Politică

Viziunea globalistă asupra lumii: „Nu există națiuni, ci doar corporații!” (The Network, 1976)

TTP-TTIP-Corporations-Control-400x367“V-ati amestecat in fortele primare ale naturii, domnule Beale si asta nu v-o permit! E clar? Credeti ca doar ati oprit incheierea unei afaceri. Nu e cazul. Arabii au scos din aceasta tara miliarde de dolari si acum trebuie sa-i dea inapoi! Este vorba despre flux si reflux, maree si gravitatie. Este echilibrul ecologic.

Esti un batran care gandeste in termeni de natiuni si popoare. Nu exista natiuni. Nu exista popoare. Nu exista rusi sau arabi. Nu exista tari din lumea a treia, nu exista Vest. Exista doar un sistem care le inglobeaza pe toate celelalte sisteme. Un regat urias, infiorator, intrepatruns, care interactioneaza, multi-variat si multi-national al dolarilor. Petro-dolari, electro-dolari, multi-dolari, marci germane, rand african, ruble, lire sau shekeli.

Este sistemul international al valutei cel care determina deplinatatea vietii pe aceasta planeta. Aceasta este ordinea naturala a lucrurilor astazi. Aceasta este structura atomica, sub-atomica si galactica a lucrurilor de astazi.


Iar TU, domnule Beale, te-ai amestecat in fortele primare ale naturii. Si vei ispasi pentru asta.

M-am facut inteles, domnule Beale?

Mergi la micul tau ecran de 53 de cm si urla despre America si democratie. Nu exista America. Nu exista democratie. Exista doar IBM si AT&T, DuPont, Union Carbide si Exxon. Acestea sunt natiunile lumii de astazi.

Despre ce crezi ca vorbesc rusii in consiliile lor de stat? Despre Karl Marx? Ies din tabelele lor programate liniar, din teoriile decizionale bazate pe statistici, solutii mini-max si calculeaza probabilitatile costurilor tranzactiilor si al investitiilor, exact cum facem si noi.

Nu mai traim intr-o lume a natiunilor si ideologiilor, domnule Beale. Lumea este un colegiu de corporatii, determinate inexorabil de legile fixe ale afacerilor. Lumea este o afacere, domnule Beale. Asa a fost inca de cand omul s-a tarat afara din mocirla.

Iar copiii nostri vor trai sa vada asta, domnule Beale, sa vada aceasta lume… perfecta… in care nu exista nici razboi si nici foamete, opresiune sau brutalitate. O corporatie ecumenica uriasa pentru care toti oamenii vor munci pentru a aduce un profit comun. In care toti oamenii vor detine un pachet de actiuni.Toate necesitatile vor fi acoperite. Toate temerile inlaturate. Tot plictisul va deveni amuzament.”

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Excelent … “dus rece”!
    Tot pe aceasta linie:
    Howard Beale: Turn off your TVs
    https://www.youtube.com/watch?v=c5Gf0VKXk5Q
    ————-
    Valabil pentru 90% din fimografie si 95% din muzica pentru public..
    Probabil peste trei sferturi din site-urile Internet…
    Si fara indoiala ce propovaduieste noua educatie… noua medicina… alternativa la sanatate, credinta in shamanism…