim despre cazul Fenechiu in care un ministru a fost condamnat fiind in functie.

Dar cazul ministrului Finantelor este poate si mai grav. Darius Valcov a avut si inca are practic pe mana banii acestei tari. Este omul care reprezinta Romania in relatiile cu marile organisme financiare internationale. El discuta cu reprezentantii FMI, ai BM, ai CE.

Imi amintesc cum ne spunea dl Valcov unde ar fi fost acum Romania din punct de vedere economic, undeva pe langa China, daca nu ar fi existat chingile FMI. Eu il intreb acum unde era Romania fara spagi de milioane de euro si fara demnitari corupti.

Desigur ca pana sa fie gasit vinovat definitiv de o instanta este, din punct de vedere legal, prezumat nevinovat. Dar ce garantii morale, ce credibilitate poate prezenta un om asupra caruia planeaza suspiciunea oficiala ca ar fi incasat o spaga de 2 milioane de euro in legatura tocmai cu gestionarea unor bani publici, dintr-o functie de primar?

Imaginea si credibilitatea ministerului pe care il reprezinta, ale Guvernului pe care il reprezinta, ale tarii nu au cum sa nu sufere grav din cauza suspiciunilor care planeaza asupra ministrului, repet suspiciuni izvorate nu din vreo ancheta jurnalistica, nu din mai stiu eu ce zvonistica, ci din acuzatii oficiale ale parchetului anticoruptie.

Ce investitor serios isi pune problema sa vina intr-o tara in care ministrul Finantelor, omul care imparte banii si stabileste regulile financiare ale tarii, este acuzat oficial ca ar fi determinat acordarea unui contract in baza unei spagi de 2 milioane de euro? Ca sa nu mai vorbim despre circumstantele concrete ale cazului, demne de un film de Kusturica, cu pungi de bani inmanate prin cimitir si alte detalii suprarealiste.

Pentru toate acestea, dl Valcov ar fi trebuit sa iasa cu demisia in mana de la DNA. N-a facut-o. Ba s-a grabit sa anunte ca nici nu intentioneaza sa o faca.

Era atunci treaba premierului sa-l evacueze, cu atat mai mult cu cat Victor Ponta pare sa-si fi asumat de la inceput incredintarea finantelor si reprezentarii tarii pe acest palier unui potential infractor.

Va amintesc ca, la desemnarea dlui Valcov, presedintele Basescu atragea atentia ca exista niste investigatii in privinta fostului primar de Slatina, chiar daca ele nu se concretizasera intr-o ancheta penala. „Sunt o serie de fapte, petrecute in timpul mandatului de primar, care au fost sesizate de diverse organe ale statului, catre Parchete si nu se stie daca incepe si cand incepe. Aici voiam si asumarea prim-ministrului, care stia toate acestea, in aceeasi masura in care stiam si eu, pentru ca am fost amandoi informati.

Asa cum fac de obicei, mai ales cand sunt persoane controversate, solicit informatii institutiilor abilitate, daca sunt probleme cu cel propus. Pe data de data de 20 seara a venit aceasta informare, iar pe 21 am avut informarile toate, drept pentru care, pe 25 august, plecand de la premisa reala ca toate informatiile pe care le-am primit eu le-a primit si premierul, i-am trimis scrisoare in care faceam referire la aceste informatii si il intrebam daca isi mentine propunerea. Dansul mi-a raspuns tot pe 25, a fost un raspuns evaziv, in care nu si-a asumat in mod direct mentinerea propunerii”, spunea Traian Basescu imediat dupa investirea lui Darius Valcov in functia de ministru al Finantelor, in august 2014.

Dl Ponta nu stia ce stia dl Basescu, de la aceleasi institutii? Sau, daca sa zicem ca totusi nu stia, dupa avertismentul lui Traian Basescu nu a simtit nevoia sa ceara niste informatii oficiale?

Inteleg ca se facea ca-l detesta pe Traian Basescu, dar aici era vorba despre un avertisment institutional si despre o chestiune institutionala, nu despre o mica ciobeala de campanie. Pe mana cui dai finantele tarii?

Dar macar acum dl Ponta ar fi trebuit sa ia rapid taurul de coarne, cu atat mai mult cu cat dupa 16 noiembrie spunea ca a inteles mesajul electoratului. Si, totusi, in loc sa ii ceara imediat demisia, prima reactie a dlui Ponta a fost sa ne asigure ca Darius Valcov va avea in continuare un cuvant decisiv in privinta noului Cod Fiscal. Deci nici vorba de demisie intelegem.

Duminica, la ora 18, presedintele Iohannis a transmis un mesaj transant:

„m-as fi asteptat ca domnul Valcov sa demisioneze din functie, intelegand ca afecteaza activitatea si credibilitatea Guvernului, ceea ce nu s-a intamplat. In aceasta situatie, solicit premierului Victor Ponta sa demareze procedura de revocare din functia de ministru al Finantelor a domnului Darius Valcov”.

De-abia atunci, dupa mesajul presedintelui, dl Ponta si-a adus aminte ca inca de la pranz dl Valcov demisionase. Serios? Si de ce nu a fost anuntata public imediat demisia? De ce dl Valcov dadea asigurari ca nu are intentia sa demisioneze?

Mai mult, Victor Ponta pretindea initial ca i-ar fi spus duminica dupa-amiaza lui Klaus Iohannis de aceasta demisie. Nu se potrivea cronologic. De ce sa fi dat Presedintia comunicat duminica la 18 cerand o demisie despre care presedintele fusese deja informat?

Apoi premierul a dres-o: „Darius Valcov a venit la mine la pranz cu demisia. L-am anuntat pe presedinte, am vorbit cu el seara, dupa ce a dat comunicatul”. De ce nu i-a spus duminica la pranz? In speranta ca presedintele nu va reactiona si dl Valcov va ramane in functie? Au facut joc de glezne doar, doar scapa?

Dar si demisia aceasta e dubioasa. Pe de-o parte, nu e in Monitorul Oficial, deci dl Valcov e deocamdata ministru plin. Si se pare ca va mai fi un timp, dupa cum spune chiar Victor Ponta: „astept de la domnul Valcov ca in zilele urmatoare sa termine proiectul de Cod fiscal si imediat o sa ma gandesc la cel care il va inlocui si o sa-i prezint propunerea presedintelui”.

Adica dl Ponta da Codul fiscal pe mana unui potential infractor? Nu are pe nimeni care sa termine opera fara s-o marcheze de pe coperta cu suspiciunea – 2 milioane de euro spaga? Ce credibilitate poate avea opera unui potential infractor de drept comun? Ce autoritate mai are un ministru intr-o astfel de situatie in minister, chiar in fata celor care scriu efectiv la cod?

Dl Valcov nu avea ce sa mai caute de vineri seara in minister, nu mai vorbim de coduri si semnaturi. Situatia de acum mi se pare nu numai jenanta, ci de-a dreptul periculoasa.

Referinte: http://www.libertatea.ro/, http://www.ziare.com/

Sursa: Stiri extreme

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • su eu as vrea sa stiu mai mult … o fii adevarat ca Valcov a dorit sa termine acordul cu fmi … asta chiar un lucru bun la un adica, dar de unde are atatea tablouri … asta e afacere legitima?

  • Dovada? Păi banii lui s-au gasit in casa altuia.Cunosti pe cineva, stabil psihic, care sa-si tina banii in casa altuia?
    Tablourile s-au gasit ba prin pereti, ba pe sub pat!Ce „chibiț” de arta ar fi . . ., iar „lingăurile”
    , ce sa mai zic! Acum sa nu credeti ca eu il consider „dalba floare” dar nici chiar asa, manipulanții astia sa ne ia de fraieri!

  • Nu spun ca n-o fi adevarata treaba cu dorintele FMI dar intrebarea este : A furat sau nu baiatul asta toate cele ? Pentru ca asta e problema nu cine si de ce l-a dat in gat. Restul o fi cum ziceti, dar daca vrei sa te bati cu mafiotii europeni nu furi tu primul amarata asta de tara de sute de tablouri, kg de aur, sute de mii de euro, etc. etc. Furaturile lui echivaleaza un imprunut de la Mafia FMI, BM, CE. Atunci care-i diferenta, ce conteaza ca tara e furata de Ghe sau de Vasile ?

  • Faptul ca toata lumea politica fura fara discriminare, si ca motivatia pentru care concureaza la ocuparea acestor posturi este imbogatirea peste noapte, e un lucru bine stiut. Aceste generatii de politicieni sunt sprijiniti din afara in actiunea lor, conditionati fiind in emiterea legilor care permit patrunderea din afara a “investorilor” care de fapt practica un furt masiv sub acoperirea legilor emise cu dedicatie pentru ei. Serviciul secret a devenit atat de masiv tocmai ca sa inregistreze fiecare furt, astfel politicienii devenind santajabili in cazul ca nu promoveaza legile impuse din afara tarii. In momentul in care cineva nu conlucreaza in acceptarea furtului extern, instantaneu I se deschide dosar penal si este redus la tacere. Din aceasta cauza SRI-ul si DNA-ul sunt la comanda exter na, la fel si Basescu,Isarescu, Johannis, MRU, Hellvig, etc. acestia fiind zbirii profund antinationali. Este irelevant cat fura politicienii nostri, devastatoare este actiunea lor profund antinationala care duce la ensclavizerea populatiei si pierderea complecta a suveranitatii si independentei natiunii care e in pragul autodizolvari ei.

  • @Horea
    Putini inteleg relatia corecta intre elita locala si cea externa. Marea masa e orbita doar de coruptia interna si e blocata mental la nivelul asta.

  • INCEPETI SA VA DESTEPTATI.BRAVO.
    DAR CE FACEM CU PROSTIMEA SI CU ,,APARATORII TARII,, ISARESCU,BASESCU,SRI-ESCU,CACI EI IAU DECIZII SPRE,, BINELE ,,TARII.