Analize și opinii Politică

VOSGANIAN: ”CIOLOS A PRIMIT LISTA GUVERNULUI DE LA IOHANNIS”

jokerFostul ministru liberal Varujan Vosganian face afirmații spectaculoase într-un interviu acordat unei publicații locale, care a refuzat, însă, să-l mai dea publicității, astfel că politicianul l-a postat pe propriul blog. La loc de cinste între respectivele afirmații se află cea potrivit căreia premierul Dacian Cioloș nu a ales nici măcar un membru al cabinetului său, acceptînd necondiționat lista impusă de Iohannis.

”Există destui membri ai cabinetului actual care au făcut politică, care din diferite motive au eşuat în politică şi care acum se prezintă ca tehnocraţi. Ar fi interesant de știut de la domnul Cioloş trecutul politic al fiecăruia dintre colegii dumnealui” afirmă Vosganian, adăugînd că ”Domnul Cioloş a primit o listă. Domnul Cioloş aşa cum îl cunosc nu ar fi acceptat candidaturile de la Justiţie şi de la Sănătate. Domnul Cioloş a primit o listă și a acceptat-o necondiționat, nu au fost propunerile dumnealui”. Întrebat de unde ar fi primit lista respectivă, Vosganian răspunde: ”Bănuiesc că a primit-o de la cel care l-a nominalizat”.

Fostul liberal e de părere că ”Acest Guvern a fost folosit aşa cum au fost folosite şi tragediile prin care a trecut Romania, aşa cum au fost folosite şi protestele, doar cu scopul politic de a şubrezi şansele PSD de a gestiona alegerile din acest an. Deci totul a fost făcut doar pentru a disloca PSD de la guvernare”.

El mai atrage atenția foștilor colegi de partid, prin prisma posibilei preluări a PNL de către Cioloș, ”să nu repete experienţe care i-au costat amarnic în trecut(…) Îmi aduc aminte că de câte ori PNL a împrumutat un şef de partid mergând pe ideea că nu are suficientă forţă interioară, a eşuat. Vă reamintesc cazul domnului Stolojan care în şedinţe ne spunea “voi liberalii”(…)Avem apoi cazul lui Klaus Iohannis, care de asemenea a fost preluat de PNL şi pus preşedinte fără şă fi avut un stagiu consistent în partid. Ce s-a întâmplat? Klaus Iohannis s-a folosit de partid pentru a ajunge preşedinte iar apoi i-a fost ruşine cu PNL. Acum foloseşte PNL-ul ca un instrument politic. Nu se aşează pe scenă cu PNL-ştii, PNL-ştii stau jos şi se uită la el şi sunt chemaţi din cînd în cînd să li se spună ce să facă. PNL nu mai are în Klaus Iohannis un partener pentru că Iohannis nu face un dialog cu PNL, ci un monolog. Dacă PNL o să repete din nou această experienţă, de data aceasta cu Dacian Cioloş, se va dovedi ca PNL este un partid care nu-şi respect niciodată oamenii îndeajuns. Cei care intră în PNL vor trebui să ştie că nu vor avea niciodată şansa să ajungă să conducă acest partid, pentru că acest partid îşi omoară copiii înainte ca ei să se coacă şi ia tot timpul lideri de împrumut care apoi folosesc partidul şi îl aruncă”. (B.I.)

sursa: inpolitics.ro`

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • D-le Vosganian mai bine scrie romane decat sa interpretezi politica fierbinte. Chiar daca este asa tot d-ta esti unul din principalii vinovati. Sunt iesean si am crezut ca veti face mult mai mult pentru cei care v-au votat de atatea ori. Uneori te-am votat pentru ca esti armean asa cum l-am votat pe Iohhanis pentru ca-i sas. Am sperat ca fiind minoritari sunteti mai umani si mai cinstiti decat cei supermajoritari. Sper sa nu ne dezamagiti.

  • Vosganian nu e nimic din ceea ce se pretinde. Nici scriitor, nici politician, nici…nici… E numai un plangacios nevertebrat.