Politică

Voi înțelegeți că nu se va întîmpla nimic?

Nu se va întîmpla nimic în cazul adopției Sorinei. A participat un procuror la săltarea unui copil dintr-o casă, deși nu avea dreptul legal s-o facă? Ce dacă? Nu i se va întîmpla nimic.



A tîrît procurorul copilul pe beton și pe asfalt, de parcă era un animal dus la tăiere? L-a tăvălit, l-a bruscat, l-a săltat prin aer de mînuțele alea firave, de ziceai că-i pui de găină? Ce dacă? Nu i se va întîmpla nimic.

Au anulat calitatea de asistenți maternali ai celor care au crescut-o pe Sorina șapte ani, ca imediat să aibă pretext să le deschidă dosar penal de reținere, pentru a putea să intre în curte să facă percheziție? Ce dacă? Nu se va schimba nimic: dosarul penal va merge mai departe.

Au zis judecătorii că un copil nu poate crește în Baia de Aramă, că e mult mai bine pentru “interesul superior” al copilului să fie scos din țară, să fie dus în America? Ce dacă? Nu se va schimba nimic. Sorina va fi făcută pachet și dusă în America.

A dat Tribunalul sentință de anulare a adopției care în doar două luni, “cu celeritate”, a fost anulată de instanța superioară locală, și în ziua în care au anulat anularea, la zece minute după, LA ZECE MINUTE DUPĂ, au și dat motivarea? Voi înțelegeți că actul era deja pregătit, scos la imprimantă, totul aranjat? Credeți că va cerceta cineva acest strigător la cer caz de mațocăreală juridică? Nu se va întîmpla nimic.

Sînt indicii clare că au fost atît abuzuri în serviciu, cît și maniere dubioase de rezolvare a cazului de adopție, inclusiv o posibilă sumă de zeci de mii de dolari dați pentru rezolvarea “cu celeritate” a dosarului? Ce dacă? Nu se va ancheta nimic. Nu se va schimba nimic. Nimeni nu va fi acuzat.

Sînt relații de rudenie între avocații părinților americani și judecătorii locali? Ce dacă? Nu se va întîmpla nimic. Dacă ar fi fost în orice altă situație, ar fi urlat toți deontologii pămîntului, toți mîndruții, toate tapalabele, toți prelipcenii și restul de urlători indignați aproape civili.

Sînt indicii clare că a fost un grup organizat de funcționari ai statului român care s-au pus în slujba unor cetățeni particulari, procuror și polițiști și oameni de la instituțiile de protecție a copilului, care au fost acolo desant să salte copilul din curtea celor care l-au crescut? Nu contează. Nu va cerceta nimeni nimic. Nu se va deschide nici un dosar penal împotriva acestora. Singurele dosare penale vor fi în continuare cele împotriva familiei care a crescut-o pe Sorina.

Sînt filmări care să scoată în evidență fără umbră de tăgadă toate abuzurile făcute de reprezentanții statului român? Nu contează. Deja sînt voci care au tupeul și nesimțirea să afirme că sînt false, că “sînt filmate cu telefonul mobil”. Nu se va întîmpla nimic.

Afirmă tatăl american că dorește să facă scandal diplomatic? Nu contează. Nimeni nu se sesizează. America să trăiască. Nici un diplomat, nici un reprezentant al statului român nu va mișca un deget în această privință. Nu se va întîmpla nimic.

Au dus copilul la IML, să verifice dacă a fost agresat ? Evident că l-au dus. Dar nu să verifice agresiunea întreprinsă de procuror și pe care a văzut-o o țară întreagă, ci – tupeu al tupeului! – pentru a mai completa niște hîrtii din care să rezulte că asistenții maternali au aplicat rele tratamente Sorinei.

Voi înțelegeți că vînătăile produse de procuroare vor fi și acelea puse tot în cîrca familiei de asistenți maternali? Voi înțelegeți că nu contează ce a văzut o țară întreagă, ci cum o cotim din hîrtii, că cu hîrtii se rezolvă totul, se acoperă totul? Nu se va întîmpla nimic. Doar procurorii au dreptate. Ce ați văzut voi de fapt n-ați văzut. E un falș. O manipulare “cu telefonul mobil”. Un pixel albastru. Voi înțelegeți că nu se va întîmpla nimic?

Procurorul general al României se arată preocupat. Cînd avocați și polițiști i-au oferit deja de o zi soluția prin care poate deschide un dosar penal împotriva abuzului realizat la adresa Sorinei, prin care să se suspende adopția și să fie înapoiat copilul în familia asistenților maternali. Credeți că va face ceva? Nu va face nimic. Se va arăta în continuare preocupat. Nu va face nimic.

Voi înțelegeți că nimeni nu va face nimic? Că nu se va schimba nimic?

VOI ÎNȚELEGEȚI CĂ NU SE VA ÎNTÎMPLA NIMIC???

Autor: Mirel Palada

Sursa: Mirel Palada Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nimic nou sub Soare, la fel se proceda în anii 60-70-80 în America latină, ușor , ușor operațiuni tip Condor se vor implementa și în Coloniile Periferice din Estul Europei, la început soft ,apoi hard …

  • Cand adopti un copil ii preiei automat si bagajul genetic, ancestral, karmic, trairile, emotiile, traumele, ingerii, amprenta energo-informationala, povestea. Ce va fi sa se intample se va intampla DAR la nivelul limbajului multidimensional. Ne ramane lectia. Deja suntem mai bogati.